måndag, januari 14, 2013

En orgie i SD-hat – Folk och Försvar


Jag hade inte tänkt lyssna på Folk och försvar föreläsningar på nätet. Det hade däremot min försvarsintresserade kontorskamrat som förväntansfullt hörde en del av seminarierna över nätet. Så bakom ryggen fick jag då lyssna på en del av söndagens föreläsningar med personligheter som Lisa Bjurwald, Daniel Poohl , Cecilia Malmström och Anders Lindberg. Jag blev efter en stund chockad av vad jag fick höra! Jag hade i min enfald föreställningen att Folk och Försvars konferens skulle handla om Sveriges försvar och säkerhet. Jag antog att man diskuterade militär kapacitet och vägde det mot noga viktade hotbilder, där experter fick lufta sin noga prövade analyser.

Nu fick jag alltså under måndagens eftermiddag höra hur det stora hotet mot Sverige i stället var mer eller mindre ohyfsade personer som trakasserade skribenter på olika tidskrifter. Speciellt allvarligt är det tydligen när journalister blir trakasserade. Glöm Rysslands upprustning, terrororganisationer och al-Qaida. Det stora hotet mot allas vår säkerhet är Nisse i Hökarängen som far ut i otidligheter mot Mazetti. Jag läste förövrigt 250 av de 600 kommentarerna till Mazettis artikel, och de allra flesta höll en betydligt mer vuxen ton än Mazetti själv.     

Allas vår Lisa Bjurwalds favoritobjekt är som bekant SD, det hördes också under denna konferens. Bjurwald missade inte en chans att slå ned på SD och utmåla det som ursprunget till allt ”näthat”. I själva verket är Bjurwalds eget hat mot SD så manifest att man nästan kan ta på det rent fysiskt. Ändå är det diverse kommentatorer som alltid står för detta mörka hat. Det bibliska ordspråket att se bjälken i sitt eget öga har aldrig någonsin passat så bra som på Bjurwald och hennes näthat. Hatet lär ju knappast bli mindre för att man presenterar det i ett föredrag, en bok eller artikel, i stället för att skriva en kommentar i ICA-Kurirens nätupplaga.    

Folk och Försvar framstår detta år som en ren anti-SD rörelse. En sådan rörelse som Lukasjenko håller sig med i Vitryssland för att trycka ned oppositionen. Min personliga uppfattning, är att Folk och Försvar är ett skämt i försvars och säkerhetspolitiska frågor. Om Nisse i Hökarängen utmålas som det stora hotet mot vår nation av en organisation, då har all trovärdighet förbrukats. Till slut är det väl bäst att återigen påpeka att detta är min personliga uppfattning och inget SD eller någon annan står för. 46 kommentarer:

Mats sa...

"Till slut är det väl bäst att återigen påpeka att detta är min personliga uppfattning och inget SD eller någon annan står för."

Det är min uppfattning också och det förstärker rejält mitt dåliga intryck av antirasister i största allmänhet.

Robsten sa...

Ja, hela söndagens seminarier där var en enda orgie i SD-hat, av en organisation som Folk & Försvar! Nä, sedan går de ut och klagar på nätethatet, ja vad kan det komma ifrån tro?

Mats sa...

Folket oroas av andra saker

Vad är folk och försvar för något egentligen? Hur motiverar dom att dom finns till överhuvudtaget?

Robsten sa...

Det är lite Almedalen för försvarsfrågor.

Robsten sa...

Det finns inga beslut som kan stoppa dem, det vore lika orimligt som att besluta att stoppa Politikerveckan, det går inte. Däremot går det att sänka förtroendet för ståhejet.

Robsten sa...

Ungdomsstyrelsen har nekat SDU, som enda förbund i Sverige, bidrag. Gustav Kasselstrand påstår att Lena Hallberg och Malin Engstedt på Ungdomsstyrelsen ljuger och har nekat SDU bidragen på politiska grunder.
http://sdu.nu/2013/01/15/bildbevis-ungdomsstyrelsen-ljog-ratt-ut-i-media/

Mats sa...

Tydligen har dom ljugit för SDU. Att det finns bevis för det beror tydligen på att det finns en och annan antirasist med i alla fall lite demokratiskt tänkande, vilket förpliktar för SD och SDU's del. Det är mycket modigt av de meningsmotståndare som förvarar SD's rätt att driva sina frågor.

Såna här övergrepp sker alltså när SD sitter i riksdagen. Dom chansar rätt hårt på att det inte ska få någon internationell uppmärksamhet.

