måndag, maj 29, 2006

Regeringen beredd att återigen gå emot folkmajoriteten

I frågan om könskvotering så är regeringen med Jens Orback beredd att gå emot en solklar folkmajoritet och lagstifta om en kvotering av kvinnor i svenska styrelserum. Enligt en Temo-undersökning så är 70% av svenska folket emot en lagstadgad kvotering.

Frågan om kvotering startades av extremfeministiska statsrådet Margareta Winberg. Winberg var ROKS främste beskyddare i regeringen och har i intervjuer med Rubin uttryckt starkt feministiska åsikter som de flesta vanliga människor skulle beteckna som extrema.

Efter kalabaliken med ROKS och Rubins programserie så trodde de flesta av oss att den värsta extremfeminismen i svensk politik var över. Numera är det inga partiledare som känner sig tvingade att ställa sig upp och deklarera att de också är feminister. Tydligen har frågan om kvotering överlevt.
Jag fattar ändå inte hur de tänker partistrategerna. Det är valår, 70% av svenska folket är emot en kvotering av kvinnor i styrelserummen, 94% tycker att det är den minst viktiga politiska frågan, ändå skall detta drivas igenom. Kan det vara så att den politiska korrektheten lever sitt eget liv? Att den hjärntvättar sina förespråkare?

Sedan kan man fråga sig om det är ett vänsterprojekt att kvotera in kvinnor från Djursholm i de manligt dominerade styrelserummen, lågutbildade Sara från Skärholmen kommer knappast att kvoteras in i något styrelserum.

Inga kommentarer: