onsdag, februari 27, 2013

Låt inte gränsen vara ”öppen”

I en ledare på DN propagerar tidningen för att vår gräns skall vara ”öppen”. Vad som egentligen menas med detta är oklart och dess motsats, en ”stängd” gräns ger en negativ klang som får människor att tänka på Nordkorea. Nu hade vi i vårt land vad DN menar med en ”stängd” gräns under större delen av 1900-talet. Varor och turister flödade fritt och några problem att ta sig ut eller in i Sverige förelåg absolut inte. Med ”öppen” gräns menar DN sannolikt ett fritt flöde av arbetskraftsinvandrare och immigranter. Det hela blir en lek med ord där det gäller att erövra ett semantiskt och retoriskt övertag.

DN pekar i sin artikel på att Sverige tjänade på den arbetskraftsinvandring vi hade under t.ex. 60-talet. Det stämmer förvisso (även om vi skulle kunna problematisera även denna invandring) men situationen såg då helt annorlunda ut. Vi hade gott om arbeten i industrin, där även immigranter lätt kunde sköta de arbeten som erbjöds. Redan när dessa arbetskraftsinvandrare anlände hade de både arbete och bostad ordnade. Att jämföra detta med dagens immigration är inget annat än ohederligt. DN hävdar att Sverige är beroende av utländsk arbetskraft. Till vissa delar kan detta stämma men enklare arbeten måste kunna gå till den enorma kader av arbetslösa vi redan har i detta land. Immigranter som inte får något arbete blir ju en belastning för statskassan och förbättrar ju inte samhällsekonomin i vilket fall.

I artikeln skriver DN följande.

Å ena sidan vill man hålla sig väl med LO, en pålitlig gränsvakt, å andra sidan hålla rent mot Sverigedemokraterna som knappast vill ha några utlänningar alls i Sverige, arbetande eller ej.
 
Det vore välgörande om DN själv höll rent mot lögner och halmgubbar. Sverigedemokraterna vill ha ungefär samma immigrationspolitik som Finland, ett land DN kritiserat högst måttligt för sin immigrationspolitik. SD vill självklart ha utlänningar i Sverige och propagerar inte för en Nordkoreansk samhällsmodell, vilket klart borde framgå av alla partiprogram. Man kan ändå säga att DN fick en fjärdedel rätt. SD vill inte ha arbetskraftsinvandrare i Sverige som inte arbetar eller har fejkade ”skenarbeten”.

Apropå Löfvens framträdande i Agenda där han framförde åsikten att arbetskraftsinvandringen skall styras av Sveriges behov skriver ledarredaktionen så här.

Och, förstås, utan att i den ekvationen räkna in de människor som i alla tider drömt om att med hårt arbete skapa en bättre tillvaro i ett annat land.

Nej, det är sant. Sverige kan inte ta emot alla människor som drömmer om att med hårt arbete skapa en bättre tillvaro i ett annat land. I ett annat land behöver heller inte vara Sverige, som ju redan ligger i topp per capita vad gäller immigration. Vi har också svårt att avgöra vilka som verkligen vill arbeta hårt. Arbetslösheten i vissa utanförskapsområden skvallrar om att det är en vansinnig politik att låta immigrationspolitiken styras av en vacker klyscha. Det är många hedervärda och duktiga människor som Sverige måste säga nej till, p.g.a. att svenska politiker skall ansvara för vår nation och inte aspirera på att vara ett globalt samvete. Många människor världen över är hedervärda och duktiga, de vill verkligen skapa sig ett bättre liv genom hårt och ärligt arbete. Jag vill vara klar på denna punkt. Det innebär dock inte att Sverige ens kan ta emot alla dem som faller inom denna kategori (vilket inte alla gör). Svenska politiker skall avgöra vad som långsiktigt är bra och rimligt för de väljare som valt dem och för nationen.

12 kommentarer:

Kastor sa...

Det är inte LO och SD som är Sveriges problem,det är invandringspolitiken.
Kraven att sharia lagar skall gälla för muslimska invandrare till västvärlden blir allt högre och att hantera denna utmaning blir avgörande för Europas framtid.

Micke sa...

Det är väl egentligen inte svårt att se vem som vill jobba hårt, avveckla alla bidrag,hemspråk, SFI, släpp invandringen fri med krav på arbete och bostad inom 6 månader, minst x år klanderfri vandel och skatteinbetalningar minst X år innan en krona betalas ut i bidrag. Då skall man själv kunna söka detta på svenska
Fullt medborgarskap efter 7 år om alla ovanstående kriterier samt svenskprov är uppfyllda. Missa dessa kriterier så får ni själv betala er enkelresa tillbaka.
Mvh Micke

Mats sa...