Robsten sa...

Nja, en av tidningarna DN eller SvD gick ut direkt med att SDU är den enda organisationen av 100 som inte fått bidrag, skröt nästan med det. Sedan blev det tyst, när det började komma fram att allt inte står rätt till.

Robsten sa...

Här DN om SDU:s avslag från Ungdomsstyrelsen: DN

Mats sa...

Här, den mest hårdvinklade artikeln i oberoende kulturmarxistiska SvD som jag läst på länge.
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/infor-nolltolerans-mot-hat-pa-natet_7825654.svd

Om man verkligen ville komma till rätta med näthatet så ska man till att börja med uppmärksamma och offentliggöra det. Typ lägga ut kommentarerna som man klassar som näthat och sedan i anslutning visa vilka anmälningar som gjorts och sedan visa polisens åtgärder.

I SvD-artikeln så nämner Ola sin journalistkollega Jenny Nordberg som han påstår utsatts för näthat i Sverige men inte lika hårt i diskussioner med muslimer. Till att börja med så har Jenny en minst sagt överslätande syn när det gäller muslimers kvinnosyn, detta är väldigt provocerande för män med en svensk kvinnosyn. Hon tar yttrande ur sitt sammanhang och tillskriver meningsmotståndare åsikter som dom inte har. Vidare så fyller hon sina artiklar med negativa invektiv, själva definitionen av hat, i större utsträckning än någon annan. Faller man ner på en sån diskussionsnivå själv så är man inte ute efter några konstruktiva svar.

Mats sa...

Läsvärt

cavatus.wordpress.com sa...

Det intressanta i programmet för FoF ovan är paneldebatten som, vad jag kan se, endast rymmer personer som i princip hyser samma åsikter. Vad kan det komma ut av en sådan debatt? Sannolikt ett ännu större hat mot det oönskade partiet.

Det finns fler som har reagerat på de meningslösa paneldebatterna på FoF, se denna blogg:

http://navyskipper.blogspot.se/2013/01/folk-forsvar-2013-dag-2.htm

Apropå debatten om det s k näthatet anser jag följande:

Av journalister och politiker kränkta svenskar knyter näven i byxfickan och skriver onyanserat i kommentarsfälten. Av journalister och politiker kränkta arga unga män i utsatta områden tänder på bilar och skolor och kastar sten på polisen. Vad är värst? Ta itu med de problem som skadar samhällskroppen mest!

Anonym sa...

Robsten, jag såg att du verkar ha två bloggsidor med, så vitt jag kunde se vid en hastig anblick, identiskt innehåll. Hur kommer det sig?

Robsten sa...

Aldrig hört någon sjukare motivering till ett pris än nu när Bjurwald får Hummerkniven.

"Lisa Bjurwald får Hummerkniven, som delas ut till liberaler som står för det som är sant och relevant, som går till källorna tänker kritiskt, och vågar stå för en egen åsikt också om den är inopportun och som försvarar yttrandefrihet och alla människors lika värde, med motiveringen:"

http://www.journalisten.se/nyheter/greider-och-bjurwald-prisas-av-aftonbladet

Robsten sa...

Militärbloggen Skipper om Folk & Försvar:

"Sverigedemokrater framställdes mer eller mindre som extremister och idioter. (Som sig bör måste det nog tyvärr tilläggas att den här skribenten inte sypmpatiserar med SD för att inga missförstånd ska ske)"

http://navyskipper.blogspot.se/2013/01/folk-forsvar-2013-dag-1.html

Robsten sa...

Läste artikeln om nolltolerans mot hat Mats. Det hela är löjligt, hat är en känsla och kan inte förbjudas, gick inte ens i Sovjet.

Den andra artikeln var bra mycket trevligare att läsa ;-)

Robsten sa...

Ja cavatus, jag överlämnar till folk själva att avgöra vad som är värst, av dina alternativ.

Kastor sa...

OIC är organisation bestående av 56 muslimska stater generalsekreterare är Ihsanoglu.
"Ihsanoglu had asked Javier Solana to establish a code for the media that would take into account specific Muslim sensibilities.In March 2007,the EU and the US established a list of forbidden words for their diplomats,in respons to Muslim susceptibilities."
Ovanstående är tänkvärt när man följer PK etablissemangets agerande.

Micke sa...

