torsdag, juni 15, 2006

Nomenklatura del X1, Lövdén

Jag har skrivit så många artiklar om hur den politiska adeln skaffar sig förmåner som vanligt folk inte har tillgång till, så jag tappat räkningen, därför skriver jag X, samt börjar med en etta efter det.

Nu visar det sig att Lars-Erik Lövdén, köpt en lägenhet som ombildats till bostadsrätt. Inget konstigt med det, alla har rätt att köpa sin lägenhet om den bjuds ut som bostadsrätt. Nu är det så att lägenheten säljs till halva det beräknade marknadspriset, försäljningen görs av en stiftelse som styrs av socialdemokrater. Stiftelsen heter Allmänna barnhuset och tillkom från början för att ge utsatta, föräldralösa barn tak över huvudet.

Till saken hör också att Lövdén fick lägenheten p.g.a. sina politiska uppdrag, samt att Lövdén politiskt varit emot utförsäljning av hyresrätter.

Det är signifikant att Allmänna barnhuset, som från början var en behjärtansvärd institution för att hjälpa svårt utsatta barn, nu blivit en institution för att förse den politiska adeln med billiga attraktiva lägenheter. Allmänna barnhuset har tidigare varit känd för diverse affärer där personer myglat till sig lägenheter.

Alliansen tar naturligtvis tillfället i akt och ger socialdemokraterna en rejäl känga. Jag menar dock att tendensen med förmåner gäller hela den politiska nomenklaturan. Nu har socialdemokraterna suttit ett tag vid makten och de är naturligtvis närmast till köttgrytorna. Vi ser dock tecken på att våra yrkespolitiker är vår tids frälse, vår tids adel med förmåner som vanliga hederliga människor inte kan drömma om. Ett annat tecken på detta är att politiker efter avslutat politiskt värv, ofta får höga poster eller tjänster som de uppenbarligen inte är kompetenta för.

2 kommentarer:

Robin Hood sa...

Det verkar finnas många bra anledningar till att bli socialdemokrat om man är ute efter att berika sig själv.

De gillar ju uppenbarligen inte att man skall få berika sig på att betjäna andra, och det enda sätt som återstår då är att ta från andra.

Robsten sa...

Håller med, med den skillnaden att jag tror att det principiellt gäller alla de etablerade partierna. Nu har ju sossarna regeringsmakten, så de har alla möjligheter.