tisdag, juli 24, 2007

Hamas gör barnTV


Ja det är väl inte riktigt Nickelodium-kvalité och innehållet är väl något politiserat kanske men de gör så gott de kan. Barn är ju dessutom alltid gulliga, speciellt när de har en programledare i Mickey Mouse-kostym, håll till godo.

21 kommentarer:

Marthin sa...

Global Axess - Det palestinska förtrycket

"Palestina saknar fria medier och präglas av självcensur, hävdar Bassam Eid, som leder den palestinska människorättsorganisationen Palestinian Human Rights Monitor. Han intervjuas av Thomas Gür."

http://webbtv.axess.se/index.aspx?id=323

Robsten sa...

Det Eli säger att det är propagandaapparater i stället för fria medier, ser man på filmen här så kan det ju ligga något i det, en viss propaganda kan nog spåras.

Anonym sa...

Det vore intressant om den här videon kunde debatteras i svenska nyhetssändningar. Tror nog att debatten skulle bli givande.

Marthin sa...

"en viss propaganda", det var nog årets underdrift Robsten :) Jag skulle kalla detta för fullkomlig hjärntvätt. Såg ett av deras tecknade barnprogram, och det var inga konstigheter för "hjältarna" att spränga sig själva osv. Det må börjas i tid, för den som hjärntvättad skall bli.

Jag tycker det är intressant med det palestinska förtrycket, och att det är deras egna ledare som ligger bakom. Toppen på verket är att man med framgång beskyller Israel för precis allting.

Robsten sa...

Jepp! Jag tog i ordentligt så ingen skulle missförstå, bäst att vara på den säkra sidan;-)
Nä om du tittar på länken i första kommentaren så ser du hur en palestinier beklagar över sig det Palestinska styret. Nä alla sviker all, det är ett getingbo och en tragedi för folket. jag känner väl att det är för mycket bara, bäst att inte ge sig in i "getingboet" alls, det är tillräckligt tragiskt som det är.

z999 sa...

Jag skulle gärna ge dom ett eget land och så där...fast jag skulle inte önska min värsta fiende att behöva bo där.

Något som försvann ganska obemärkt i media var att de palestinier som Libanon tog emot som flyktingar ställde upp på den muslimska sidan i det långdragna inbordeskriget där förut.

z999 sa...

Undrar förresten hur det skulle bli om man behandlade dom på ett vuxet sätt? När det är fredsförhandlingar i FN och det kommer in folk som ser ut som en obäddad säng och talar om helig mark så kallar man på vakterna så att de får leda ut personen, eventuellt ta med sig personen till någon psykmottagning.

Robsten sa...

Ja, de brände väl en del flaggor också under Karikatyr-debacklet. Fullständigt vansinnigt. Nä, i övrigt håller jag mig borta från den konflikten, de har krigat sedan jag var 7 -8 år gammal och de tänker säkert fortsätta ett antal decennier till, så, det är nog inget vi kan göra något åt. jag orkar inte ens bry mig längre vilken som skjuter första raketen eller salvan, det blir löjligt till slut (för 322 gånger sedan var det NI som började). Nä så länge de håller sitt debackel på en nivå som inte skapar flyktingströmmar så är det väl OK, fortsätt om ni gillar det grabbar, jag tycker lite synd om kvinnorna och barnen men de är väl hjälrntvättade de också så de kanske inte fattar vilket liv de kunnat leva.

Robsten sa...

"de har krigat sedan jag var 7 -8 år gammal " Alltså som jag kommer ihåg, de har naturligtvis hållit på mycket längre än så.

Robsten sa...

He, he, Åsa Waldau har skaffat sig själv en hemsida, där säljer hon sina musikaliska alster. Flickebarnet är driftigt i alla fall, först Kristi brud och nu en massa andra grejor.
http://www.asamwaldau.com/

Robsten sa...

Jag hittade några "Alla barnen" historier på hårddisken. Jag kan lägga ut dem på begäran, jag skrattade när jag läste dem i alla fall. De är lite Muhammedinspirerade, jag blir väl anmäld om jag lägger ut dem;-)

Anonym sa...

