söndag, december 02, 2007

Barn som ”försvinner”

Det har tagits upp i media gång på gång, jag har fram till nu valt att inte kommentera nyheterna om kinesiska barn som kommer hit till vårt förlovade land och bara försvinner. Fyra kinesiska barn har kommit ensamma till Sverige, de placerades i ett s.k. transitboende då alla andra platser var upptagna. Två av dem försvann från ett boende i Tyresö i lördags, så här står det i SvD.

Det finns inga spår efter barnen. Kileta Kibreab, som har anmält försvinnandena till polisen, är säker på att barnen kommit till Sverige genom människosmugglare.

Jasså Kibeab är säker på att det är människosmugglare som ligger bakom detta systematiska förfarande från barn som kommer till Sverige och plötsligt försvinner. Jag kan nog komma med den omskakande nyheten att alla andra också tror att det är människosmugglare som ligger bakom denna trafik och dessa försvinnanden. Vi frågar oss varför dessa kinesiska barn kommer just till Sverige, om de ändå skall vidare? Vårt land verkar vara ett bra transitland, ett bra land att komma till och land på, för att sedan komma vidare. Jag frågar mig också, faktiskt, varför de inte stannar i detta land med sina blåögda politiker. Vad än de sysslar med så kan de nog fortsätta med det i Sverige, överallt annars i EU så är kontrollerna och konsekvenserna allvarligare än i Sverige. Men marknaden är väl stor och måste tas tillvara vad än de sysslar med. Man kan ana en besvikelse från de svenska myndigheternas sida att dessa barn inte väljer att stanna i det förlovade landet, det ter sig säkert som helt obegripligt för våra yrkespolitiker att dessa barn väljer att lämna vårt land nu när våra politiker i sin outsägliga humanism jämnat vägen allt vad de kan för flyktingar, och i synnerhet för ensamkomna barn. Jag har en nyhet att komma med till de svenska myndigheterna och de svenska politikerna. Ja barnen har verkligen försvunnit, men inte från en svensk flyktingförläggning utan från sina föräldrar, det är med dessa de borde befinna sig.

Länk SvD

4 kommentarer:

Mats sa...

Det finn´s bara ett sätt att lösa problemet med. Och det är att skicka tillbaka barnen till Kina med vändande flyg. Enda orsaken till att de landar på Arlanda är att vi ger dom möjlighet att "försvinna". Kortsiktig snällism blir som vanligt negativism för alla..... Barnen förlorar mest.

Anonym sa...

Grejen är ju faktiskt att de här barnen inte förlorar på det här, utan vinner på det. Så gör också deras föräldrar. Merparten av de som "smugglas" till EU från Kina åker till England, och skaffar jobb där. Eller så har de redan jobb på gång där, i en kinesisk familjs företag.

Mycket av pengarna de tjänar skickar de tillbaka till sina föräldrar. De flesta som smugglas på det här sättet får det oftast bättre. De får det svårt, men de har oftast haft det svårare i hemlandet.

Man kan slå undan benen på hela den här smuggelindustrin genom att skapa bättre förutsättningar för invandring till EU. T ex genom skattelättnader för företag och lättare att få visum/uppehållstillstånd för de som kan visa upp att de fått ett jobb eller ska studera.

Man löser ingenting med att skicka tillbaka de här personerna. Man löser inget med att försöka skapa HÅRDARE och VÄRRE gränser. Det blir bara värre och smugglarna tjänar bara mer pengar på det.

Det bästa är att öppna gränserna mer.

Robsten sa...

Håller med Mats här, håller inte med Anonym. Hur en arbetskraftsinvandring skall se ut kan vi diskutera, någon form av sådan skall vi väl ha, en genomtänkt arbetskraftsinvandring där alla parter får sitt. Detta som sker är raka motsatsen, så taffligt och ogenomtänk det kan bli. Barn skall inte fara jorden runt utan sina föräldrar, de skall vara hos sina föräldrar tills de är myndiga, så ser vi på svenskia barn, och så ser jag på kinesiska barn, och afrikanska barn, ja alla barn. Denna form av vanvettig "invandring" vill jag få ett slut på, skicka iväg sina barnh vind för våg, illegalt dessutom, nä, det måste för höge farao vara helt fel.
Gränser fyller en funktion, att stänga ute sådant som vi inte vill ha in i landet, det är därför mvi har gränskontroller och tull, med ditt resonemang skulle man kunna yunna ut ala kontroller för at få t.ex. Sverige lite "öppnare", det är naturligtvis inte på detta sätt vi får ett öppnare samhälle. Regering och riksdag skall i laga ordning bestämma vad/ vilka som skall passera våra gränser, det är själva andemeningen med nationalstater,

Anonym sa...

Så länge vi inte vet vart de här barnen tar vägen och framför allt vad de används till och av vem är det helt fel att bara släppa in dem. Det handlar ju om, vad vi vet, hundratals barn redan. Vad vet vi om vilka som väntar på dem? släktingar? Kanske men kanske också andra, mindre trevliga personer med enhelt annan agenda.