När riksdagen sade jag till den tillfälliga utlänningslagen fick många ja på sin asylansökan. Det gjorde att många fler flyktingar än beräknat fått uppehållstillstånd. Alla dessa flyktingar måste placeras, detta arbete har dock gått trögt för intergrationsverket. Många kommuner har sagt nej eller inte alls svarat på integrationsverkets förfrågan på mottagning av flyktingar. Alla kommuner som tar emot flyktingar får pengar från staten, de kommuner som tar emot dessa extra flyktingar får extra pengar för dessa flyktingar. Senaste uppgiften är att varje kommun får 20,000 extra för varje flykting de tar emot, en summa som är mycket liten jämfört med de kostnader som ett mottagande för med sig.
Experten på Integrationsverket, Sven-Ove Johansson, säger så här till DN,
— Vi har heller inte ambitioner gentemot alla kommuner i landet. En del kommuner är små, ligger avlägset och har inte så stor roll att spela i det här sammanhanget.
Ligger avlägset och har ingen roll i det här sammanhanget? Vad spelar det för roll var kommunen ligger i landet? Måste flyktingarna få bostad i storstadsregionerna, jobb lär de inte få någonstans i Sverige i dag. Låt mig gissa att Stockholms norra kommuner som Djursholm, Lidingö och Solna inte tar emot någon flykting, som vanligt. Det är kommuner med mycket låg flyktingkvot, oerhört hög skattekraft och ändå låg kommunalskatt. Politikerna som styr dessa kommuner talar fint om solidarisk flyktingpolitik, men låter de mycket fattigare södra förorterna ta emot alla flyktingar.
1 kommentar:
Det känns lite som du är en sån där typisk intollerant och fördommsfull rasist som far med osanningar, jag har för mig att vi Danderydsbor tagit emot minst ett 20-tal flyktingar de senaste 30 åren. ;)
Skicka en kommentar