tisdag, december 04, 2007

Viktigt att vara PK som rektor?

Ja man kan undra hur viktigt det är att vara politiskt korrekt som rektor. Det är ju den politiska kommunledningen som tillsätter och avsätter rektorerna. En rektor som uppfyller alla krav på att vara politiskt korrekt är rektorn i Bräkne-Hoby, som inte längre vill ha en traditionell avslutning i kyrkan. Rektorn Peter Norlin menar att en avslutning i kyrkan strider mot skolverkets riktlinjer att alla elever skall kunna delta och inte utsättas för en ensidig påverkan från en trosriktning. Så här står det i SvD.

I stället för en präst är det rektorn själv som ska leda avslutningen. Peter Norlin har inte bestämt vilka sånger som ska sjungas. De flesta julsånger har ett kristet tema och Norlin är skeptisk till sånger om tomten.
- Jultomten har ju det kristna helgonet Sankt Nikolaus som förebild, säger han till BlekingeLänsTidning.

Vi undrar om inte elever i muslimska eller kristna friskolor måhända blir ensidigt påverkade från en trosriktning. Men det är väl inte politiskt korrekt att ta upp just friskolorna kan man tänka sig. Det är ju höjden av indoktrinering att sjunga sånger om jultomten för barnen, de kan ju börja tro på tomten eller vad föreställer sig rektorn? Jag håller absolut med om att barn inte skall utsättas för ensidig påverkan från en trosriktning i skolan. Den trosriktning jag först och främst tänker på då är den politiskt korrekta dogmen som är den allmänt förhärskande i det politiska Sverige.

Länk SvD

3 kommentarer:

Anonym sa...

Bra frågeställning.
Efter att ha arbetat som lärare i en sossepampkommun i 7 år så ser man sambanden liksom tydligare.

Robsten sa...

Yes! ....och här säger jag inte mer, även om jag vill och har en del på tungan.

DDR2 sa...

Om 10 år kommer 80% av alla skolbarn gå i friskola, eftersom de kommunala skolorna förslummats och fördummats.
De kommunala skolorna blir då de som skolar in småbarnen i kriminalitet, drogmissbruk och enfald.