måndag, april 17, 2006

Ny abortlag

Från nästa år kommer svensk abortlagstiftning att ändras, det kommer att bli möjligt även för uländska kvinnor att göra abort i Sverige. Den lag som nu gäller är från 1975, den ger inte uländska kvinnor rätt till abort i Sverige, inte heller kvinnor som befinner sig illegalt i Sverige har rätt till abort.
En av pådrivarna bakom den nya lagen är Carina Hägg (S), hon säger i SvD,
-" Det är jättemärkligt att den här begränsningen finns i Sverige när man inte har den uppdelningen i andra länder. Det är hög tid att vi står för en politik där alla kvinnor har rätt att bestämma över sin kropp och där svensk vårdpersonal slipper bryta mot lagen"
Nu är det lite märkligt resonemang Hägg för kan man tycka, , hon har själv aktivt uppmuntrat till att bryta mot lagen, detta genom att försvara olagliga aborter. Hon säger, -"där svensk vårdpersonal slipper bryta mot lagen", ja varför inte överföra detta resonemang på andra områden, höj hastighetsbegränsningarna "så vi slipper bryta mot lagen", eller sänk åldergränsen för inköp av aklohol, så jag "slipper bryta mot lagen" när jag handlar ut till ungdomarna o.s.v. Att en riksdagskvinna aktivt stödjer lagbrott på detta vis är högst märkligt, det svenska sättet att tackla detta problem är tydligen att ändra lagen.

Ett annat problem med den nya lagen är hur det skall betalas. Hägg tycker att dessa pengar skall tas av biståndspengarna. Personligen har jag väl inte så mycket att säga om det, förutom att dessa pengar väl är menade för svältande personer?
Ingrid Burman (V) tycker att svenska skattebetalare skall stå för notan. Det försalget är ju närmast perverst! Skall jag via skattsedeln betala polska kvinnors abort, detta p.g.a. att en majoritet av det polska folket tydligen inte vill ha fria aborter? Fullständigt sjukt!
Det enda vettiga är naturligtvis att dessa kvinnor får betala vad det koster själva. Det fanns en tid när Polens abortlag var "friare" än den svenska, då åkte svenskor till Polen för att göra abort, jag är dock tämligen säker på att det inte var polska skattebetalare som finansierade dessa aborter.

Inga kommentarer: