onsdag, september 03, 2008

Folkets företrädare

I DN står det om bostadsbristen i Malmö och Rosengård på grund av anhöriginvandringen från Irak. Denna anhöriginvandring har slagit nya rekord som en följd av den flyktingvåg som Sverige tog emot. Det stod i landets tidningar att Sverige tog emot hälften av alla Irakflyktingar som tog till västvärlden. Enbart Södertälje tog emot fler flyktingar än hela Nordamerika.

Våra regler för anhöriginvandring kan inte ha varit okända för regeringen. Det är Sveriges riksdag och regering som stiftat de lagar som reglerar denna invandring. Alltså måste denna våg av anhöriginvandrare inte ha kommit som en nyhet eller överraskning för våra beslutsfattare. Bostadssituationen var redan innan denna flyktingvåg ansträngd i våra storstäder. Människor som flyttade till Stockholm för att arbeta från övriga landet hade ett mycket svårt jobb att finna en bostad redan innan vågen av asylsökande från Irak kom. Ungdomar har en omöjlig situation om de vill flytta hemifrån efter att ha fått ett jobb och börjat tjäna egna pengar. Ändå tog Sverige emot denna ström av asylsökande från Irak, detta i en mängd som inget annat västland. Så här står det i DN.

Barnen kommer till storstäderna som redan tagit emot tusentals flyktingar från krigets Irak. Bostadsbristen i Malmö är akut.

Det råder inget krig i Irak, det är en klockren lögn. Situationen är besvärlig och instabil, men krig är något helt annat. Frågan är om dessa familjer får det så mycket bättre i Sverige än de hade det i Irak. Frågan är om de har lättare att få jobb i Sverige än den skulle ha i Irak. Frågan är om deras framtidsutsikter är bättre i Sverige, frågan är om de kommer att trivas bättre i detta land som fört en vansinnig asylpolitik så länge. Allt fler människor i detta land vänder sig emot vår vansinniga asylpolitik, allt fler människor, däribland tidigare invandrare, undrar när det är nog, när skall våra politiker fatta det som de flesta andra vanliga medborgare fattat för länge sedan? Jag anser inte längre att våra politiker företräder svenska folket längre, de har förrått sin uppgift och sitt mandat. Det jag också undrar över är när det svenska folket skall vakna på allvar. Det är dags att vakna nu och ge våra förtroendevalda en signal de inte kan missförstå.

Länk DN

4 kommentarer:

Anonym sa...

"Det är dags att vakna nu och ge våra förtroendevalda en signal de inte kan missförstå."
Jag skulle vilja veta hur du har tänkt dig att den signalen skulle se ut ?/Minngor

Robsten sa...

Vissa här talar ju om en revolution. Jag är en övertygad demokrat så jag anser att denna signal främst skall komma via röstsedeln och ge en chockverkan ungefär 10 ggr större än när NyDemokrati kom in i riksdagen. Sedan vill jag helst se en allmän opppsotion som är ungefär 30 ggr större än den för FRA lagen. Det räcker inte med det, jag vill att människor börjar fundera på att ställa ansvariga politiker till svars för de beslut de faktiskt har tagit. Ungefär så...

Anonym sa...

Jag drömde inatt om en jättemanifestation där 100- tusentals människor åkte in till Rosenbadsområdet och bara ställde sig där tysta i 20 minuter som en påminnelse till alla politiker om vems mandat de sitter där på.
/Lunkentuff

Anonym sa...

Tänk Lunkentuff om man kunde få alla som är drabbat på något sätt av politikers idiotbeslut att åka dit och ha med sig ett brev med sin berättelse och stoppa i en brevlåda till medierna där./Minngor