onsdag, januari 18, 2006

Hagamannen sätter Umeå i skräck!

Hagamannen har återigen börjat våldta flickor. Han var aktiv mellan åren 98-2000, därefter har han börjat igen, genomfört, om jag räknat rätt 9 våltäkter. Jag sitter och funderar på varför polisen inte lyckats ta fast avskummet. Umeå är litet, alla känner förmodligen de flesta andra åtminstone till utseéndet. Han har utfört ett antal illdåd då det måste kommit in ett antal tips, signalement har de, likaså DNA. Nåja, vi vet sällan hur andra yrkesgrupper arbetar, vilka svårigheter de har i sitt jobb o.s.v. amatören tror att allt är enklare än det i själva verket är. Mitt eget jobb är mer komplicerat än vad utomstående ofta tänker sig, det är sannolikt likadant för polisens yrkesmän. Å andra sidan..jag tänker på den polis från Umeå som intervjuades i TV, en traktens son utan någon skarpare hjärna likt Holmes, eller ens Wattsson, stor grov och trygg polis som vet sitt reglemente och kan sitt Umeå men är det rätt man för detta jobb? Vet inte vad för externa resurser de kallat in, vi får hoppas att de har resurser utifrån för att arbeta med detta fall.

4 kommentarer:

Humle och Dumle sa...

"Umeå är litet, alla känner förmodligen de flesta andra åtminstone till utseéndet"
Aktuella siffror för folkmängd är 110.705 invånare, varav 28.000 studenter. Kan bli svårt att hålla koll på alla.
Inte för att vara spydig, men det känns lite fel att kalla Umeå för småstad.
Men när de får fast aset är livstid plus kastrering ett lindrigt straff!
/ MVH Boråsaren Dumle

Robsten sa...

OK. Lite för stort då. Men studenterna torde vi kunna räkna bort. I alla fall att han fortfarande skulle vara student, efter alla dessa år.

Humle och Dumle sa...

Säg inte det, under mina år i Uppsala träffade man på en del äldre yrkesstudenter som verkade vara beroende av att gå diverse kurser.
Allvarligt talat tror jag knappast att han är student, men livstid plus kastrering ÄR ett lindring straff för denna ynkedom till människa.
/ MVH Dumle

Robsten sa...

Under mitt år i Uppsala träffade jag på en del jävligt kufiska typer dessutom, högintelligenta men jävligt störda. Men förmodligen ingen student nej.