tisdag, juli 15, 2008

Nu får vi politiska friskolor också

SSU har kommit på den briljanta idén att starta en politisk friskola. Varför inte indoktrinera barnen under skoltid i den rätta läran? Vilken profil skall då denna friskola ha? Jo den skall betona allas lika värde, gemenskap och trygghet. Är det något den kommunala skolan är bra på är det att lära ut "allas lika värde". Det tjatas på varje sida i det nationella styrdokumentet, LPO94, om allas lika värde. Finns det något som det absolut inte behövs en friskola för att betona så är det just "allas lika värde". Hur lär man förresten ut "trygghet"? Under det omfattande socialdemokratiska styret har vårt land blivit allt otryggare att leva i, nu skall man alltså starta en friskola där man skall lära ut "trygghet". Vidare säger Anders Östberg, ordförande i SSU Södra Älvsborg, så här i DN.

Vi anser att kan man få starta religiösa friskolor bör man också kunna starta en skola på ideologisk grund.

Javisst, efter ett tag startar LUF sina friskolor. Därefter kommer alla de övriga partierna med sina friskolor. I en framtid består vårt skolsystem av en massa politiska och religiösa friskolor av allsköns inriktning. Det är inte en utveckling de flesta medborgare i detta land vill ha. Vi skall ha ett bra och sunt skolsystem som lär barnen att läsa, skriva och räkna, plus lite annat smått och gott. Vi går mot en utveckling där varje särintresse startar sin egen friskola för att redan från start skola in de små liven. Det är i grunden en utveckling som strider mot andemeningen i våra nuvarande styrdokument och vårt demokratiska fundament.

Länk DN

4 kommentarer:

Anonym sa...

Vad är nästa steg? Ett SSU-dagis? Nä, visst ja! Det har dom ju redan...

Anonym sa...

Så vitt jag förstår det gör de väl det som en politisk markering MOT friskolor.

Robsten sa...

Ja första gången var det ju ingen seriös ansökan, så då tolkade jag det så också. Men nu har de lämnat in en seriös ansökan som förmodligen går igenom, det tolkar jag annorlunda faktiskt.

Johan Dahlberg sa...

Gubben: Jag tycker det är en aning oseriöst att kalla Unga Örnar för ett dagis. Jag antar att det är Unga Örnar du syftar på. Unga Örnar är motsvarigheten till SSU, S-Studenter och Partiet fast för dem yngre. Men visst om du tycker den jämförelsen är bra så får du väl köra på den.

Anonym: Du har helt rätt. Vi gör det för att visa på hur absurt systemet är och för att skapa debatt.

// Johan Dahlberg
SSU Södra Älvsborg