söndag, december 04, 2011

En ohållbar vision


Nu börjar antalet artiklar på denna hemsida om arbetskraftsinvandringen stiga till tröttsamma nivåer. Vi tar ändå och bemöter en DN-artikel som höjer invandringens ekonomiska fördelar till skyarna, detta utan att en motsvarande kritisk artikel publicerats. Återigen ser vi en påfallande ensidighet i mediernas rapportering och åsiktspresentation. Denna ensidighet tar sig i immigrationsfrågan sådana uttryck så det för tankarna till Ryssland och Putins mediestrategier. 


Artikeln signerad Lasse Granestrand påpekar att varje dag går 600 000 utrikes födda till arbetet varje dag, utan dem så skulle Sverige stanna. Ja det stämmer självklart. Det är ju en process som skett över tid där utrikes födda naturligtvis fått arbete och där hela ekonomin också utökats i och med invandringen. Nu har Sveriges valmanskår aldrig gett sitt godkännande till denna långsiktiga utveckling, vilket skulle ha varit demokratiskt hygieniskt. Dessutom så är det inget parti i dag som föreslår att dessa 600 000 skall åka hem igen, i den mån de har något annat hem. Vem argumenterar tidningen och allianspartierna emot? Jämförelsen skulle i stället varit en långsiktig utveckling med en mer restriktiv immigrationspolitik ställd mot dagens utveckling. 


Åkesson framförde också argumentet i ett nyhetsprogram att statistiken ljuger en hel del. Även de som endast arbetar en enda timme per vecka är medtagna i denna statistik. Dessutom har jag själv varit inne på pizzerior där personalstyrkan varit så överdimensionerad att de anställda utgör ett hinder för effektivt arbete. Till det skall läggas att vi nu har uppemot 400 000 arbetslösa i vårt land. Vi har högskoleutbildade ungdomar som inte får ett vettigt arbete. Skall vi i detta läge importera ännu mer arbetskraft? 


Artikelförfattaren tar upp läkarbristen i vårt land som ett exempel på nödvändig import av arbetskraft. Nu är det så att denna brist till stor del är självförvållad då Läkarförbundet genom intensivt lobbande lyckades lura tillräckligt många politiker att skära ned antalet medicinska utbildningsplatser. Dessutom är det förenat med språksvårigheter att anställa utländska läkare som inte till fullo lärt sig det svenska språket. I Malmö skickade man för några år sedan hem danska läkare då ingen förstod vad de hade i blodtryck efter läkarbesöket. Man benämner ju tal lite annorlunda i Danmark. En intressant synpunkt i frågan kommer från Andreas Larsson som skriver så här på Newsmill.


Ett exempel på dålig tillväxt är den som skapas av en växande befolkning, något som många politiker tyvärr fortfarande förespråkar. Centerpartiet är inget undantag, i deras integrationsprogram "Välkommen till nybyggarlandet" från partistämman i Åre kan man läsa om hur de förespråkar en storsatsning på arbetskraftsinvandring och hur Sverige idag skulle kunnat ha en befolkning på 40 miljoner om vi drivit samma migrationspolitik som Kanada.


Att en tillväxt enbart byggd på en ökande befolkning inte är någon lösning på något problem är självklart. Ett ytterligare problem är att tillväxten nästan enbart koncentrerar sig till storstäderna. I Stockholm klarar inte kollektivtrafiken av den mängd människor som nu finns i området. Det finns inga bostäder för fler människor och utvecklingen hämmas av en massa flaskhalsar. Bygger man bort bostadsbristen minskar livskvaliteten avsevärt då Stockholmare i generationer lärt sig att uppskatta sin gröna stad med stora grönskande ytor. Detta är något som redan naggats i kanten rejält. Skulle Sverige bli en nation med 40 miljoner människor är det inte samma land som i dag. En nation som vi tar för given med stora naturvärden där vi inte varje sekund behöver trängas. En sådan i grunden omvälvande samhällsomvandling måste människor få information om, samt rösta om i allmänna demokratiska val. Det vi nu kan göra är att låta bli att rösta på Centern och Annie Lööf.  

Länk DN

Länk Newsmill

8 kommentarer:

Kung Fy sa...

