onsdag, februari 13, 2013

Kent Ekeroth om demokratin i EU och den arabiska "våren"

I dag var det utrikespolitisk debatt i riksdagen. Kent Ekeroth talade och diskuterade om demokratin inom EU och den arabiska våren. Vi kan ju säga att om debatterna gick till så här i plenisalen skulle debatterna vara oerhört mycket populärare för svenska folket att se på. Jag må vara partisk, men visst sågade Ekeroth en del ledamöter jäms med de berömda fotknölarna?


21 kommentarer:

Mats sa...

" Jag må vara partisk, men visst sågade Ekeroth en del ledamöter jäms med de berömda fotknölarna?"

Ja, det gjorde han. Skönt att höra riktig kritik av EU på en mer folklig nivå.

Mats sa...

Verkligen suveränt skött av Ekeroth.

Robsten sa...

"Verkligen suveränt skött av Ekeroth." ;-)

Mats sa...

Någon som har läst Zlatans bok?
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=478&artikel=5440232

Mats sa...

Intressant att se hur islamofiler beter sig mot katoliker.
http://www.dn.se/ledare/signerat/har-paven-en-lustig-mossa-nej-inte-sarskilt

Micke sa...

Re Mats
Håller med dig fullständigt, efter att ha skummat igenom en del kommentarer fick jag en smärre chock. Är DN en rödgrön islamisk blaska? Jag fick skriva en insändare för att döva samvetet.
Mvh Micke

Anonym sa...

These attributes woulF FeFinitely belong [url=http://www.germanylovelv.com/]louis vuitton knolckoffs[/url]
an iFeal Multilevel AFvertising anF marketing Company, however not all reputable companies excel in all these area[url=http://www.germanylovelv.com/]Louis Vuitton Outlet/[/url]
Some organizations will be better in certain areas than other[url=http://www.germanylovelv.com/]Louis Vuitton kopierte Tasche kaufen[/url]
Fo research on the company. Mike Williams, a VP at O'Reilly Auhttp://www.germanylovelv.com/
Parts tells the story oF his search For a pressure washer. He FiF his research online, FounF several moFels that interesteF him anF then went [url=http://www.germanylovelv.com/]louis vuitton knolckoffs[/url]
the Sears site where he FounF speciFications, Frawings, photos, parts lists anF online parts orFering, contact inFormation For sales anF service. The Sears moFel was signiFicantly more expensive, but he bought it Figuring that anyone who proviFeF that much inFormation woulF be there [url=http://www.germanylovelv.com/]louis vuitton knolckoffs[/url]
service the unit aFter the sale..What really shoulF be integrateF on your own company site? In aFvance oF you choose, think about speciFically what intent you want your website [url=http://www.germanylovelv.com/]Louis Vuitton Outlet[/url]
serve. WoulF you system [url=http://www.germanylovelv.com/]Louis Vuitton kopierte Tasche kaufen[/url]
sell merchanFise Firectly online? Then you FeFinately ought to incluFe things like an on-line catalog with browsing anF e-commerce capabilitiehttp://www.germanylovelv.com/
Is your internet site maFe [url=http://www.germanylovelv.com/]louis vuitton knolckoffs[/url]
generate sales opportunities For the enterprise? Then you must emphasis on supplying Fetails that may inspire visitors http://www.germanylovelv.com/
sign up [url=http://www.germanylovelv.com/]louis vuitton knolckoffs[/url]
learn more..
|
|

Mats sa...

@Micke:
"Är DN en rödgrön islamisk blaska?"

Ja. Och så även expressen.

"Jag fick skriva en insändare för att döva samvetet."

Jättebra Micke!

Mats sa...

Sakine Maddon har skrivit följande krönika i expressen som belyser en del saker som ofta förbises när det gäller islam.
http://www.expressen.se/ledare/sakine-madon/sakine-madon-nathatarna-som-dyrkar-avpixlat/

Citerar:
"Men i följande mening blir islamofobin som tydligast: "Du och andra så kallade moderata muslimer, sekulära muslimer eller annat liknande påhitt, ni fungerar som legitimation för den importerade skamkulturen och för islams utbredning i landet."

Personen i fråga är alltså arg på att jag har muslimsk bakgrund.


Muslimsk bakgrund? Hon påstår sig vara icke-troende men definierar ändå sig själv som att hon har muslimsk bakgrund.

På det sättet så bekräftar hon att även muslimer som bara har en muslimsk bakgrund reagerar starkt på när islam ifrågasätts på det sättet.

Och JA, "personen" irriterar sig på att muslimer eller personer med muslimsk bakgrund alltid försvarar islam när religionen eller utövarna kriseras. Om jag nångång träffar en muslim som visar någon som helst förståelse för att svenskar oroas av islams snabba utbredning i Sverige, som reflekterar över hur det ser ut i muslimska länder och försöker se det med svenska ögon, då ska jag sluta generalisera när det gäller islam. Tills dess känns det bara löjligt att skilja på muslimer.


