lördag, januari 05, 2013

Aftonbladets kultursida och näthatet


Jag hade tänkt att bara nämna några snabba ord om Aftonbladets kultursida denna gång, men efter lite offentligt debacle om Katarina Mazettis krönika i ICA-kuriren måste vi göra ett kort klargörande om det också.

Aftonbladet har en kulturchef vid namn Åsa Linderborg. Vi börjar nu misstänka att Linderborg kanske mer skulle trivas som politisk skriftställare på en tidning med en klar vänsterprofil än som kulturchef. Jag läser extrem sällan både Aftonbladet och Expressen, men i går gick jag in på Aftonbladets kultursida med alla deras senaste artiklar, och då såg det ut så här:


Idel politik och bara politik. Inget fel i det, men det blir lite konstigt när en tidnings politiska ställningstagande görs på kultursidan. Dessutom när det görs av en människa som hör hemma på den yttersta vänsterkanten och som t.o.m. skulle få Lars Ohly att verka ”mainstream”. Jag gissar att Linderborgs dagar som kulturchef är räknade. Inte ens en tidning med en tydlig vänsterprofil som Aftonbladet har råd med denna typ av kulturchef. 


Mazetti och näthatet

Katarina Mazetti skrev en artikel i ICA-Kuriren som tydligen väckte känslor hos väldigt många människor. Kommentarsfältet stängdes ned och chefredaktören Helena Rönnbäck konstaterar att ”grova påhopp” mot Mazetti ägt rum. Jag tvivlar inte att många kommentarer faktiskt gick (långt?) över gränsen till det passande, men frågan är om inte Mazettis text också var ett grovt påhopp. Så här kommenteras hela händelsen av Resumé (Krister Berntsson).

I krönikan, som är Katarina Mazettis sista efter nära tio år på Icakuriren, tar hon upp frågan om vad som är ”svenskt”.  
Hon påpekar att de svenska folkdräkterna är knappa 100 år, att Lucia var från Syracusa och att sången vi sjunger den 13e december är en fiskarvisa (som för övrigt handlar om staden Santa Lucia, inte om helgonet) och det svåra i att hitta någon i Sverige boende som inte har något invandrarblod i sig.
Och sådant räcker för att få en nätmobb efter sig.

Fel! Att det var detta de flesta människor retade upp sig på får nog betraktas som lögn och förbannad dikt. Bland många andra illiterära utfall så skriver Mazetti enligt följande.

Kanske borde någon grävande journalist snoka lite i Sverigedemokraternas stamtavlor, de har ju själva begärt en sorts etnisk rensning i riksdagen. 
(Allra renast är förstås de folkslag som isolerat sej i generationer och bara gifter sej med varann. De sitter där gravt inavlade med hängande hakor, svåra genetiska sjukdomar och en IQ på 70).

Att Sverigedemokraterna skulle vilja ha en etnisk rensning i riksdagen är fel. Det SD lagt en motion om är att krav på enbart svenskt medborgarskap skall tillåtas. Detta för att inga lojalitetskonflikter skall kunna misstänkas och för att ingen skall kunna ställa upp i annat parlament, vilket teoretiskt är möjligt i dag. Att p.g.a. detta uppmana journalister ”snoka lite Sverigedemokraternas stamtavlor” får ses som en ganska kraftig provokation. Att sedan direkt efter nämnda mening påtala en problematik med inavel hos vissa folkslag med påföljande sänkning av IQ som följd ger en olustig knorr åt samma provokation. I själva verket skulle en sådan mening av en Sverigedemokrat omedelbart rendera i ett uteslutningsärende. Det är alltså OK enligt vissa journalister att en känd skriftställare skriver saker som på två röda sekunder skulle rendera ett uteslutningsärende för en SD-medlem. Smaka på det en stund. 