Ständig tillväxt är ett otyg som våra politiker inte förstått är helt omöjligt. Japan har förstått det liksom Kina, men som sagt, inte de våra.
Om man tar Stockholms stad dom exempel där det för närvarande bor ca 900,000 människor. Befolkningstillväxten på senare år har varit ca 2%. Låter ju inte mycket?
Men; fortsatt tillväxt i den takten innebär att det om 35 år bor 1,8 miljoner människor i Stockholm. Då har du för länge sedan sett dom sista grönområdena förvandlas till betongghetton, höghus och trafikleder.

Den här videon måste alla se. den gör verkligen skäl för namnet!

Gå in på YouTube, sök på "The most important video you'll ever see"

Cocio sa...

Varför stanna vid 40 miljoner? Fortsätt i oändlighet. Evig tillväxt kräver oändligheten.

Det är ju lätt. Alla flyttar till en begränsad yta, skaffar så många barn kvinnornas kroppar kan hantera, samtidigt som kvinnorna lönearbetar minst 60 timmar per vecka, pumpa upp olja och gas så fort det bara går, flyg minst en gång per vecka på semester eller ett toppmöte och förse varje individ med minst fyra kommunikationsprodukter. Toppa hela härligheten med ett exekutivt råd bestående av Bernanke, Schäuble, Greenspan, Blankfein och Draghi, vars enda syfte ska vara att trycka på gånger-knappen. Håll dem artificiellt vakna dygnet runt för att hålla tempot upp i knapptryckandet.

Se, himmelriket på jorden. A no brainer.

Swedish Dissident sa...

De är så dumma i huvudet att man inte vet vad man ska ta sig till längre, mer än att vara sansad och tålmodig och försöka sprida konstruktiva idéer. Det är ingen "debatt" - som du är inne på - som förs, utan ren och skär propaganda, som bygger på att "eliten" inte kan erkänna att den har fel. Därför behövs en elitrotation där nytt folk med nya idéer letar sig in i media (alternativt att media tappar alltmer inflytande) och i realpolitiken, samt akademi. Töntliberaler och töntsocialister, tack och hej.

Robin Shadowes sa...

@Cocio. Marit Paulsen vill ha hit 200 miljoner. Men vi behöver ju inte stanna där. Tänk vilken tillväxt vi kommer att få när vi blivit en miljard! Allahu akhbar!!

Christer sa...

På 100 år kan en invandrare ge upphov till en befolkningsökning på 100.000 individer. 100.000 invandrare x 100.000 individer = 10 miljarder.
Det enda som behövs är att invandraren skaffar fyra fruar och får åtta barn med var och en av dem.

http://theminimizer.wordpress.com/2011/10/02/about-population-growth/

Mikael sa...

Skrev ett inlägg på den där artikeln som blev rätt likt ditt. Såg jag efteråt när jag läste ditt.
Det man skulle lägga till är att den här arbetskraftsbristen vi redan har och som kommer expandera i framtiden om vi öppnar upp för arbetskraftsinvandring ordentligt inte har så mycket med verkligheten att göra utan är en produkt av näringslivets och borgerliga lobbygrupper och tankesmedjor. De vill ha nya konsumenter och framförallt ha överskott av även kvalificerad arbetskraft inom alla områden för att hålla nere lönerna.

Anonym sa...

"Artikeln signerad Lasse Granestrand påpekar att varje dag går 600 000 utrikes födda till arbetet varje dag, utan dem så skulle Sverige stanna."

OBS! Integrationsminister Ullenhag var väl den som först använde sig av detta diskutabla uttalande i SVT Debatt 15 september. Men Ullenhag sa då faktiskt inte "varje dag", utan "VARJE VECKA".

Se Affes humorstrip i länken:
http://affes.wordpress.com/2011/09/18/i-huvudet-pa-erik-ullenhag/

Affe skriver också ett särskilt tillägg om just detta:
(Citat:) "Notera att Erik Ullenhag säger att 600 000 utrikes födda går till jobbet ”varje vecka” istället för det mer naturliga ”varje dag”. Anledningen till det är att i statistiken räknas man som sysselsatt om man har någon form av verksamhet minst en timme i veckan."

Läs länken till Affe och få ett gott skratt på köpet!

Anonym I

Anonym sa...

PS
Jag får genast rätta mig själv: SVT-Debatt var inte första tillfälle Ullenhag använde denna klyscha. Han hade sagt detta ett par gånger tidigare. (Det var ju det som var en del av det roliga i serien).

/Anonym I (rodnar)