söndag, mars 19, 2006

Alf Svensson om politisk korrekthet

I en debattartikel i DN tar Alf Svensson och Göran Hägglund upp de oskrivna lagar som gäller i Sverige i dag, de lagar som styr vem som är politisk korrekt eller inte. Detta med anledning av att Alf Svensson denna gång blivit drabbad av den politiska korrektheten.
Alf Svensson anmälde tydligen sitt intresse för att bli ambassadör för välgörenhetslotteri i tv. Det blev han inte, styrelsen där Ingela Thalén sitter med sade till slut nej.
Alf svensson blev tillfrågad av TV4 för att få vara ambassadör för "postkodlotteriet", det sänds som stöd för organisationer som Bris och Rädda Barnen. Efter ett tag skrev lotteriets chef att "Alf Svenssons åsikter om homosexuellas rätt till välsignelse i kyrkan är omöjliga att förena med rollen som ambassadör för lotteriet."
Här måste alla normala människor nypa sig i armen, fundera på detta ett tag. Alf Svensson som varit en av de mest förtroendeingivande partiledarna i Sverige under 1900-talet är alltså olämplig för att vara ambassadör för ett lotteri i TV4?? Detta för hans åsikter om homosexuellas rätt att vigas i kyrkan!? Vad har detta med BRIS och Rädda barnen att göra? Är man en sämre människa om man hyser vissa åsikter? Råder det verkligen åsiktsfrihet i Sverige i dag?
Bakom detta beslut så står tydligen Ingela Thalén, den politiska korrekthetens gyllene riddare. Det talas om fler kvinnor i politiken, men efter att ha fått hjärnblödning år efter år av alla de tokiga förslag som kommer från S-kvinnorna så säger jag snart "färre kvinnor i politiken." Så där ja, nu får inte jag heller bli ambassadör för postkodlotteriet eller liknande, jag var ju politisk inkorrekt.
Vidare skriver Alf och Göran, -"Utan yttrandefrihet faller alla andra demokratiska rättigheter såsom rösträtt, föreningsfrihet och demonstrationsrätt. Men att yttrandefriheten är skyddad i vår grundlag skapar inte i sig ett öppet och tolerant samhälle. Det krävs också att vi alla tar med oss yttrandefriheten ut i verkligheten."
Då får man väl tillägga att socialdemokraterna och dess samverkanspartier samt faktiskt partier från alliansen misslyckats skamligen med att "ta yttrandefriheten ut i verkligheten".
Vidare skriver undertecknarna så här, detta är intressant,
-"Samhällsklimatet har hårdnat för den som tycker annorlunda än majoriteten och den förhärskande eliten inom medier och politik. Den präst som av teologiska skäl anser att kyrkomötets beslut angående välsignelseakt för homosexuella var fel, får över natt veta att han inte längre är önskvärd som talare på skolans julavslutning. Något som han gjort år ut och år in tidigare."
Sammhällsklimatet har hårdnat för den som tycker annorlunda än majoriteten ja, det har vi nog känt på. Men värt att notera är att det är majoriteten i riksdagen som räknas här, folkmajoriteten kan säga något annat. Den räknas dock inte verkar det som.

1 kommentar:

Weine Berg sa...

Det är oerhört intressant att se maktens män och kvinnor snärja in sig i sina egna krystade spelregler om vem som ska få tycka fritt och vem som inte ska få göra detta.

Pajaser ut i fingerspetsarna och det värsta är väl att de tar sig själva på allvar.