fredag, mars 10, 2006

Polisen får nu bära turban, huvudduk och judisk kippa i tjänsten

Efter att rikspolisstyrelsen suttit och dryftat saken med ombudsmannen för etnisk diskriminering så har rikspolisstyrelsen kommit fram till detta beslut. DO, Katri Linna, säger att "att en polis i religiös huvudbonad har ett viktigt symbolvärde." Alldeles riktigt, så sant som det var sagt. En polis har ett viktigt symbolvärde, de har alltid stått för statens objektiva maktutövning, fristående från alla religioner och andra intressen

4 kommentarer:

Roland Pettersson sa...

Inte fan tänker då jag respektera "svenska" poliser som kommer utklädda i turbaner och fjäderdräkter.
I Sverige skall naturligtvis polisen vara klädd i en uniform som inte provocerar oss i urbefolkningen.

Anonym sa...

Precis. En uniform som inte provocerar NÅGON.

Per sa...

Vilket dumt förslag.

Typiskt Svenskt. Nu skall vi visa hur omtänksamma och moraliskt duktiga och hur snälla och vänliga samt förstående vi är mot människor som kommer från främmande länder och att vi är det minst främlingfientliga landet i världen. Skulle inte förvåna mig om det är någon karriärsugen polischef någonstans som skall visa hur politiskt korrekta de är och hoppas att det skall ge pluspoäng i nomenklaturan.

Polisen skall ha tydlig uniform. Varför inte en snygg vit uniform för den mjuka patrullerande polisen och svart uniform för den hårda polisen.

Svensk polis skall varken ha turbaner, burkor eller klänningar eller annat tjafs på sig.

Robsten sa...

Vi har många kulturer och många folkslag i Sverige. Alla skall ha exakt samma förtroende för polisen. Tänk om en palestinier skall höras som vittne av en judisk polis i kippa! Inte så lyckat.