Om hennes far och farfar var troende muslimer, vilket dom tydligen var om jag inte missförstår henne, så är förståss påståendena ett angrepp på hennes rötter. Men med tanke på hela raddan muslimska terrordåd och införande av nya begrepp i Sverige som tvångsgifte och hedersmord med mera så borde hon har förståelse för att människor kan få en negativ inställning när någon kallar sig muslim. Nazister har förresten samma problem.

Micke sa...

Re Mats
Givetvis fick den inte vara kvar, jag får börja ta kopior på allt jag skriver. Det kan vara kul att visa upp vad som blev bortmodererat inom en förhoppningsvis snar framtid då man kan skratta åt vårt nuvarande samhällsklimat.
Jag skall kolla in AP, där är någon som skrivit en lång text bl.a. Madon ;)
Mvh Micke

Robsten sa...

Ja, men Madon har ju i princip alltid stått för det hon skriver i Krönikan. Ja tycker ju faktiskt inte att hon svängt på något vis. Snarare att hon kanske har snäppt ett par hack åt det systemkritiska hållet trots krönikan. Jag skrev på twitter direkt vad jag tyckte till henne. Fick inget svar vilket inte var att vänta heller, hon blockade mig i alla fall inte.

Jag vet inte om man skall bemöta vad hon skriver, hon är knappast någon huvudmotståndare. Hon tycker vad hon tycker helt enkelt.

Robsten sa...

""Men i följande mening blir islamofobin som tydligast: "Du och andra så kallade moderata muslimer, sekulära muslimer eller annat liknande påhitt, ni fungerar som legitimation för den importerade skamkulturen och för islams utbredning i landet.""

Men det här är ingen religionsfråga för mig, eftersom de allra flesta muslimer saknat asylskäl skulle de aldrig ha fått asyl här. Hade vi följt en ansvarsfull asylpolitik hade detta problem varit ett icke-problem. Jag har inga åsikter om främmande religioner överhuvutaget, det jag har åsikter om är vår sjuka asylpolitik.

Micke sa...

Re Robsten och Mats
Det känns som Madon inte direkt vet vilket ben hon ska stå på! Hon vill kritisera islam, men inte alltför hårt då den religionen förknippas med uppväxt, släkt, vänner m.m. Hon vill definitivt inte heller bli betraktad som islamofob eller ha SD-åsikter av vänstermobben som kallas "journalister" i dagligt tal för då ryker levebrödet.
Madon har blivit tillräckligt "Svensk" för att inte respektera islam men att ge sig för trycket, men har fortfarande kvar sitt sydliga temperament för att med jämna mellanrum "sticka ut" och dra folk mothårs.
Tyvärr verkar det i mina ögon som att vi håller på att byta en statsreligion mot en annan. Den nya religionen har högt uppsatta beskyddare via media, politiker och inte minst från den gamla statsreligionen. Den nya religionen får inte kritiseras,analyseras eller på något vis ifrågasättas. Den skall bara accepteras och på ett för religionens del fördelaktigt sätt inlemmas och anammas i samhällets alla delarn och skikt med medias hjälp.
Mvh Micke.
ps Bra krönika Mats ds

Robsten sa...

Ja det var väl en hygglig analys av Madon. Tror inte att det kommer att lyckas, med införandet av en ny statsreligion. Någonstans på vägen spricker det. Men här tror jag kanske inte att SD behöver spela en huvudroll, vi får se.

Micke sa...

Re Robsten
Men håll med om att den är mer omhuldad och försvarad än kristendomen
Mvh Micke

Robsten sa...

Ja, även av Svenska Kyrkan.

Mats sa...

Angående kunskap om islam, det måste vara världens största konspirationsteori att tro att världens näst största religion går att hålla hemlig. Man måste väl ändå utgå från vad religiösa ledare säger? Finns det katoliker som påstår att påven har fel?

Att svenska kyrkan stöder islam är helt naturligt. Det är ju så kristendomen har överlevt i Sverige, genom att stödja vad som är politiskt korrekt för stunden. Hasse Alfredsson har ju gjort sketchen "Pastor Jansson" som är en parodi på det faktumet.

Staten och statliga åsikter har ju alltid backats upp av någon form av tyckarelit som godhetsförklarat dom, på medeltiden var kungarna "av guds nåde".

Men jag skulle föredra om fokuset på islam flyttades till pk-människorna som stöder islam. Det är ju egentligen dom som skapar problemen med islam i Sverige genom sin hållning gentemot islam.

Robsten sa...

jag skulle också vilja påstå att asylpolitiken är en stor del av problemet. Om de muslimer som fått asyl på oriktiga grunder inte skulle ha fått det, skulle vi i princip inte ha något problem alls.

Mats sa...

En bild av det mångkulturella helvetet i Malmö...
http://www.sydsvenskan.se/malmo/gang-soker-brak-pa-bio/

Robsten sa...

Mycket bra av en före detta kammaråklagare på Newsmill, läsvärt:

http://www.newsmill.se/artikel/2013/02/21/slutsatser-efter-att-ha-l-st-avpixlat-i-ett-halv-r


Micke sa...

Re Robsten
Stenen rullar allt fortare i utförslöpan (ingen anspelning på ditt namn ;))
http://vallentunafria.se/2013/02/19/speakers-corner-migrationsdebatten-full-av-logner-och-onodigt-polariserad/
Mvh Micke