På något outgrundligt sätt observeras och brännmärks hatet från hemsidornas kommentarer, medan det hat som, något mer sofistikerat, uttrycks i själva artiklarna inte alls observeras eller nämns. Ställer man lägre krav på artikelförfattarna än på de förmodade amatörmässiga kommentatorerna? Jag kan inte se att Mazettis artikel uttrycker något annat än rent hat. Hat som hat, sofistikerat eller inte. Det är dags att vi alla mäter alla artiklar och kommentarer enligt samma måttstock, om allt tal om ”näthatet” skall ha den minsta trovärdighet. 

61 kommentarer:

Mats sa...

Det är alltså egentligen som det har varit i 30 år. Antirasist-sidan kan bete sig hur som helst och är totalt hemmablinda för sina egna beteenden. Det kanske blir så när en enig media ryggdunkar varandra?

Mats sa...

Jimmie Åkesson har fått frågan om det är ok att samdistribuera dispatch international eftersom dom på sin hemsida tydligen har skrivit att minnesdagen av kristallnatten blivit en tummelplats för homosexuella, vänsterextremister med mera. Reportern som ställde frågan brydde sig inte om att judar däremot inte ställde upp på manifestationen och att dispatch beskrivning av den är objektivt riktig.

Mats sa...

Här, en påminnelse

Och sedan här


Församlingen anser att ändamålet med demonstrationen har kommit i skymundan genom att arrangörerna bjudit in grupper som framfört kritik mot Israel; uppfattningen är att denna har stundtals förvandlats till ren antisemitism.


I manifestationen belyser man andra minoriteter än judarna som "antyder"(!) att judarna är blinda för att andra råkade illa ut. Uttalanden görs mot Israel som säger "sluta gnäll! ni är ju lika vidriga själva mot palestinierna".

Mats sa...

På tal om näthat så så såg jag igår Sebbe Stakset på TV4. Jag upplevde honom som enbart pinsam och efter vad han berättade om sitt liv så har han ingen samhörighet med folk som "hamnat snett" i livet. Han har infört en ny dimension i ordet "wannabe".

Robsten sa...

Oavsett det har Dispach skrivit, eller snarare publicerat andra artiklar som SD nog inte kan ställa sig bakom. Vi har diskuterat saken och några artiklar är utanför vad partiet kan ställa sig bakom.

Robsten sa...

Expo, Ashberg och deras bolag Picatus AB förnekar sig inte. Folk från Picatus AB (Expo:s spiongrupp) har försökt köpa Flashbacks databas:

https://twitter.com/Researchgruppen/status/286571517695889409

Robsten sa...

Immigrationen slår rekord. Riksdag & Departement

http://rod.se/rekordstor-invandring-till-sverige

Mats sa...

"Vi har diskuterat saken och några artiklar är utanför vad partiet kan ställa sig bakom. "

OK. Jag har inte läst tidningen och litar på SD's omdöme.

Anonym sa...

@Mats
Jag har inte heller läst tidningen och jag litar på mitt eget omdöme. Därför vore det synnerligen intressant att ta del av vad SD inte kan ställa sig bakom! Det finns några för mig tungt vägande skäl till att jag inte är medlem i Svergedemokraterna och det har inte med Israel och/eller palestinaområdet att göra./Torsten

Anonym sa...

Glömde säga att jag givetvis röstar på SD!/Torsten

Anonym sa...

Jag läste Mazettis krönika och fann den bara pinsam med krystat konstruerade argument.
Som t.ex att: ".. synd är det om alla som vill avstå från mångkultur. Bort med jazz och blues som har afrikanska rötter ..."
Imponerande ! Inte nog med att Mazetti har skrivit EN rolig bok, hon vet också om uppkomsten av jazz och blues. Wow !

Jag läste de första cirka hundra kommentarerna och fann här "diverse hot om att bojkotta ICA och att Mazetti var en batikhäxa".
Jag fann inget massivt hat/hot men kanske det kom senare ? Sorgligt i så fall !

