lördag, april 05, 2008

Vad som inte skrivs

I en artikel i DN presenteras ett förslag av Centerpartiet där "nyanlända" skall få praktik i sex månader mot en ersättning på mellan 15,000 och 20,000. Man skriver alltså "nyanlända" nuförtiden och inte "nyanlända flyktingar". Alla vet alltså att det inte rör sig om flyktingar och det rör sig inte om arbetskraftsinvandrare. Men enligt alla lagar och regler vi har i detta land och enligt vad alla politiker explicit sagt till svenska folket så skall inte Sverige ta emot dessa människor, de har helt enkelt inte skäl att få stanna i landet. Hur kan ett parti i detta läge när all lagstiftning pekar på att dessa människor skall avvisas, lämna ett förslag om praktiklön för denna grupp? Det är som om vi lämnat alla verklighet bakom oss och gått in i en värld där inga lagar gäller och där mer eller mindre outtalade politiska ambitioner styr svensk politik. Tittar vi på summorna dessa praktikanter får kan vi bara konstatera att dessa är högre än vad t.ex. ett reguljärt jobb bakom en butikskassa ger, det är högre lön än vad ingångslönen för en brandman är. Detta mina damer och herrar är det mest absurda förslag något alliansparti någonsin lagt och det säger inte lite.

Vidare står det i DN.

Syftet är att invandrare snabbt ska komma in på arbetsmarknaden och komma bort från bidragsberoende.

Så nu heter det plötsligt "invandraren", man studsar över det sätt media och den politiska makten leker med ord. Vi har många ungdomar som går ut från landets gymnasieskolor i vår som sannolikt skulle jubla om de fick ett sådant erbjudande om de själva misslyckas med att skaffa ett jobb i höst. Dessa ungdomar kan nog glömma ett erbjudande som detta med de löner som det talas om här. Rent formellt och enligt de lagar och regler vi har i detta land så kan ingen "invandrare" bli bidragsberoende. Antingen är man arbetskraftsinvandrare och då har man ett arbete, eller så är man en flykting, på flykt från politiskt förföljelse. Mig veterligen har inte riksdagen tagit ett beslut på att vi tar emot "invandrare" som varken kan kategoriseras som flykting, arbetskraftsinvandrare eller någon annan laglig kategori. Att lägga ett förslag riktat mot en grupp som enligt alla regler inte skall få stanna i Sverige är närmast surrealistiskt. Kan ingen människa eller parti reda ordning i detta fullständiga kaos?

Länk DN

4 kommentarer:

Anonym sa...

Så resonerar ett parti som inte har någon verklighetförankring. Känner svenskar i förorten jag bor i, och som är utan jobb, som skulle bli glada om de fick denna möjlighet till praktik och lön. Här i förorten sitter det invandrare på fiket sedan många år och inte har de gjort ett endaste handtag. Det vore bättre om man fick dessa i arbete än att att ytterligare öppna porten på vid gavel.

Anonym sa...

invandrare på fiket sedan många år och inte har de gjort ett endaste handtag.Hur vet du att ingen av dessa individer dvs människa har gjort ett enda handtag?Det är inte en flock boskap du talar om?Du drar alla över en kant,antingen är du okunnig eller paranoid eller i värsta fall en rashatare som drar alla människor över en enda kant dvs jag undrar vilken verklighet du själv lever i?Vad har du själv för lösning på detta,nämn också bra saker och inte bara felaktiga saker det är mera verklighetstroget att prata om både bra och dåligt.Du påpekar mer än gärna allt som är fel men gömmer dig bakom anonym,inte speciellt tovärdigt.

Andreas sa...

Anonym2>>

För det första är du själv "anonym", för det andra är det ingen konst och inget kontroversiellt med att rapar ur sig multikulturella floskler och stå för det med sitt namn, för man riskerar knappast några repressalier. Men språkar man något som helst mot det multikulturella samhället, oavsett om det är konstruktiv kritik mot invandringspolitiken eller ren (och idiotsk) rasism, så riskerar man väldigt mycket mer än ett okritiskt blatant blint accepterande av allt som har med invandrings/integrations/etc-politik göra. Du vet lika väl som de flesta, att vad man än säger som har att göra med invandringspolitiken som är något så när negativt, så riskerar man påhälsning av AFA eller sparken från jobbet, därför är det inte så konstigt att man tvingas vara anonym.Däremot kan jag hålla med dig om att "Anonym1" var lite väl generaliserande i sin retorik. Vad gäller lösningar så tycker jag du ska fortsätta läsa Robstens blogg.

Leo Sundberg sa...

Att invandrare sitter på fiket är inte med nödvändighet deras eget fel. Jag är själv arbetslös mot min egen vilja, så jag vill verkligen inte moralisera. Jag är dessutom högutbildad, men inte hjälper det inte. Jobben är tillsatta och hårt ransonerade i detta vanstyrda land.

Lösningen måste förstås vara att hålla dörren in i landet rejält stängd de närmsta åren, för att istället hjälpa de redan inneboende att få ett jobb. Precis som Robsten säger, så skulle många arbetslösa vara oerhört glada om de fick sådana privilegier på arbetsmarknaden som de nyanlända får.

Jag får väl helt enkelt konstatera att jag har fel hudfärg, födelseland och efternamn. Pilutta mig.

Nästa val får SD min röst, det är enda partiet som har någon vettig verklighetsförankring. Må vara att de inte sitter på den perfekta lösningen, men de ligger i alla fall i närheten.

Öppna gränser är inte vad Sveriges löneslavar och arbetslösa behöver. Det är j-vla arbetsgivarpolitik rakt igenom. Att sossarna accepterar detta visar bara hur långt ner Sahlin håller på att dra detta gamla arbetarparti i smutsen och liberalismen.