Någongång för en tid sedan avhandlades försvarsfrågor vid detta möte och forum. Det var många som ville och fick debattera svenska försvaret och dess förmåga att skydda oss emot yttre fiender.
Nu vet jag inte ens varför det heter FOF , för försvarsförmågan räknas i timmar och minuter och folket som skall försvaras är bara värt något i valtider. I alla fall är vissa värda något i valtider, andra inte ens då för de envisas med att lägga sin röst på "fel" parti fast än man gör allt för att "rätta till åsikterna" .
Hur fan kan man bara få ihop en sådan enkelriktad och urusel "föreläsarlista". De flesta kommunister och Mp är emot försvar, då bör de inte ha flertalet av föreläsarna där.
Lägg ner skiten och låt ´den försvinna under nästa lavin.
Mvh Micke

Robsten sa...

Relevanta synpunkter.

Swedish Dissident sa...

Citat av experten Lisa Bjurwald:
"sannfinländarna i Grekland."

Anonym sa...

Mobbar man en elev tillräckligt länge kommer han eller komma tillbaka med ett automatvapen. Det verkar som etablissemanget vill det.

Robsten sa...

""sannfinländarna i Grekland.""

var när sade hon det Dissident?

cavatus.wordpress.com sa...

Robsten! Jag hörde henne också säga så och det var i hennes anförande på Folk och Försvar. Jag hajade till men det gjorde ingen annan i åhörarskaran så jag tänkte i mitt stilla sinne: "Är hon helt galen, den kvinnan" Och hon vill bli tagen på allvar!"

Anonym sa...

Ursäkta, måste bara upprepa min fråga:

Robsten, jag såg att du verkar ha två bloggsidor med, så vitt jag kunde se vid en hastig anblick, identiskt innehåll. Hur kommer det sig?

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Micke sa...

Det är rätt sorgligt det du skriver om Nisse i hökarängen tills det slår mig, det gäller i högsta grad mig själv! Efter militärtjänst på strv104, repövning
FN-utbildning på bandvagn samt hemvärnet och nu är det jag som är FI.?! Jag har inte förändrat mig nämnvärt mer än blivit äldre och förhoppningsvis klokare, mitt rättvisepatos och min empati har ökat markant. Ändå har jag utan mitt samtycke,medvetande eller vilja blivit den hatade " FI" som jag själv genom otaliga nattvaktpass skyddat Sverige och svenskarna mot i mitt värn.
Denna insikt gjorde mig verkligen illa berörd, den gjorde liksom ont på riktigt, och hur f-n kan jag värja mig emot påståendet från en sån som Lisa Bjurwald och i vilket värn var hon i under nattpasset?
Mvh Micke

Robsten sa...

En mycket tänkvärd kommentar som känns väldigt äkta Micke.

Robsten sa...

Anomym, denna sida är också officiellt anonym. Det finns ingen som officiellt står för denna sida, förutom Robsten.

Robsten sa...

@Cavatus, tydligen fler som tänkte samma sak, har jag hört.

Robsten sa...

Börjat läsa Bjurwalds bok "Skrivbordskrigarna" hon skriver att hon vill ha "debatt" om boken. Frågan är mellan vilka då?

cavatus.wordpress.com sa...

Robsten! Har du köpt Skrivbordskrigarna eller har den redan kommit på bibioteket? Jag vill gärna läsa den, men vill inte gynna författaren i fråga.

Du kan väl skriva en recension när du har läst den?

Robsten sa...

Nä, jag jobbar på en redaktion, så jag fick ett recensionsexemplar i förväg. Vill inte säga vilken redaktion, då bloggen är anonym, ha, ha. den skall komma den 19e har jag hört, inte långt kvar.

Micke sa...

Re: Robsten
Tack, jag tror med lite eftertanke att det är många som känner igen sig, kanske inte i allt men i vissa delar.
Jag undrar om en sådan som Bjurwald skulle våga prata med en sån som mig alltså rent förutsättningslöst, skulle hennes fördomar stärkas eller mildras efter ett sådant möte? På det viset man framställs är det lätt att känna igen en SD;are: Låg panna, dreglande, horn, bockfot och svans
möjligtvis kan ett s.k. hånleende avslöja huggtänder i lejonklass. Så ett sådant oförutsett möte lär ju aldrig hända eftersom hon känner igen oss på långt håll , men jag undrar likväl om hur många Sverigevänner hon och hennes likar har pratat med ordentligt och förutsättningslöst.
Mvh Micke

Robsten sa...

