måndag, september 01, 2008

Är ryktet det viktigaste?

En brottsvåg drar över Göteborg. Olika gäng skjuter ned varandra på öppen gata och man kommer osökt att tänka på spritförbudets Chicago. Människor som är skötsamma och ordentliga blir rädda och skrämda. I detta läge så är tydligen Göteborgs rykte det viktigaste enligt Göteborgs politiker. Mikael Janson, folkpartistisk ledamot i kommunstyrelsen säger så här i artikeln.

Bilden av det "goda gemytliga Göteborg" förändras till "gangs­terstaden Göteborg". Men det är viktigt att inte sopa problemen under mattan, de måste diskuteras. En viktig orsak till att gängen fått fotfäste är utanförskap och segregation, och där är Göteborg en av de sämsta i klassen.

Janson snuddar i alla fall vid problemen. Det är inte bara ett polisiärt problem utan ett samhällsproblem. Vi går hela tiden mot ett samhälle nästan ingen vill ha. Ändå lever vi i en demokrati och det är ju meningen att människor skall få vara med och bestämma samhällets framtida utveckling. Det är något som inte stämmer med vår demokrati.


Länk DN

8 kommentarer:

Anonym sa...

Göteborg är dessutom extra viktigt för gängen att finnas representerade på, p.g.a det geografiska läget.
Närheten till Danmark, där tillgången på narkotika är god, samt även till Oslo, vilket gör att de får dubbla marknader.

Anonym sa...

Exakt och frustationen breder ut sig mer och mer./Minngor

Robin Shadowes sa...

Vi börjar banne mig få en svensk hederskultur. Det är vi som får skämmas, dom verkligt skyldiga gör det ju inte.

Sveriges framtid sa...

Kontot AkallaBoysMusikAB på Youtube:

http://www.youtube.com/AkallaBoysMusikAB

Här kan man höra några invandrarungdomar, antagligen arabiska och afrikanska (och framför allt muslimska), i invandrarförorten Akalla i Stockholm sjunga om hur de rånar och misshandlar svenskar, slår ner judar (muslimsk antisemitism), tvingar svenska tjejer att "suga deras kukar", hur de röker hasch, hur de hatar Sverige, svenskar, staten och socialen, hur de skjuter med vapen, rent allmänt hur kriminella de är, att de är beredda att mörda alla svenskar och lite annat trevligt.

Är det så här vi vill att Sverige ska se ut?

Jonatan sa...

Den där Mikael Janson (ej att förväxla med Mikael Jansson (sd)) verkar knasig. I ett inslag på lokal-TV:n för ett par veckor sedan sa ha angående samma ämne att samhället inte var moget för denna typ av brottslighet än! Som om felet ligger i samhället och som om mognad i ett samhälle innebär anpassning till en ökad kriminalitet. Jösses vad idiotiskt!

Tokarev sa...

Jag rekommenderar läsning av boken Svensk Maffia, vilken jag för övrigt kommenterar här: http://www.rebels.org/bloggen/?p=262

Inte mycket "svenskt" med den maffian, inte....

Daniel sa...

Det här med rykte kan nog stämma in på den politik som förs i Sverige i dag, det är viktigare att fatta "rätt" beslut för annars kan ryktet skadas. Ryktet gentemot FN, tredje världen det vet jag inte men man bryr sig tydligen inte om ryktet bland sin egna befolkning.

Blev lite fundersam när jag läste detta, och att media väljer att ta upp det när vi har andra grupperingar i samhället som skjuter vilt på varandra.

http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=361&a=442466

z999 sa...

Jag har mailat dig Robsten.