Teoretiskt sett är det rätt tänkt Micke och det skulle kanske fungera i praktiken om man konsekvent höll reglerna. Alltså inte möjligt med dagens politiska ledning som stiftar lagar om invandring och sedan samtidigt fördömer poliser som försöker upprätthålla dom. Riksdagens främsta uppgift är att skapa lagar, inte att skapa anarki.

Mats sa...

Expressens kulturdel (dom har en sån) beskyller SD för att vara antisemiter.
http://www.expressen.se/kultur/sluttande-plan/

Och skriver också att SD ljuger (utan att precisera) :-)

Robsten sa...

"asylmottagande poliser på Arlanda tvingas bära uniform och spärra in flyktingar med falska handlingar i strid med FN:s flyktingkonvention, barn och sjuka gamlingar tvångsutvisas."

Fruktansvärt att poliser tvingas bära uniform. Att utländska medborgare med falska handlingar spärras in kan inte FN ha något emot, det sker sannolikt i samtliga jordens länder.

http://www.expressen.se/kultur/sluttande-plan/

Robsten sa...

"Syrierna å sin sida flyr i för stor utsträckning till Sverige undan kriget. De borde åka någon annanstans. Kanske till Jordanien eller Turkiet, där den absoluta lejonparten av dem redan huttrar i överbefolkade tältläger."

Anser nog jag också, hjälp i närområdet. Förövrigt är det nog kallare här än i Jordanien.

Robsten sa...

"En asylsökande i Sverige lever på 61 kronor om dagen. Längs EU:s och Schengens gränser drunknar varje år 2 000 människor i sin strävan efter ett bättre liv."

P.g.a. nuvarande politiik, där människor söker lyckan där de inte kan få den, i stället för at satsa i närområdet.

Mats sa...

" Längs EU:s och Schengens gränser drunknar varje år 2 000 människor i sin strävan efter ett bättre liv."

Tusentals svenskar har tvingats springa över tågspåren vid pendeltåget för att slippa bli tagen på väg ut från stationen av biljettkontrollanter. Det är en kalkylering dom gör med sina liv och chansen att tjäna in böterna. 2000 låter annars lite om hon har ett så stort område med så många som tar sig in sjövägen. Jag tror hon har höftat fram den och det är orsaken till att den är så jämn.

Och, som sagt, med hjälp i närområdena så skulle färre (kanske ingen) tvingas riskera sina liv på överfulla båtar som flyktingsmugglare tjänar pengar på.

Så länge antirasisterna har så stor makt över vad som tvsänds så slipper vi se lidandet i flyktingläger i närområdena eftersom SD har som förslag att undsätta dessa.

Under finska vinterkriget (senaste) så hade Sverige en akut inströmning av framförallt inkommande finska barn. Många av dom fick fosterhem ganska omgående medans andra fick leva ett hårdare liv i akutmottagningar för flyktingar. På den tiden var det självklart att folk bidrog frivilligt att hjälpa dom i akut situation och inte prioriterade de som tagits om hand av familjer.

Robsten sa...

Väl talat Mats.

utlandssvensk sa...

"Det är väl egentligen inte svårt att se vem som vill jobba hårt, avveckla alla bidrag,hemspråk, SFI, släpp invandringen fri med krav på arbete och bostad inom 6 månader, minst x år klanderfri vandel och skatteinbetalningar minst X år innan en krona betalas ut i bidrag. Då skall man själv kunna söka detta på svenska
Fullt medborgarskap efter 7 år om alla ovanstående kriterier samt svenskprov är uppfyllda. Missa dessa kriterier så får ni själv betala er enkelresa tillbaka."

Ungefär så fungerar det i Schweiz, givet att man kommer från ett västland. Fast man måste ha ett arbete innan man kommer och det tar 12 år att bli medborgare.

För folk som kommer från U-länder är det betydligt tuffare, nästan omöjligt att komma in. Att polisen kontrollerar folk som ser utländska ut är helt självklart och man har dessutom en väldigt aktiv avvisningsorganisation.

Att ha fri immigration från icke västländer är närmast vanvettigt, oavsett nivån på bidrag och annat.

Swedish Dissident sa...

Gotta love Switzerland. DN är en patetisk, kvasifilantropisk tidning för der letzte Mensch, som Nietzsche skulle ha uttryckt, och propagerar allt som oftast för undergrävande av Sverige, svenskar och svenskhet och bör därmed bojkottas (även om det är svårt att göra det till fullo med tanke på dess relativt stora dominans i Mediesverige).

Mats sa...

Jag har omvärderat min syn på islam. Orsaken är denna händelse. Svenskar som halsstarrigt börjar gapa om islamfientlighet när muslimer kritiseras är känslomässigt störda och jag tänker inte bemöda mig med att ens försöka se dom på något annat sätt.