söndag, mars 30, 2008

Exakt vad skall Wilders stämmas för?

Nederländska företag hotar stämma den Nederländska politikern Wilders för den omtalade film där han skildrar delar av den extrema delen av islam. De tänker stämma Wilders om hans film orsakar en bojkott från den muslimska världen.

Nu frågar vi oss exakt vad de tänker stämma Wilders för. Har han ljugit, flög Al-Queda aldrig in i tvillingtornen i New York? Eller skar de aldrig halsen av amerikanen som de sedan lade ut på film världen över, var alltihop ett falsarium? Jag kan inte riktigt förstå vad de tänker stämma honom för. Mycket av de våra tidningar skriver om är helt enkelt inte sant, de blir i stort sett aldrig fällda. Skall det vara möjligt att stämma någon för att han är obekväm trots att inte en enda lögn kan identifieras? I sådana fall kan vi väl lika gärna avskaffa demokratin en gång för alla.

Dessutom så visar väl en bojkott att Wilders har rätt. Det står i DN.

I staden Utrecht stacks två bilar i brand och slagord som uppmanade till mord på den kontroversielle politikern hade sprejats bredvid.

Jaha, det uppmanas till mord på Wilders, men det är inte det man upprörs över, utan en eventuell bojkott som kan skada ekonomin. Detta visar snarast att Wilders har rätt. Vidare står det i DN.

Sent på fredagen tog brittiska hemsidan liveleak.com bort filmen, då företagets personal hotats, men filmen finns fortfarande på många andra nätsajter.

Jaha, detta är kanske helt OK, att hota folk till livet och tvinga dem till tystnad, bara inte företagen gör någon förlust. Men vakna för fan alla ni som värnar om demokratin, hur djupt kan ni sova?

3 kommentarer:

Rolf Hansson sa...

Jag håller med om att det är skrämmande att man säljer ut sina ideal så billigt. Det är alltså viktigare att ha fortsatt goda affärsrelationer med arabländer än att värna om demokratin och yttrandefriheten. Å andra sidan ska vi nog inte bli alltför förvånade. Stora multinationella företag värnar om moraliska och etiska värden så länge de tror att det kan ge goodwill och vara bra för affärerna. Men om de moraliska värdena hotar profitmöjligheterna; d v s om valet står mellan moral och profit, så är det moralen som får stryka på foten.

Anonym sa...

Uppläsning av koranverser och bilder av bekräftade islamistiska terrordåd...
Vari ligger problemet?
Skäms man för koranen?
Vill man inte skylta med sin vapen- och sprängmedelsfetischism?

Robsten sa...

Exakt min tanke A, Wilders framställer ju islam som de framställer sig själva, kanske lite mer koncentrerat och med ett lite annat helhetsperspektiv, men ändå.