onsdag, mars 07, 2012

DN:s reaktion på skamvåld

SD-kvinnor har lanserat en filmsnutt om skamvåld. Antagligen för att skapa en debatt om problemet och få politiker och andra makthavare att ta tag i problemet. DN reagerade snabbt på filmen. Här är SD-kvinnors film:

Och här är DN:s kommentar till filmen om samhällsproblemet med skamvåld:


Länk DN

Eftersom vi lever i ett fritt demokratisk land får var och en avgöra själv om DN:s reaktion är adekvat och om de tar sitt samhällsansvar som en av de största tidningarna i vårt land.


UPPDATERING: 
Länken fungerar inte längre och förmodligen är artikeln borttagen. DN kom väl på att man bröt mot förbudet att ge någon publicitet till filmen. Vår fria press agerar och fungerar ju märkligt samfällt och likartat. 

14 kommentarer:

z999 sa...

Jättebra filmsekvens om ett ämne som sopas under mattan fullständigt i Sverige.

Robsten sa...

Speciellt av de som säger sig vara feminister.

Robin Shadowes sa...

Vilket då bara kan tolkas som att Börge Ring till 100% ställer sig bakom den så berikande hederskulturen. Spelar liksom ingen roll hur många kvinnor som mister livet. Huvudsaken att Börge får vara politiskt korrekt.

z999 sa...

"– Jag blir jätteledsen för att förknippas med det här sammanhanget, säger tonsättaren Börge Ring till Ajour.se"

Någon kan ju få för sig att svenska kyrkan och Börge Ring är negativa till hedersvåld så det kan ju vara bra att DN talar om att så inte är fallet.

z999 sa...

Läste DN’s kommentar till den och noterar att Börge Ring som skrivit psalmen tyvärr råkar vara positiv till hedersvåld och vill inte förknippas med dom som är emot hedersvåld. Respekterar man upphovsrätt och stimavgifter så anser jag att musikartister måste visa respekt tillbaka och inte ha en massa löjliga oskrivna regler utöver de som finns.
Hoppas att filmen skapar debatt (vilket var syftet?) trots att det bara är mindre än 6% i landet som är emot hedersvåld. Många i Sverige anser ju att hedersvåld inbakad i kulturen inte är värre än våld i parrelationer i övrigt. Dom hoppar över att våld i parrelationer är olagligt och inget som ingår i svensk kultur. Enligt svenskt synsätt (=kultur) så är denna typ av våld fel och bestraffas, hedersmord i MENA-länderna är däremot en kraftigt förmildrande omständighet de gånger det leder till åtal.


I Jordanien begicks för en tid sedan ett mycket brutalt hedersmord. Jordaniens regering bedriver en verksamhet för att försöka få ner antalet hedersmord i landet för att bygga upp bättre relationer med västvärldens länder, bland annat Sverige.
Självklart försvåras detta arbete rejält när den officiella svenska hållningen till hedersmord är ungefär lika överslätande som i Jordanien och andra arabländer i området.

Robsten sa...

"Jag blir jätteledsen för att förknippas med det här sammanhanget"

Det lustiga är att hade han inte sagt ett pip så hade absolut INGEN förknippat honom med detta, hur känd tror han att han är egentligen?

Anonym sa...

AXESS-REDAKTIONEN BEJAKAR DEN MUSLIMSKA KULTUREN I SVERIGE

Som komplettering till ditt inlägg 2012-03-01 rörande Johan Lundbergs och Axess´ förment ”högerextremistiska” hållning (i själva verket bestående i att Lundberg i sin blogg ideligen förespråkar kravlös, fri invandring och mångkultur) så vill jag citera några rader av medredaktören i tidningen Axess, bloggaren Andreas Johansson Heinö:

”Religionsfrihetens gränser är inte huggna i sten. Samhällen förändras och därmed uppstår också nya konfliktlinjer som kräver nya ställningstaganden, i stora och i små frågor. För min del symboliserar bilden av Sahlin i slöja ett Sverige som är på rätt väg. Ett Sverige där vi inte bara, som Ekelund anser, i religionsfrihetens namn accepterar moskéer utan faktiskt genuint välkomnar islam som en konstituerande del av det svenska samhället.

Därför har jag också argumenterat för att offentliga institutioner i så stor utsträckning som möjligt bör tillgodose olika önskemål från skattebetalarna istället för att låta majoritetens önskemål ständigt vara vägledande. Därför har jag argumenterat för att det fortsatt bör vara lagligt att omskära pojkar i Sverige.”

(Ur Heinös blogg 2012-02-21.)

Ja – på sätt och vis är både Heinö och Lundberg verkligen högerextremister. Djupt förankrade som båda är i Sjupartiets mest högerradikala, socialliberala, empatilösa, etologiskt ignoranta kretsar

Anonym sa...

Det var en bra och omskakande film som kanske får vissa av de som sover att vakna.
Men nu vänder vi bort fokus från sakfrågan -skamvåld och så snackar vi om allt annat medan herr B Ring vrider sig i hörnet han målat in sig i.
Jag tar mig för pannan så många ynkryggar det finns i Sverige och under tiden som politiker och pk media vänder fokus så mördas döttrar och systrar i Sverige.
Muslimers alla avarter orörbara?

Eva-Marie

Nisse sa...

Rekommenderad läsning för flera som kommenterat här: Falsk dikotomi - Wikipedia

z999 sa...

Och om man inte vill utsättas för falsk dikotomi och antaganden om ens åsikter så bör man förtydliga vad man menar. Om jag är emot alliansens arbetslinje men inte vill att folk ska leva på bidrag så anser jag att man är skyldig att förklara sig.

Och usch och fy på sd-kvinnorna! Hur vågar dom ta upp ett ämne som ligger utanför vad patriarkatet har bestämt att man får säga?! Dessutom på självaste kvinnodagen! Kvinnan ska hålla sig till att tala med låg stämma om det patriarkala mönstret i samhället i allmänhet i lagom farliga klyschor och inte ge sig in på att precisera vad dom menar.

z999 sa...

Här, en kommentar från svenskarnas parti (ni vet vad deras partibeteckning är va...?), som också tar avstånd från SD-kvinnornas kampanj men som har lite mer intelligens när de ska formulera sig än alla andra som vill ta avstånd från den.

Svenskarnas parti är självklart inga förespråkare av hedersvåld, men vi anser att svenska nationalister hellre bör lägga kraft, tid och pengar på att hjälpa svenska kvinnor med deras problem. Det här visar med all tydlighet att Sverigedemokraterna glömt bort vilka de borde företräda, nämligen de etniska svenskarna, säger Svenskarnas partis styrelseledamot Dan Eriksson.


Vad jag menar är att de är mer tydliga med vad de tar avstånd från och varför.

Intressant förresten att BSS för snart 30 år sedan fick nästan exakt samma kritik från nordiska rikspartiet. Då handlade det om BSS's tveksamhet angående tvångsrepartriering.

Anonym sa...

Det DN säger ska ni inte lyssna på då det bara är manipulativa halvsanningar från det genomonda Bonnierkomplexet.

Läs denna länk: http://bonnierhotet.wordpress.com/

Anonym sa...

De verkar ha bytt namn på artikeln:
Strid om psalm i SD-film

Robsten sa...

Tack, skall vara fixat nu!