torsdag, maj 08, 2014

Det vänsterextrema våldet

Jag tänkte skriva en artikel om Uppdrag Gransknings utmärkta program om det vänsterextrema våldet (ofta från de s.k. autonoma, RF och AFA), men eftersom Ivar Arpi skrev ungefär detsamma jag tänte skriva länkar jag till den och rekomenderar artikeln varmt. Programmet av Janne Josefsson var förvånande bra och skakande, Josefsson överträffade faktiskt sig själv i detta program.

Media tar dagen efter inte upp innehållet i själva programmet, utan verkar koncentrerar sig på "hårda reaktioner" mot sändningen. Främst verkar Ametist Azordegans huvudlösa twittrande slås upp stort. Nåväl, oavsett hur dumma hennes kommentarer var (vi upprepar inte dumheterna här) så är det lika idiotiskt att skicka dödshot via e-post till henne.

Märkligt att inte media uppmärksammat den "twitterstorm" som utbröt efter programmet. Ibland fångar de ju upp vad som fylls i flödena, men det verkar ske en viss selektion på vilka "stormar" de väljar att fokusera på. Intervjun med Staxx talar för sig själv, inga vidare kommentarer behövs. Man rodnar nästan själv bakom TV:n.

10 kommentarer:

Mats sa...

"Jag tänkte skriva en artikel om Uppdrag Gransknings utmärkta program om det vänsterextrema våldet (ofta från de s.k. autonoma, RF och AFA), men eftersom Ivar Arpi skrev ungefär detsamma jag tänte skriva länkar jag till den och rekomenderar artikeln varmt."

Jag är glad när det tas upp för det blir en mätare på hur folk egentligen ser på det. Och det har visat sig inte vara en självklarhet att konsekvent ta avstånd från politiskt våld från personer som man tror att är emot det.

Robsten sa...

Tvärtom nästan. Delar av journalistkåren har efter oprogrammet skybndat till och slätat över programmet och de autonomas våld.

Mats sa...

Peter Wolodarski (DN) hade nyligen en skönmålande krönika om vänstervåldet.

Mats sa...

Angående twitterstormar och bloggbävningar så är det något som mest skapas av den miljöpartistiska median. F! har ju lyfts fram rejält, självklart utan någon som helst kritisk granskning av deras partiprogram eller granskning överhuvudtaget. GS har enligt dom sagt att hon tror att F! kommer in både i riksdagen och i eu-parlamentet.

Robsten sa...

jag är lite trött, vem är GS?

Mats sa...

Gudrun Schyman :-)

Anonym sa...

Rekommenderar den här sidan för dom som vill läsa om det fina hatet.
http://detfinahatet.se/

Mats sa...

OBS! Tror han är sosse som har sidan.

Robsten sa...

Jaha, trött som sagt.

Mats sa...

På tal om twitter ja, så har Ametist Azordegan, känd musikkritiker och programledare i bland annat SR Metropol, kallat Janne Josefsson nazist för att han granskat våldsvänstern
http://www.svd.se/kultur/svt-kraver-ursakt-fran-radioprofil_3540316.svd

Hon har tidigare förhärligat vänstervåld och gett stöd till rap som uppmuntrar till politiskt våld.

Sparken eller någon avstängning från SVT? Knappast!

"Däremot påpekar man att det som har hänt inte kommer att påverka hennes möjligheter att fortsätta göra program för Sveriges Radio."

Hon tillhör ju liksom den rätta sidan enligt antirasisterna.