Jag fann "krönikan" vara en populistisk kopia av alla andra som menar att få mångkulturella pluspoäng genom att hävda att "det finns inget svenskt och Lucia var dessutom ett italienskt helgon".
Sedan tittar man på åhörarna med stora glänsande ögon och känner de beundrande blickarna "oh, hen är multi-kulti, vad ädelt !". Och så får man självförvållad gåshud.

Men denna argumentation är väl användbar på alla folk och inte bara reserverad för eller mot svenskar ?
Följer nu artiklar om hur svårt det är att hitta en riktig rom (se upp Maria Leissner!), en riktig same (dito Jokkmokks-Jocke) eller en riktig italienare (dito Berlusconi!) ?

Anonym sa...

Helsike !

Glömde signaturen !

Tjalle

Robsten sa...

Jag läste de 250 första kommentarerna, hittade inte mer än dig. Men troligtvis har det förekommit en kommentar i alla fall som gått över gränsen. Torsell på Avpixlat har ju ringt chefredaktören. Man får läsa lite mellan raderna, men tydligen (när man då läser mellan raderna) har det förekommit åtminstone en kommentar som kan betraktas som hot.

Robsten sa...

" Därför vore det synnerligen intressant att ta del av vad SD inte kan ställa sig bakom!"

Alltså här kan inte jag prata för SD, det blir nästan löjligt. Det får partiledningen göra, om de har lust.

Det behöver inte vara någon artikel alls. Men ett riksdagsparti som är så påpassat som SD måste ha marginaler och vara försiktiga. Övrig media tar ju minsta chans att koppla ihop saker med SD. Numret som skickades med SDK tycker jag var OK. Sedan pekade Norrenius på en annan artikel om IQ kopplat till olika folkslag, och människans genetiska utarmning för att vi har modern sjukvård. Inget ett påpassat parti kan kopplas ihop med, inte enligt mig i alla fall. Och nu talar jag bara för mig själv.

Micke sa...

Vad det gäller hatiska skriftställare på de stora kvällstidningarna tycker jag nog Marteus i Espresson har varit värst, men fekalieinspektören på aftonbladet är snart ikapp.
Man kan snart ta vilken media som helst så tävlar man om att smutskasta 10% av väljarkåren, tyvärr utan att själv ha bildat sig en uppfattning efter en ordentlig genomläsning av partiprogram och att ha lyssnat på en eller annan debatt. Istället baserar man sina egna ståndtagande och åsikter på andras och medias åsikter och vinklingar av partiet och väljarna.
De flestas åsikter om SD är baserade på 2:a eller 3:e hands information och det gäller att fånga intresset (inte som i höstas)
så folk blir nyfikna och själv tar sig i kragen, en bra och lättläst hemsida och en "drive" som påpekar att det inte registreras någonstans att man varit inne på hemsidan.
Mvh Micke

Robsten sa...

"fekalieinspektören på aftonbladet är snart ikapp." ;-)

Mats sa...

@Micke:
"...så folk blir nyfikna och själv tar sig i kragen, en bra och lättläst hemsida och en "drive" som påpekar att det inte registreras någonstans att man varit inne på hemsidan."

Mycket tänkvärt.

Mats sa...

@Robsten:
"Sedan pekade Norrenius på en annan artikel om IQ kopplat till olika folkslag,"

Uppmätt med västerländsk syn på IQ förståss. Visst kan det vara kul att andra folkslag får lägre värden på västerländska IQ-mätningar, men jag tycker att man ska vara så pass *intelligent* att man inser att det är människor som utformat testet, det är inte universum/Oden/Gud som dömer ut dom. Om man släpper ner en nobelpristagare och en urskogsvilde över amazonas djungler för att klara sig själva så är det ingen bra test av intelligens, eller hur? Bristerna i testet är rätt uppenbara i det fallet, väl?

"och människans genetiska utarmning för att vi har modern sjukvård."

