onsdag, december 05, 2007

PK-rektorn går till reträtt

Rektorn i Bräkne-Hoby som skulle strunta i både julsånger, kyrka och tomte på julavslutningen går plötsligt till reträtt och det blir en traditionell jul i Bräkne-Hoby. Så här står det i dag i SvD.

Men protesterna blev många, trycket på Norlin hårt och till slut backade han. Peter Norlin vill inte kommentera saken för tidningen, eller svara på varför han ändrat uppfattning.

Det behövs inte heller, vi vet varför rektorn Norlin backade. Norlin trodde att en betydligt större del av befolkningen var lika politisk korrekt som han själv, uppvaknandet blev brutalt. Att en förkrossande stor del av den mediala och politiska eliten är politisk korrekt innebär inte att befolkningen i stort delar dessa värderingar. Tar man del av det politiska livet och det mediala utbudet blir man lätt lurad, man tror att de politiskt korrekta värderingar som hela tiden förfäktas officiellt är allenarådande. Så är det lyckligtvis inte, t.o.m. Stig Malm har i SVT:s "God morgon Sverige" erkänt att det finns en stor klyfta mellan det han betecknade som de samhälliga eliterna och folket åsiktsmässigt. Min uppgift och drivkraft som bloggare är att tydliggöra denna klyfta.

Länk SvT

8 kommentarer:

Moa sa...

Alltså, det komiska är ju också att varför överhuvudtaget ha en avslutning inför en ledighet som har det kristna julfirandet som grund, om man inte erkänner att det hela bygger på de kristna traditioner vi har i det här landet. Låt barnen gå hem på fredagen och så är det inte mer med det. Om man nu inte vill klistra på barnen någon tro eller tradition eller kultur. För övrigt förstår jag inte - vi firar jul i det här landet, punkt slut. Den som har problem med det får bo någon annanstans eller vara hemma från skolan. Varför ska jag behöva ändra på mig för att någon annan valt att flytta hit?

Rune sa...

Jag har själv bott i Blekinge inte så långt från Bräkne-Hoby. Och min erfarenhet från dessa trakter är att där är man inte särskilt PK utan mest tvärtom.
Jag kan livligt föreställa mig att denne rektors beslut att ta död på julen fick det att ta hus i helsike. Han fick nog fullt med telefonsamtal från ursinniga människor. Som man bäddar får man ligga.

kristen invandrare/halv svensson sa...

Skönt att vi "dumma svenskar" börjar vakna upp från den "sosse+vänster" dröm om en multikulturell samhälle där vi måste anpassa oss till främmande kulturer och traditioner istället för tvärtom.
Bevara svenska OCH kristna traditioner!

Andreas sa...

Jag är sannerligen inte i närheten av att vara kristen, och har svårt för t.ex. SD's uttalanden och partipoitiska program som flirtar med kristendomen. Därmed inte sagt att jag inte vill att traditioner och kulturella vanor med kristen bakgrund i vårt land skall följas. Julen och andra högtider skall *absolut* firas, och sanningen är väl att de flesta i vårt sekulariserade hörn av jorden inte ser dessa högtider som kristna, utan helt enkelt som trevliga tillfällen med fina gamla traditioner som man vill bevara - bevara för kulturens skull, inte för religionens skulle. Det är också en oerhörd skillnad på att "klistra på" barnen kultur och traditioner kontra religioner. Religioner innehåller en massa moraliska påbud, förbud, och liknande, som närmast MÅSTE följas såvida man inte vill spendera en evighet efter döden på något hemskt ställe. Våran sill på midsommarafton går därför inte på något sätt att jämföra med t.ex. muslimers matvana att inte äta gris - de äter ej gris av religionen tvunget, vi äter sill av traditionen för att vi måhända vill, och gör vi inte det så är det inte mer med det.

Frasse sa...

Andreas:

Jag har tidigare resonerat precis som dig, men sen kom jag till insikten att Sd inte allt är ett parti som försöker få folk att leva efter bibeln, så som du kanske misstänker. Religionen är en privat angelägenhet huruvida man vill utöva densamma, men det vi i Sd däremot säger är att kristendommen är nödvändig som kulturbärare. Dessutom är den Lutterska/protestantiska kristna läran, som vi har här i sverige, en religin som är att föredra framför andra, då den är mycket väl kompatibel med det mordärna samhället. Dessutom är kristendommen viktig som motpol till ilsm som växer så det knakar i Sverige. VIssa människor behöver tro, det är svårt att göra något åt det.

VIll dock påpeka att jag har min tolkning av Sd och kristendommen. En annan Sd:are har säkert en annan!

Weine Berg sa...

Kanske var för tidigt att avskaffa Sverige i och med att det finns svenskar kvar?

Fredrik sa...

Du resonerar ofta mycket intelligent och har en god retorik. Om du ställde upp för Sd skulle jag inte tveka att ge dig min röst!

Robsten sa...

Klart jag ställer upp;-)