söndag, maj 26, 2013

Skammens vecka - slutrapport om upploppen


Då var det dags för en avrundning och slutrapport om de upplopp som skakat en del förorter tillhörande Stockholm. Det vi kan konstatera är att samhället och den omhuldade mångkulturella visionen lider av allvarliga problem och att dessa problem inte kan åtgärdas genom enkla åtgärder likt de främst vänstern förespråkar. Artiklar om öppna förskolor och fler fritidsgårdar har publicerats. I de sociala medierna har det talats om ökande klassklyftor som orsak till upploppen. Alliansen har talat om satsningar på skolan och lägre skatt för att anställa människor från förorten. Märk väl, detta är i mångt och mycket satsningar de redan gjort och som inte visat sig fungera.

Att öppna förskolor och fler fritidsgårdar på något sätt skulle lösa de problem som upploppen är ett symtom på är så naivt och dumt att vi inte vidare bemöter dessa argument. Vänsterns tal om ökande klassklyftor och att det delvis spelat in för uppkomsten av upploppen kan inte lika enkelt avfärdas. Att samma vänster sedan väljer att plocka politiska poäng genom att skylla alla problem på Alliansen kan vi lämna därhän. Samma naivitet uppvisar vänstern när den sedan påstår att de skall lösa problemen med mer bidrag och fler fritidsgårdar. Det är absolut ingen lösning på några problem och kan som mest mildra symtomen en liten stund. Det har också framförts synpunkter på att människorna från förorten har ”osynliggjorts”. Upploppen är ett sätt att synas. Vi kan enkelt konstateras att människorna från förorten, redan innan upploppen, fått betydligt mer uppmärksamhet än de som bor i Sveg och Robertsfors. En journalist bevisade t.o.m. detta genom att räkna antalet sökträffar på Google.


Det kanske värsta och mest improduktiva är när media och vissa politiker (ganska få denna gång) delvis skyller problemen på att polisen tar i för hårt. Exakt vad skulle alternativet vara? Att polisen villigt lät sig bombarderas med stenar? Att överhuvudtaget inte åka på dessa uppdrag? I själva verket kan en del av ungdomarna drivas av en längtan efter att se vad gränsen går, speciellt de med föräldrar som har svårt med gränssättning. Att låta polisen backa i sådana lägen är inget annat än förödande, för alla inblandade parter.

Vi ser också en allvarlig relativisering av de brott som många ungdomar gjort sig skyldig till. Om jag i dag går ned på Sergels torg och plötsligt kastar en tre kilos sten på en polis. Hur allvarligt kommer detta brott att betraktas som och vilket straff kan jag tänkas få? Exakt varför blir detta brott mildare om jag gör det nattetid i grupp med en fond av brinnande bilar i bakgrunden? Samma sak gäller mordbrand. I den rättvisaste av världar borde ju varje antänd bil rendera samma påföljd som om jag just nu går ner på parkeringen och tänder eld på grannens bil. Brott blir inte mindre allvarliga för att man gör dem i grupp till glada tjut och hurrarop.

När vänstern talar om klassklyftor, segregation och utanförskap så är det en konsekvens av vår slappa immigrationspolitik. Något de självklart aktar sig noga för att nämna, men som Jomshof och Åkesson var inne på i en artikel SvD. Vad trodde vänstern egentligen? Att alla skulle skaffa sig arbeten, lära sig svenska och smälta in i folkhemmet utan problem? Då med det bästa av sina respektive kulturer så att samhället liknad en basar med ett outtömligt utbud från världens alla hörn, där vi alla bara kunde plocka vad vi vill ha? Att kurvan över antalet lediga arbeten och bostäder snabbt skulle anpassas till strömmen av immigranter?

Här avslöjas en naivitet som måste ses som besvärande och som man nu skriver om i utländska medier. Att Maria Ferm (MP) i riksdagens plenisal med fuktig blick säger att hon i princip vill ha fri invandring och att all världens människor har rätt till vår välfärd är så verklighetsfrämmande att begreppet ”polsk riksdag” nu överträffas av begreppet ”svensk riksdag”. Man skäms, man skäms över att en naivitet som kanske passar en fyraåring förekommer på fullt allvar i Sveriges riksdag. Man skäms över att känslor vilka vanligtvis uttrycks av flickor i lägre tonåren tillåts blir verklig politik i vårt land. Man skäms över alla gånger man använt uttrycket ”polsk riksdag”. Vecka 21 var en skammens vecka, inte för alla brinnande bilar och alla stenar som kastades på brandmän, utan för den fruktansvärda samhällsfarliga naivitet som uppvisades i Sveriges riksdag. Det är denna naivitet hos människor vars enda intresse verkar vara att framstå som Florence Nightingale, som lagt grunden för de stenar som kastats mot poliser och brandmän. Käre vänsterpartister och miljöpartister, att förvalta en nation är inte samma sak som att medierna lyckas framställa en själv med snällhetens lysande gloria över huvudet i diverse artiklar. I själva verket kanske ett ansvarsfullt förvaltande innebär det rakt motsatta.     

11 kommentarer:

Mats sa...