Nej...nej...nej...nej, tänk inte ens tanken. Pratade du med henne skulle hon få dig att tro att hon skulle ändra sig och att hon tänkte, "men oj, vilken trevlig kille". Sedan skulle hon locka av dig information när du avslöjar saker om dig själv, som hon skulle använda i en av sina artklar eller böcker. Tänk inte ens tanken. Hon är mångkulturalismens okrönte drottning, hon är motståndet personifierat. Tänk dig henne som en granitvägg, fast jag föredrar att du pratar med en granitvägg, då blir du sannolikt inte lurad. Chansen finns inte, existerar inte. Du är inne på mycket farliga tankar nu. Hon bekämpar oss, till sista andetaget, för våra åsikters skull, hur trevliga och snälla vi än är. Hoppas jag var tydlig här.

Robsten sa...

Under ett seminarium I Visby under politikerveckan var hälften av publiken Sverigedemokrater. Dessa ställde kritiska frågor (vilket irriterade vänstermupparna i publiken som tyckte polisen skulle köra ut SD:arna) men i övrigt betedde sig Sverigedemokraterna oklanderligt. I slutet av seminariet lät ändå Bjurwall undslippa sig ett "Nä, ni är så ordentliga killar".

Efteråt beskrev hon Sverigedemokraterna som "att de sitter där och gapar och skriker" detta under hennes seminarier då. En lögn självklart, eller mer ett uttryck för hennes känsla, att hon inte fick hålla sina seminarier i fred, med bara de lättdrillade vänstermupparna.

Antingen var det senare en lögn, eller ett svaghetstecken, eller båda delar. Sticker ut hakan och säger att det mest var ett litet svaghetstecken. Hon kunde helt enkelt inte låta bli att undslippa sig ett erkännande när det nu var så uppenbart att inga SD:are betedde sig antastligt. Men sådant ligger mycket, mycket långt inne.

Swedish Dissident sa...

Robsten: Kolla 08:00 i den tredje filmen - http://www.nationell.nu/2013/01/15/kungafamiljen-informerades-om-att-nationell-nu-utgor-ett-hot-mot-sverige/

Mats sa...

Eh, har SD fått 14% i senaste sentio? Och centern ner med 1,1%? Hittar det inte i den regimtrogna median.

Micke sa...

Re Robsten
Det är tydligen som med röd flugsvamp, inbjudande men giftig.
Risken är väl minimal men alla som har med en sire´n att göra bör stoppa något i öronen för att inte lockas i fördärvet.
Re Mats:
"Eh, har SD fått 14% i senaste sentio? Och centern ner med 1,1%? Hittar det inte i den regimtrogna median." =)
Har själv svårt att prata, mungiporna påträffas någonstans vid tinningarna.
Mvh Micke

Robsten sa...

Nä Mats vad märkligt. SD inte bara större än MP, utan dubbelt så stor.

@Micke, he, he, precis.

Mats sa...

Jag kollade oberoende miljöpartistiska DN igen men fann inget om någon undersökning där. Centern fick skyhöga 2,9%, fantastiskt resultat med tanke på bakgrunden. Men centerns idéprogram hade kanske inte lagts offentligt innan den undersökningen?

Public service särbehandlade SD rejält negativt vid partiledardebatten. Är dom fortfarande sura efter den misslyckade olagliga avlyssningen av SD i programmet kaliber?

14% är bra men det är sentio där SD ligger rätt högt. Med tanke på hur kurvan ser ut för SD kanske det dröjer ända till sommaren innan man når 20%.

Mats sa...

Kollade partiledardebatten, mellan reinfelt och Åkesson. Jimmie skötte sig exceptionellt bra. Vore kul om reinfelt talade om vilka internationella avtal han pratar om istället för att låta som han slutit en hemlig pakt med Djävulen.

Robsten sa...

Ja, de brukar ju göra det. Efter 2014 är det nog slut med det.

Mats sa...

Men tycker alltså reinfelt att Jimmie Åkesson har rätt i allt men att det inte går att göra något eftersom någon har skrivit på avtal som är i stil med Tysklands villkorslösa kapitulation efter första världskriget? Om han nu verkligen tycker som han säger så borde han rösta på SD 2014.

Varg i veum sa...

Tack för recensionen. Ska läsa boken när jag kan ladda ner den på piratebay. Såna som Bjurwalds har en fantastisk, men inte förvånande, benägehnhet att inte precisera vilka hon avser med eptiet som "högerextremister" hon lägger orden medvetet på ett sånt sätt att det täcker in ett stort spektra av folk som inte håller med normförespråkarna.

Hon har tagit det som hon uppfattar som rasiternas retorikknep och använder dem "antirasistiskt".

Robsten sa...

Precis Vargen, det är hennes signum, i princip.