"He, he, Åsa Waldau har skaffat sig själv en hemsida, där säljer hon sina musikaliska alster. Flickebarnet är driftigt i alla fall, först Kristi brud och nu en massa andra grejor.
http://www.asamwaldau.com/"

På tal om hjärntvätt eller?

Robsten sa...

Ja, det var väl inte en helt obekant företeelse borta i den lilla mysiga byn Knutby.
Egenligen inte på tal om någonting, jag blir lite OT ibland. jag mindes väl plötsligt den tävling Aftonbladet utlyste om årets svenska kvinna,med bland kvinnorna var Waldau, det var aldrig meningen att hon skulle vinna utan tjänade som någon slags referenspunkt/rundningsmärke för de andra lite mer välsituerade kvinniorna som Klüft och Kronprinsessan. Jag och några till mixtrade med räknaren så vi fick väl 1000 röster var, Waldau gick upp i topp, till Aftonbladets förfäran. de stoppade snabbt tävlingen och utlyste tvåan till vinnare. Jag hade dock den gamla sidan kvar på min hårddisk med Waldau som vinnare, vilket jag skickade in till Flashback. Fusket hade dock redan uppdagats men de nämnde det i alla fall, tillsammans med uppgiften att fuskt hade förekommit, kul var det i alla fall;-) Vem bryr sig.

Andreas sa...

Jag undrar verkligen. ÄR den korrekt översatt, och ÄR programmet riktat till barn (Musse Pigg-kostymen till trots *behöver* det inte vara så)? I sådana fall är det helt otroligt. Hur i hela fridens namn kan NÅGOT folk (annat än enstaka individer) på ett så aktivt och hjärntvättande sätt försöka indoktrina sina BARN i tänkandet att det finns ett fiendefolk och ett fiendeland? Man sätter ju kriget och striderna i deras hjärna som en självklarhet från första början, som en oundviklighet som är det "naturliga stadiet" av saker och ting, så att säga. Tacka fan för att fredsförhandlingar går åt pipan när man inte ens drar sig för att dra in barnen, och när barnen redan från späd ålder intalats subjektiv propaganda om hur överlägsen man är. Jag mår illa.

Marthin sa...

http://www.youtube.com/watch?v=f2nBM2YgBb8

http://www.terrorismawareness.org/what-really-happened/

Andreas sa...

Marthin, tack för länkarna. Den första länken vittnar om exakt samma fanatiska idioti som videon som Robsten la in. Den andra länken du lägger in vittar dock om (hos sidans skapare) en enorm okunskap om annat än 1900-tals historia. Jag orkade inte ens titta igenom hela. Att hävda att Palestinierna inte har någon som helst rätt till området för att det inte funnits något land som heter Palestina är ... väl magstarkt. Palestinerna har bott i området ungefär lika länge som hebréerna, i bibeln omnämns Palestinierna som Filistéer. Typisk amerikansk ignorant propaganda. Palestinerna svartmålar sig själva så mycket att amerikanska högeranhängare knappast behöver anstränga sina begränsade "social studies" för att spä på fördomar som inte stämmer eller dra upp "fakta" som i bästa fall är tveksam eller obelagd.

Marthin sa...

För det första så måste man förstå att området var kontrollerat av britterna. Man lovade att använda området till upprättandet av en judisk stat, något som dock ändrade sig 1922, då gav Churchill gav omkring 80% av området, ”Palestina”, till araberna. Dessa 80% är det som idag är Jordanien, vars population i huvudsak är palestinier.

Men det slutar inte där. Återstoden, de ca 20%, delades 1948 även den upp i två delar. En till araberna, och den andra till judarna.

Det är här som det riktigt intressanta börjar komma in. Det är nämligen viktigt när man diskuterar om detta, att förstå att det som idag är judiska staten Israel – då bestod av öken(!) till ungefär 60%(!).

Kontentan av det hela. Om araberna skulle acceptera att dem fått redan 90% av det ursprungliga ”Palestina”, så hade denna konflikt icke existerat. Det är inget annat än arabiskt judehat. Man vill förinta Israel.

Sedan är det en mycket(!) intressant vinkel att se hur alla delar har utvecklat sig, kontra det ekonomiska stöd som givits, och idag ges.