Knappast. Så lätt är det inte att skapa en genetisk utarmning.

Mats sa...

På nobelpristagarnivå så anses svarta mindre intelligenta än vita.
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/nobelpristagare-svarta-mindre-smarta-an-vita_507723.svd

Något att tänka på om någon SD'are någon gång skulle få en inbjudan till nobelfesten.

Mats sa...

Filosofen Peter Singer har redovisat en del synpunkter på människans genetiska utarmning för att vi har modern sjukvård. Han har varit inbjuden som föreläsare av nobelstiftelsen i Sverige och varit gäst på nobelfesten. Han är mest känd för att han ansåg att gravt handikappade barn kunde användas istället för försöksdjur.

I enlighet med Singers etiska teori i allmänhet hävdar han att rätten till fysisk integritet baseras på en varelses möjlighet att känna smärta. Rätten till liv baseras på möjligheten att planera och förutsäga sin framtid. Eftersom ofödda, spädbarn och människor med grav utvecklingsstörning saknar den senare möjligheten (men inte den första), anser han att abort, spädbarnsmord utan lidande och barmhärtighetsmord kan vara försvarbara under specifika omständigheter, till exempel spädbarn med så grava funktionsnedsättningar, att deras liv skulle orsaka lidande både för dem själva och dess föräldrar.

Handikappades riksförbund hade vissa synpunkter på det eftersom friska då skulle få avgöra vem som är sjuk nog för att avlivas utan att den sjuke har någon chans att komma till tals.

Jimmie Åkesson är, till skillnad från hedersgästen Peter Singer, portad från nobelfesten. Antagligen beroende på att kopplingarna till nazism är för vaga och dåligt bevisade.

Robsten sa...

Vi kan inte säga saker som Nobelpristagare säger, så är det bara. Eller ens riskera att bli kopplade till det. Nobelfest eller inte. Tror fan vi vinner på att vara utmobbade där också. Synd om Åkessons flickvän om hon vill gå, fast det är ytterst osäkert. Kvinnor har ju en dragning åt sådant där, vi män tar egentligen en enkel Talisker i glada vänner lag i alla fall.

Robsten sa...

Hellre en enkel..

Robsten sa...

Det om Norrenius och IQ var en av dina bättre kommentarer någonsin Mats

Robin Shadowes sa...

Lucia var icke alls ett italienskt helgon, utan ett sicilianskt sådant. Italien grundades nämligen inte förrän 1500 år efter Lucias levnadstid.

Mats sa...

@Robsten:
"Det om Norrenius och IQ var en av dina bättre kommentarer någonsin Mats "

Tack.

"Nobelfest eller inte. Tror fan vi vinner på att vara utmobbade där också."

Antagligen. För några år sedan tror jag det kunde ha haft betydelse för att "normalisera" partiet. Idag tror jag att SD vinner sympatier på det.Sedan c:a tre år tillbaka så har nobelpriset börjat ifrågasättas rätt mycket av olika forskargrupper. Det har blivit lite som när politiker utnämns till landshövdningar.

"Synd om Åkessons flickvän om hon vill gå, fast det är ytterst osäkert. Kvinnor har ju en dragning åt sådant där, vi män tar egentligen en enkel Talisker i glada vänner lag i alla fall."

Ja, mycket mer avspänt.

Anonym sa...

"fekalieinspektören på aftonbladet är snart ikapp." ;-)"


Att just du deltar i dina vänners orkestrerade kampanj som inbegripit mordhot ,hot om våldtäkt samt hot mot familjemedlemmar (barn) är fullt logiskt.

Du är ju den du är. Helt sinnsslö.

Osynlige Mannen sa...

Det har säkert förekommit både hat och hot riktat mot Linderborg, Mazetti et al. Men den vanligaste reaktionen är nog inte hat utan förakt. Förakt är åtminstone vad jag känner inför människor som tänker med partiboken istället för hjärnan.

