måndag, mars 05, 2012

Sidan om invandring som försvann

Enligt en bekant så hade LO-tidningens pappersupplaga en lång artikel om Katrineholm och socialdemokraten Göran Dahlström. Sidan kan dock inte återfinnas på nätet. Katrineholm väntar på att ta emot en hel del somaliska anhöriginvandrare efter regeringens regeländring. Dahlström oroar sig för vilka påfrestningar detta kommer att innebära för Katrineholm. Det finns för närvarande inga bostäder åt de anländande immigranterna. Arbetslösheten är hög i Katrineholm, arbetslösheten bland de med utländsk härkomst är enligt Dahlström skyhög. 


I en SVT-intervju säger reportern att "du ser ju bara problem med detta, är det inte positivt med att familjer återförenas". När Dahlström återigen påtalar att denna immigration kommer att drabba kommuninvånarna så frågar reportern om "problemen som du radar upp nu, tror du inte många tolkar det som rasism?" Jo en del tolkar nog det som rasism, det är ju problemet i dagens debattklimat. När någon alltså rent faktiskt säger vilka konsekvenser immigrationen och regeringen generösa regler för med sig, ja då tolkas detta som rasism. Man kan alltså inte informera invånarna vilka konsekvenser en viss politik för med sig, utan att bli stigmatiserad. 


7 kommentarer:

martin sa...

Allt som behövs är folk som ger blanka fan i betydelselösa epitet, och den tiden är redan på god väg att infinna sig. Se bara hur Kasselstrand (sdu), för ett exempel, står bland samtliga andra helt ensam med sin ståndpunkt och argumenterar för den utan att vara minsta förnärmad när tomma känsloargument anstormar; det är i det närmaste ett onaturligt mänskligt beteende att kunna stå emot den pressen. Vanliga dödliga tenderar att hålla tyst när känslan infinner sig att folk runt omkring inte tycker likadant. Det är obehagligt att skiljas från flocken. Se Kasselstrand, och även Hanhe, från almedalen på youtube. Man ser så tydligt att det är tvärtom. Det är flertalet som tystnat och tycker att det är jobbigt ! Fantastiskt.

Ursäkta, jag tyckte bara att det var relevant i sammanhanget.

Slut på meddelandet.

Robsten sa...

Behöver inte be om ursäkt för detta Martin, håller med och tycker det är bra att du lyfter upp SDU:s ordförande.

z999 sa...

Jag är överkänslig på orden rasist/antirasist/främlingsfientlig. Jag vill inte bli förknippad med ordet antirasist eftersom det är en beteckning på en grupp av människor som jag absolut inte vill blandas ihop med. Jag diskuterar ibland med antirasister men hoppas på att expo inte ska tolka det som att det finns kopplingar mellan mig och dom.

Robsten sa...

Expo vet inte ens vem du är Z. Och vem bryr sig, tror folk tröttnar på dem till slut. Alla ord blir förr eller senare utslitna, när de saknar innehåll.

z999 sa...

"Expo vet inte ens vem du är Z."

Förmodligen inte, möjligen Richard Slätt beroende på hur bra minne han har.

"Och vem bryr sig, tror folk tröttnar på dem till slut."

Dom har ju under väldigt lång tid övervärderat folks intresse för SD's historia, helt baserad på sig själva som enda källa i vanlig antirasistisk ordning.

Antirasisterna har ju som bekant satsat rätt hårt på att stoppa SD från att komma ut med information om sig själva samtidigt som man "informerar" om SD med expoföreläsare. Kan det bli mer uppenbart att man ljuger om man beter sig så?

Anonym sa...

Är jag den ende som anser Dahlström mycket sansad och faktiskt ärlig i sin argumentation? Att reportern på ett så fult sätt angriper hans resonemang med avsikten att få honom att "ta tillbaks" innebörden i hans uttalande visar dennes förakt för allt som inte är tillrättalagt. 400st somalier utöver dom som redan finns där är en utgift i paritet med en centrumgalleria per år. Sug på den katrineholmare.../ Foxtrot_alpha

Robsten sa...

Nej, du är inte den enda Anonym.