Vad som oroar mig mest är om det nu blir tyst i media om problemen i förorterna. Man ska komma ihåg att innan kravallerna brändes det 140 bilar på ett bräde i Flemingsberg. En kraftig bomb exploderade i en trappuppgång nära centrum, även det innan kravallerna. Problemet fanns innan och problemet är kvar och mycket mer omfattande än vad kravallerna har visat. Man ska också komma ihåg att de sverigevänliga informationssidorna på nätet tar till i underkant eftersom de strävar efter att skapa trovärdighet. Det som syns är det som till nära 100% kan bekräftas men det är bara toppen på isberget också. De sverigevänliga sidorna är ju också försiktiga med att inte återupprepa sig, man skriver inte om varje personrån, inte ens när det är en personlig tragedi för den drabbade.

Kastor sa...

Din artikel är mer statsmannamässig än något som passerat läpparna på vår statsminister.

Robsten sa...

Tack Kastor ;-)

Anonym sa...

Håller fullständigt med Kastor =D
Tack för att du satte ord på Många av mina tankar och dessutom på det Bästa möjliga tänkbara vis. Tack!

MissVeyron

Peder B sa...

Intressant ar att man far mer information av att lasa utlandska tidningar ang Husby upploppen. Dar ar bilden ratt sa klar genom ordentlig analys och valdigt manga intervjuer av de som bor I omradet.
Detta I linje med resultaten av undersoknngar betr London upploppen harom aret.
Londonupploppen var pga av en for hog invandring av icke europeer som helt enkelt inte var intresserade av att vara del av det brittiska samhallet - kulturerna var helt enkelt for olika.
Bidrags samhallet - det har blivit en livsstil att leva pa bidrag och folk bryr sig inte om att jobba - UK har en mycket bra social trygghet ala Sverige.

detta har let till at den brittiska regeringen tagit till losningar:
- kraftig minskning av icke europeisk invanding, vi talar om en 90% minskning. Jaga ratt pa illegal och skiacka hem dem. Allvarliga brott = utvisning pa livstid.
- atskarpning av bidrag. Jobb skall lona sig, bidrag later dig overleva men inte leva ett got liv.

Anonym sa...

Mycket bra:

http://hagwall.wordpress.com/2013/05/24/vad-upploppen-i-husby-inte-beror-pa/

Mats sa...

"Vi blir äldre och äldre...", mycket möjligt men antalet äldreboenden har minskat med 20%.
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/var-femte-plats-pa-aldreboendena-har-forsvunnit_8059766.svd

Man har ju sparat in för att få råd med andra kostnader som ökar i kommunerna.
Guy Lööv, pensionärsförbundet PRO:s sakkunniga i äldreomsorgsfrågor, menar att äldreomsorgens behovsprövning har blivit strängare i samband med att landets vårdplatser försvunnit.

– Många biståndshandläggare säger att de blir kringskurna av interna regelverk. Det är väldigt vanligt att biståndshandläggare kläms mellan de enskildas behov och kommunernas riktlinjer för att klara budgeten, säger han.

Robsten sa...

Ja hur rimmar det med allt tal om en åldrande befolkning?

Mats sa...

Anders Borg:
Sysselsättningen har trots krisen ökat med 200 000 personer sedan 2006 men arbetskraften har ökat ännu mer, vilket gjort att arbetslösheten ökat tydligt under krisen.


Detta har han alltså räknat ut alldeles själv.
http://www.dn.se/debatt/bara-tillvaxt-och-utbildning-kan-radda-eus-ekonomier

Mats sa...

DN skriver att posten upphört att delas ut i Flemingsberg för tre veckor sedan.
http://www.dn.se/ekonomi/posten-installd-efter-brevbararhot

Det är liksom fel. Kanske för att man citerar "tidningen" metro. Posten upphörde i fredags, som det gick att läsa på denna blogg och på avpixlat.info. Hoten om misshandel började för ungefär ett halvår sedan och för en månad sedan så stals paket och annan post från brevbäraren vilket ledde till att paket slutade delas ut och man fick en avi även på småpaket.

Eftersom det rör sig om invandrarrelaterad kriminalitet så gör varken DN eller metro någon analys alls av händelserna utan har valt att mörka orsakerna.

Swedish Dissident sa...

"Vi ser också en allvarlig relativisering av de brott som många ungdomar gjort sig skyldig till. Om jag i dag går ned på Sergels torg och plötsligt kastar en tre kilos sten på en polis. Hur allvarligt kommer detta brott att betraktas som och vilket straff kan jag tänkas få? Exakt varför blir detta brott mildare om jag gör det nattetid i grupp med en fond av brinnande bilar i bakgrunden?"

Jo men serru, det är inte svårt att förklara om man är en förnumstig vänsterintellektuell och skriver å t.ex. Aftonbladet Kultur eller Arenas vägnar. Du är dels en vit heterosexuell privilegierad västerländsk man och själva din FREDLIGA tillvaro är således problematisk, och att då göra något kriminellt är allvarligt bortom förståndets gräns. Dels handlar det om KONTEXT. När färgade förortsungdomar kastar sten så är det ett legitimt motstånd mot rasism och materiella ojämlikheter. Det handlar alltså om avsändare - den förtryckte som kastar första stenen är utan synd. Faktum är att hen är en frälsare.

Bra inlägg i övrigt. Man skäms mycket riktigt över sådana som Maria Ferm och multipla andra människor med liknande sentiment.