Micke sa...

Re: sinnsslö
Kul "nick", men stavningen?
Jag skulle tro att jag visar fekalieinspektör´n långt mer respekt än vad hon visar mig.
Men dock håller jag med om att inga hot eller förföljelse får förekomma, dessa saker är reglerade enligt någon okänd lag att bara drabba de som röstar på SD. Jag har i alla fall aldrig hotat vare sig henne eller hennes familj, det är avskyvärt att göra så mot en medmänniska vad man än kan tycka om deras politiska inställning.
Men sinnslö´, jag hoppas att du säger samma när det drabbar en Sverigedemokrat.
MVH Micke

Robsten sa...

Hade du inte svarat på den Micke hade jag plockat bort den. Hädanefter plockar jag bort personangrepp. Vi får ha vilka åsikter vi vill, men inte om enskilda icke-officiella personer. Att kalla någon sinnesslö är definitivt personangrepp.

Robsten sa...

Näthatet" diskuterades i Aktuellt, samtidigt med en bild av Mazetti. Inte ett ord om hatet i Mazettis artikel. Oseriöst. Falskt, Ohederligt.

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Mats sa...

@Robsten:
" Inte ett ord om hatet i Mazettis artikel. Oseriöst. Falskt, Ohederligt."

Bara att konstatera att det anses allmänt accepterat bland antirasisterna.

Micke sa...

Re:Mats och Robsten
"Inte ett ord om hatet i Mazettis artikel. Oseriöst. Falskt, Ohederligt"
Ni kan inte ha undgått att märka att näthatet alltid kommer från Sverigevänner, alltid, utan undantag! Även om du skriver vilken personlig,attackerande, hatfyllda och nedvärderande skit som helst är det ok, bara "åsikten är rätt" och rättast är anti-SD. Då är det inte näthat, då kallas det "motargument och att ta fighten". Det var väl därför jag inte reflekterade över påhoppet innan, jag har blivit van vid det. Mvh Micke

Robsten sa...

Observerat detta Micke.

Mats sa...

DN har skrivit om en synnerligen vidrig händelse, en 15-åring som har våldtagits av sin styvfar som sedan döms av myndigheterna till 50 piskrapp för att hon haft sex utanför äktenskapet.

http://www.dn.se/nyheter/varlden/valdtaktsoffer-hotas-med-piskrapp

Eftersom DN ser som sin huvuduppgift att sprida propaganda för islam så nämns inte med ett ord vilken religion det är på Maldiverna. Jag var tvungen att kolla på wikipedia och mycket riktigt var det islam som var religionen på Maldiverna. Al Jazeera, som promotar islam mycket mindre än DN, har med den religiösa aspekten.

I en globaliserad värld med krympande avstånd mellan länderna på grund av ny teknik så borde det finnas förutsättningar för att islam skulle kunna reformeras rekordsnabbt. Men ingen religion refomeras om den inte utsätts för kritik. Så länge som 7 riksdagspartier samt regimtrogen media har betsämt att kritik av islam är rasism så kommer naturligtvis inte islam att kritiseras, oavsett vad som händer i islamska länder.

Dom som anser att kritik av islam är rasism är i högsta grad medskyldiga till att den 15-åriga våldtagna flickan blir piskad med 50 rapp.

Robsten sa...

Sjukt!

Mats sa...

Fast jag vill framhålla det ansvar som ligger hos antirasisterna. Islam är inte okänsliga för kritik, protester mot bisarra straff har hävts eller mildrats i den muslimska världen efter kritik utifrån. Men från svenskt håll kommer denna kritik enbart från sverigedemokraterna.

Micke sa...

