lördag, juli 28, 2007

Sommartorka

Ja, jag tittar i tidningarna och andra medier för att hitta något att bli upprörd över, något att skriva om, hittar dock inget. Det står mest en massa skit om dessa dopade cyklister, är alla dopade eller är det bara några dopade? Kan svenska idrottsmän vara så globaliserade att de också dopar sig, är det möjligt? Det står det vanliga om ett eller annat värdetransportrån, man ser bilder på någon tillbucklad skåpbil, oftast får gärningsmännen inte ens med sig några pengar och det hela andas rutin och lättja på något sätt. En nyhet som tidningarnas redaktioner i alla fall tjänar ihop brödfödan på är Pridefestivalen. Den skall som vanligt bli större än tidigare och den skall bli gladare, fräckare och ännu mer obscen, ännu fler av våra folkvalda politiker skall gå i tåget och kroma sig framför kamerorna. Vi förväntas jubla i annat fall hänger vi nog inte med vår tid riktigt och vi anses som lite "bakom" eller rent av som homofober. En nyhet som i sommartorkan fått osannolika proportioner är att om vi slutade äta kött skulle vi minska diverse utsläpp och bidra till en bättre (eller mindre dålig) miljö. Hurra! Vilket skarpsinne, om vi dessutom slutade äta grönsaker, frukt och mjölkprodukter så skulle vi minska utsläppen ÄNNU mer. Som om inte det vore nog skulle människor sluta köra bil efter ett tag, vilken miljöeffekt alltså!

I DN:s ledare står det om det gisslandsdrama i Afghanistan där en grupp Sydkoreanska sjuksköterskor tagits av talibanerna, som naturligtvis vill ha pengar och att utländska trupper skall lämna landet för att frige denna gisslan. Nu lyckas DN med konststycket att skriva en hel ledare utan att egentligen säga något (ungefär som jag med denna artikel; -) det är i sanning en konst och ett bevis på denna komaliknande sommartorka.

Man har så smått gått in i ett komaliknande tillstånd själv. Att dra dammsugaren över golvet känns plötsligt som ett helt dagsprojekt, ett projekt man t.o.m. misslyckas med. Nä, nu är det dags att köra en dammsugning tänker man och spanar missnöjt över golvet, skall bara kolla ett par bloggar först, kanske står något intressant, något man får upp blodtrycket på. Så gick den ambitionen till spillo, golvet får vänta till nästa dag, och nästa.

Bloggar förresten, de har också gått in i någon form av sommartorka, men inte på samma sätt som tidningsredaktionerna. De som fortfarande är inom landets gränser brukar oftast försöka plita ner något på sina bloggar, men torkan märks ändå naturligtvis. Några bloggar håller tempot, SD-blogg kör på i vanlig ordning. Socialdemokraten Morians blogg har plötsligt vaknat till liv sedan Morian hyrt in två vikarier som fört fram feministiska idéer som fått blodet att svalla hett och upprört på medelålders vita män. De två vikarierna har dock mött ett så massivt motstånd att jag nästan tyckt synd om flickorna, allt de gjort är ju att lyssna på våra politiker, våra tidningsredaktioner, vår politiska nomenklatura och på vår moderna propagandaapparat, och dessutom har de svalt det utlagda betet. En bloggare som åtminstone fick blodtrycket att stiga en liten aning var Nadja som hyser den märkliga åsikten att det är något sjukt att i Sverige är svenskheten norm. Jag tycker Nadjas åsikt i sanning är sjuk och perverterad men tyvärr så har nog Nadja den politiska nomenklaturan på sin sida. Ja, tyvärr så är semestern slut och kneget börjar på måndag, hur skall man ta sig ur detta komaliknande tillstånd? Hur skall man kunna ställa om rutiner, dygnsrytm och annat så man fungerar igen? Det är den stora frågan.

1 kommentar:

Robsten sa...

Ett föredömligt bevis på den sommarkoma som råder,
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=554&a=674751

Och snart skall vi alla väckas ut vår gemensamma koma, Huuuu!