onsdag, oktober 04, 2006

Hur gick skolvalet till?

Samtidigt som vi lite äldre medborgare röstade i det riktiga valet så fick landets skolelever rösta i det s.k. skolvalet. Vitsen med detta skolval är at landets unga medborgare skall lära sig det fina med demokrati.

Nu riktas kritik mot detta omtalade skolval, eleverna fick nämligen bara rösta på något av de sju riksdagspartierna. I det vanliga valet så kan ju varje medborgare skriva in ett partinamn på en blank valsedel. Detta gjordes också på många skolor, men i 174 skolor fick "övriga partier" 0 röster. Dagens Eko har talat med några av dessa skolor, tydligen har de handskrivna rösterna kasserats eller registrerats som blankröster. Eleverna har alltså enbart fått rösta på något av de sju riksdagspartierna. Så här säger Annelie Arvidsson, SO-lärare på Ekenässkolan i Eslöv.

För oss var det naturligt att man röstade på de sju riksdagspartierna, för vi har haft debatter med våra elever innan och de har jobbat med de sju riksdagspartierna.

Hon är SO lärare och skall lära ut demokrati till eleverna, hon har inte själv en susning om vad demokrati är eller innebär, " för vi har haft debatter med våra elever innan och de har jobbat med de sju riksdagspartierna", hur dum i huvudet kan en SO-lärare bli? Finns det någon yttersta gräns? Ekot frågar Arvidsson "vad lär sig eleverna om demokrati när de inte kan rösta på alla partier?" Så här svarar hon,

De lär sig massor av demokrati och det är ett fåtal elever som har frågat varför de inte får rösta på de andra partierna. Vi pratar demokrati dagligen med dem så de lär sig massor av demokrati.

Arvidsson visar med all önskvärd tydlighet att hon är en tvättäkta jubileumsidiot! Arvidsson har inte en aning om vad demokrati är för något, hur kan hon då lära eleverna "massor av demokrati"? Vad pratar hon dagligen med eleverna om? Att de får välja mellan Centern eller Socialdemokraterna? Hon kanske pratar allra mest om det parti hon själv sympatiserar med, skulle inte förvåna mig. Demokratin är hotat i Sverige i dag, hotet kommer inte från rakade, ölrapande, skrikande skinnskallar som just blivit könsmogna, hotet mot demokratin går i kostym och slips.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Nja, slips och kostym ger intrycket om att denne Annelie Arvidsson skulle vara i någon form av maktposition. Det tror jag inte är fallet.

Nej, istället kan man säga - tycker jag - att hotet går i Sjal & Sandal, alternativt filttofflor med mantran om begreppet som "mångkultur", högst troligt toppad med dålig andedräkt.

Händelsen blottar hur dålig den svenska lärarkåren är (i DK är ex. utbildningen betydligt längre vad det avser ämnena som skall läras ut). Och reflekterar yrkets dåliga status.

En gammal vän till mig gick på Malmö högskola för många år sedan men hoppade av. Istället för att lära sig sina kärnämnen och pedagogik, var det mycket övningar i att "lära känna varandra" och "må bra tillsammans" och liknande. Han stod inte ut.

Annelie Arvidsson är förmodligen en produkt av denna plyschklädda högskola.

Trösten är att de flesta av barnen förmodligen är både smartare och har en bättre insikt om hur verkligheten fungerar, än vad Annelie Arvidsson har. I Eslöv hade åteminstone barnens föräldrar det, med tanke på valresultatet.

Mvh,

/ Sven

Robsten sa...

Nja, uttrycket "hotet mot demokratin går i kostym och slips" var ursprungligen ett citat av Jhon Järvenpää som jag inte kunde motstå i sammanhanget. I detta fall var det en kvinnlig lärare, som ju inte går i kostym och slips. Hon är däremot betydelselös i sammanhanget, eleverna skiter i henne, om de har hjärna. uttrycket användes ursprungligen att hotet mot demokratin inte kommer från de rakade gaphalsarna, de kommer aldrig få någon makt, alla vet om det, utan det kommer från etablissemanget som gärna vill hålla folket kvar i den mentala bur som heter politisk korrekthet.

Anonym sa...

Visst är det så.

Politisk korrekhet har blivit en slags religion, och i analogi med massinvandringen har den blivit en modern form av det forna religiösa teodicéproblemet.

Dvs de tre påståendena om GUD:

1. Gud är allvetande
2. Gud är allsmäktig
3 Gud är allsgod

Men, det finns ondska. Alltså måste någon av teserna vara fel. Men det är det ingen troende som accepterar (kätteri).

Dessa teser har många vise religösa män försökt lösa och inte sällan har logiken åsidosats under paroller som "guds vägar äro outgrundliga" eller rätt och slätt att man bara måste "tro".

Detsamma gäller den politisk korrekta "ideologin" som ligger som en finmskig överbyggnad på massinvandrings politiken (men även annat)

Där precis som med teodicéproblemet det finns stora svårigheter att förklara den oerhörda diskrepansen medllan ideologi och verklighet.

Jag har inte själv läst Järvenpää men tänkte beställa hans verk. De utdrag jag läst på nätet har varit imponerande.

Mvh,

/ Sven

Robsten sa...

Har du inte läst Järvenpää?? Nu blev jag förvånad. Jag rekomenderar nog att du börjar med "Invandring och demokrati" trots att den nu har några år på nacken, för att därefter läsa "Polistisk korrekthet", räkna inte med att något bibliotek har böckerna, tror att de går att beställa från Bokus, annars kan man beställa dem direkt från "Reson produktion".