Re Robsten
Givetvis, du är nog någon av dom som hårdast påpekat detta och vikten av att bära sig vettigt åt i debatter och olika forum.
Jag tog mig friheten att skämta, klart ni vet, ni tillhör också dom som får olika epitet påklistrade från de med "de rätta åsikterna".
Det är som med "sinnslö", egentligen inget vettigt att tillföra, men snabb med att klistra på mig en etikett som utpekar mig som näthatare och mobbare,t.o.m. barnhotare.
Det är tydligt att Marteus & FI får skriva att jag är en rasistisk intelligensbefriad,bonnläpp och
idiot, men det enda svaret jag får ge för att inte damerna skall komma i kontakt med sin ångest är : JA
skriver jag Nej, du har fel ,stängs kommentarerna ner och ett inlägg om näthat påbörjas.
Överdrivet men i stora drag som jag ser det.
Mvh Micke

Mats sa...

@Micke, jag tror att det diskussionsmönster du beskriver kommer från att antirasisterna saknar argument. Eftersom du nämner FI här så länkar jag till en debatt mellan Åkesson och Gudrun Schyman där Gudrun bagatelliserar grovt kvinnoförtryck i muslimska länder.

http://www.youtube.com/watch?v=nB9AtQ4VkLQ

Om inte kvinnor i demokratiska länder protesterar mot situationen i muslimska länder så bidrar dom till att islam aldrig behöver fundera ens över att reformeras. Dom enda kvinnor i Sverige som protesterar är SD-kvinnor. Övriga kvinnoförbund bidrar till status quo för islam.

Micke sa...

Re Mats
egentligen var Fi förkortning npå Fekalieinspektör´n men skit samma;)
Jag håller med på att undfallenheten mot det muslimska medeltida synsättet för både kvinnor, demokrati och rättskipning
är ett mycket angeläget problem som måste uppmärksammas mycket tydligare och oftare,
De som hånfullt beskriver oss som uppmärksammat detta, som "foliehattar som är rädda för allt främmande" kommer aldrig att se det, först när det biter dom i häcken kommer de att fråga "hur blev det så här"?
Mvh Micke

Johan sa...

Här är ett annat obehagligt fall...

En muslimsk mor slog ihjäl (!) sin lille 7-årige son, då gossen inte hade lyckats lära sig koranen utantill i den utsträckning, som hans mamma önskade.

Domstolen i Cardiff dömde henne till livstids fängelse och hon ska avtjäna minst 17 år.

http://www.bbc.co.uk/news/uk-wales-south-east-wales-20936911

Mats sa...

@Micke:
"egentligen var Fi förkortning npå Fekalieinspektör´n men skit samma;)"

Jo, jag förstod det. :-)
Men förkortningen påminde mig om klippet på youtube.

Mats sa...

@Johan, flera myndigheter påstår sig h varit oroliga för pojken innan han blev mördad men inte gjort någon anmälan. Hur hade en sån anmälan tagits emot? I Sverige hade personer som gjort tidig anmälan riskerat att utpekas som rasister.

Såna här händelser brukar försvaras av antirasister med att kristna haft husförhör i Sverige där det kunde ingå kroppslig bestraffning om man inte kunde katekesen. Det brukar räcka med en sådan idiotkommentar för att strunta i att utreda risken att det händer igen.

Undrar var hon kom ifrån? Vad jag vet så utbildas inte barn att kunna koranen på det sättet före tidiga tonåren. Kroppslig bestraffning förekommer då men eftersom barnet är mer utvecklat då så brukar det inte ta lika hårt. Kanske familjens heder var inblandat på något sätt?

Mats sa...

SD har en enorm påverkan på alla debatter numera.
http://www.dn.se/ledare/huvudledare/skendebatt-om-skolan

Anonym sa...

@Mats, 7 jan 2013 22:09:00

Jag ser att Malediverna ligger på sjätte plats på en icke alltför smickrande lista !

http://www.opendoors.de/verfolgung/verfolgungsindex_2013/platzierung_2013/

Tjalle

Mats sa...