Vidare så tycker jag att alla som läser detta ska googla efter bilder på den så kallade "muren", eftersom den är så central för att ständigt skuldbelägga Israel. Inte minst av vänstervridna journalister i svenska medier, som anser att den är anledningen till att ingen fred kan slutas och allt vad det är. Flitigt påhejat av ensidiga TT, förstås.

Bli dock inte alltför besviken när du ser att "muren" till större delen är stängsel, vilket är knappt 1/3 så högt som bakom målen på den fotbollsplan du lirade på som ung, med rörelsedetektorer och ett simpelt fotavtryckssystem som kan liknas vid den sandlåda som används vid längdhopp; och att den trots det fått ner självmordsmördande terrordåd till låga 1 framgångsrikt attentat. En siffra som förhoppningsvis blir 0 när anordningen väl är färdigställd.

Kan man inte acceptera detta, så kan man lika gärna argumentera att vi skall börja kräva länder och provinser i vårt närområde tillbaka; eftersom dessa en gång tillhörde Svea Rike. Först då kanske man förstår hur dumt det låter.

Robsten sa...

Andreas
"Jag undrar verkligen. ÄR den korrekt översatt, och ÄR programmet riktat till barn "

Ja, sådant skall man ju alltid fråga sig. Det fanns ett tiotal liknande filmer på You Tube, nä jag vet inte. Jag menar enda möjligheten är att själv åka ner och titta på HamasTV, och vi kan i alla fall inte språket. Men frågan är då, om det inte är barn TV vad är det då?

Andreas sa...

Marthin, tack för informationen och dina synpunkter. Jag kanske ska klargöra att vad jag menade med mitt inlägg ovan är att det är väldigt inskränkt och i mitt tycke ignorant att, som personen som skapat sidan
http://www.terrorismawareness.org/what-really-happened/
helt bortse ifrån det faktum att konflikten inte direkt har sin grund i 1900-talets händelser kring andra världskriget. Ett enda uttalande i den filmen (så långt jag såg) nämnde det ottomanska imperiet på 1600-talet flyktigt. För att visa "what really happened" från en ens något så när objektiv vinkling så bör man starta från början av det vi vet - kring år 2000 f.Kr., för delar av orsakerna till konflikten har rötter så långt tillbaka i tiden. Det är inte det minsta egalt eller irrelevant - däremot kan man låtsas som det, eller vara ovetandes om det. I skaparen av filmens fall så tror jag nog det är det förstnämnda.

Robsten, ja, alternativt fråga någon (någorlunda objektiv) arabiskspråkig person, om man känner någon sådan. Men jag tror väl egentligen inte att det är felaktigt översatt, blev bara smått chockad av innehållet och retoriken. Om det inte är barn-TV så ja, vuxen-TV kanske? Jag *tror* väl inte det heller egentligen, men ändå, jag menar, det finns en del västerländska fenomen som vid första anblick kan tyckas vara för barn också, men vars innehåll främst riktar sig till vuxna. Några exempel på det är den tecknade filmen Fritz the Cat (kolla upp den!), de tecknade serierna Arne Anka och Rocky, TV-spelen om Silent Hill (okej, de sistnämnda är tillverkade i Japan och då inte västerländska, men i alla fall).

Andreas sa...

P.S. Tomaten var inte god... åt den igår till grillad lax och grillad gädda, den sistnämnda vilken jag fiskat själv i Hjälmaren. Tips: enkelt och delikat att grilla i folie fullproppad med lök, persilja, citron, smör, salt, vitpeppar, citronpeppar. Åts med kokad potatis och hollandaise-sås. Gädda kan vara lite "tråkig" i smaken, men på det sättet igår var nog första gången jag grillade gädda utan att den blev trist i smaken.

Robsten sa...

Tack för tipsen men gädda har jag nog ätet för sista gången. Har ätit gädda i ugn mest för att äta upp det man dragit upp. Men nu drar jag inga gäddor längre, det är ingen sport heller, för lätt. Nja, mycket talar för att det faktiskt var barn program vi såg, men man skall ju alltid vara källkritisk. Men dessa filmer var egentligen bara utlagda på You Tube, utan kommentarer.