Jag har Mazettis artikel från icakuriren i en pdf-fil, med alla kommentarer. Ingen av dom var hotande. Värsta hotet i så fall var att hon uppmanats att flytta till Rosengård. Någon hade knackat på hennes fönster mitt i natten? Kanske var statistikern i hennes bekantskapskrets (typisk antirasist-"källhängivelse")?

Robsten sa...

Och jag har dem i en doc-fil, så där vinner du Mats, men jag läste 250 av kommentarerna, inga hot. Samma tonläge som Mazetti använde i princip.

Mats sa...

@Robsten:
"Samma tonläge som Mazetti använde i princip."

Ja. Men jag tyckte synd om dom som ansträngt sig och skrivit välformulerad kritik som sedan drunknar i allt annat.

Robsten sa...

På spiken!

Mats sa...

Olle Wästberg har kommenterat ett uttalande från Katarina Mazetti.

Författaren Katarina Mazetti skrev för två år sedan i Ordfront att svenska skolungdomar inte skulle resa till Auschwits för att studera förintelsen, utan till Bethlem för att studera hur ”Förintelsens barnbarn praktiserar etnisk rensning”. Denna parallell mellan judar och nazister är en av de vanligaste i protesterna mot Israel, men också hos antiglobaliseringsrörelsen.


Artikeln här

Jag vet inte om icakuriren har några judiska läsare. Uttalandet från Katarina applåderades (eller vad man ska kalla det) av antisemiten Ahmed Rami (grundaren av radio islam.

Mats sa...

Katarina har gjort en del andra antisemitiska uttalanden (israel-kritik grundad på att hela judiska folket står bakom sin regering). Men det känns bortkastat att leta fram och länka eftersom antisemitism ses som ok i Sverige idag.

Robsten sa...

Jo vi vet. Vi kollade en kväll och vi hittade en del citeringar, men inga direktdokument som var publicerade.

Mats sa...

Vill du ha något sånt dokument? Är det någon poäng i det när hon lämnar icakuriren?

Mats sa...

Felet är väl egentligen att hennes artikel i icakuriren inte får så stor spridning och att den nämns tillrättalagd bara i den regimtrogna median.

Robsten sa...

Håller med. Nä jag kan göra PDFer av doc, nä det känns passe. Synd att inte henens egen hatiska artikel kom fram mer.

Mats sa...

Reklam för alkohol.
http://www.dn.se/nyheter/varlden/nyktra-norska-ungdomar-deprimerade

Fast jag vill poängtera att jag inte anser att alkohol är nödvändigt. Man kan vara dum och aggressiv utan alkohol.

Mats sa...

Kan man säga att kulturen i Sverige blivit lite mer politiserad? Med tanke på bilderna från aftonbladets kultursidor. Expo anses ju också vara kultur och har fått kulturbidrag.

Mats sa...

Undrar hur utvecklingen blir för centern?
http://www.dn.se/nyheter/politik/experten-loof-har-valt-fel-tillfalle

Det finns ju en risk att de stiger i opinionsmätningarna tillfälligt. Jag hoppas på att Annie står på sig och driver igenom visionsprogrammet. Lyckas hon inte med det så kan det hända att folk tror att det kanske finns något vett i skallen på centerpartister.

Mats sa...

Såna här personer borde släppas fram ännu mer.
http://www.newsmill.se/artikel/2013/01/07/svenskar-har-inte-st-rre-r-tt-till-sverige-n-andra

Kunde hon inte få skriva en artikel i en tidning?

Och dom här två centerpartisterna också.
http://www.newsmill.se/node/48549

Robsten sa...

Nja, allt det här skadar nog Centern, oavsett. När gamla centerpartister går ut och säger att förslaget till program är vansinnigt. Så har vi striden mellan Hatt och Lööv också. Tror Hatt skulle vara en bättre partiledare.

Robsten sa...

Ja de där artiklarna jag, ha, ha. Snacka om ungdom. Nä sådant tror jag inte kommer in i en tidning, faktiskt inte.