söndag, september 28, 2008

Gick för att handla och mötte en politiker

Ja jag gick en promenad till affären i det vackra höstvädret. På väg tillbaka mötte jag en f.d. granne som representerar Centerpartiet på lokal nivå. Vi stannade och pratade en liten stund så som människor gärna gör söndagar när vädret är fint. Varför vi började prata politik vet jag inte men plötsligt pratade vi om integration, assimilation och andra sådana frågor. Jag antar att det är lätt att slinka in på detta ämne i vår kommun. När vi stod och pratade så upptäckte vi att vi tycker ungefär likadant i frågor som flyktingpolitik, integration och kriminalpolitik. Han är alltså representant för Centerpartiet, Maud Olofssons Centerparti.

Jag kunde inte låta bli att fråga honom om han framför sina synpunkter i kommunalfullmäktige. - I helvete heller! Utbrast han, det skulle tydligen vara kört direkt och den politiska karriären skulle vara över om han sade vad han verkligen tycker och tänker. Det är alltså tyckande som ungefär halva befolkningen delar. Något är mycket, mycket fel när halva befolkningen hyser en åsikt som ingen vågar stå för. T.o.m. denna centerpartist erkände att förstörd karriär och andra medel som hör hemma i rena diktaturer används för att tysta all kritik mot det mångkulturella experimentet. Orden kommer alltså från en representant för Centerpartiet att rena diktaturfasoner används för att tysta kritik mot det som är politiskt korrekt. Jag undrar återigen när bubblan skall spricka och folk skall vakna. Om alla reste sig upp och sade vad de verkligen tycker skulle hela det politisk korrekta bygget rasa samman som ett dåligt byggt korthus.

16 kommentarer:

Andreas sa...

Själv skulle jag gärna engagera mig politiskt i SD på lokal nivå, och tror att jag skulle kunna göra ett bra jobb. Men inte fan vågar jag det. Är inte så rädd för våld, men däremot för att bli stämplad på arbetsplatser och liknande...

Anonym sa...

Jag håller med Andreas. I den bransch jag är i skulle jag bli en paria om jag öppet deklarerade hur trött jag är på invandringsvågen och på vårt bugande för islam.
Jag skäms över mig själv för att jag är så feg.
Majsan

z999 sa...

Majsan, att skämmas över sig själv är att kasta bort tid. Gör det du kan istället. Som att uttrycka dina åsikter här och rösta med mera.

Robin Shadowes sa...

Buga för islam kommer jag aldrig göra. Mer orolig för AFA än dem. Tror varken hyresvärd eller grannar skulle vara så roade av att se min dörr ständigt nedsprejad med hakkors. Skulle sannolikt bli av med mitt hyreskontrakt. Undrar om nån vet vad var Mos grav finns, utifall jag någon gång har mina vägar förbi skulle det vara ett sant nöja att pissa på hans grav och slänga dit lite bacon.

Anonym sa...

Ja, det är märkligt att överallt där diskussionen tar fart så har alla samma åsikter. Majorteten av mina vänner och bekanta som lever vanliga liv håller med om att invandringspolitiken är helt galen men ingen vågar säga det offentligt. Vad kan vi göra? /iln

JTS sa...

Jag tror inte att detta beteende är helt ovanligt. Har sedan en tid följt en Socialdemokratisk bloggare från södra Sverige,denne är i övre medelåldern. Bloggaren uttrycker åsikter som i de relevanta frågorna väl överensstämmer med sd's. Åsikterna som denne framför och känner sympati inför har helt enkelt inget stöd av socialdemokratin. Likt centerpartisten som Robsten talade med, framstår denne socialdemokrat som en person som inte röstar med varken sitt hjärta eller sin hjärna, utan istället väljer ett ställningstagande som tillsynes verkar vara av gammal vana, snarare än medvetet val, och dessutom anses vara politiskt korekt.

Magnus sa...

Mycket bra. Och istället för att inte det politiskt korrekta bygget faller ihop faller tyvärr Sverige ihop!

Tokarev sa...

Jag har för mig att det gjordes en undersökning av olika partimedlemmars åsikter i frågan om Sverige skulle ta emot mer flyktingar, och inte ens i de "värsta" partierna (V och Mp) var man speciellt positiv till detta. Vill minnas att uppemot 40% BARA DÄR var negativa till en fortsatt omfattande asylturism! Detta är en fråga som det förefaller råda ett konsensus om bland de allra flesta svenskar, förutom en liten elit inom opinionsdrivare, massmedia och den politiska toppen OCH deras hjärntvättade hantlangare bland insändarskribenter. Sverige blöder ur alla hål och det torde stå tämligen uppenbart för alla! Själv jobbar jag på en statlig myndighet och skulle jag engagera mig politiskt för Sverigedemokraterna, skulle jag sannolikt helt enkelt få sparken både från jobbet och facket!

Hur detta skall lösas har jag ingen aning om. Det förefaller ligga en tjock och blöt filt över ämnet som ligger och pyr inunder! Om inte något händer snart, kommer det att sluta jävligt illa. Jag är inte främmande för att vi inom en inte allt för avlägsen framtid får se kravaller liknande dem i Frankrike här och TÄNK om vanligt folk börjar beväpna sig för att freda sig.... Potential till lågskaligt inbördeskrig!

Anonym sa...

SPI arbetar för

* att invandrings- och flyktingpolitiken ska vara restriktiv intill dess nuvarande problem har bemästrats

* att asylärenden ska behandlas med största skyndsamhet i humanitär anda och personer som faller inom FN:s asyldefinitioner tas emot

* att mycket kraftfulla åtgärder vidtas för att förhindra människosmuggling

*att alla invandrare snarast ska beredas tillfälle till arbete för att förhindra att de fastnar i bidragsberoende

* att resurser sätts in för att ge invandrare med kvalificerad yrkesutbildning tillträde till de yrken de har utbildning för

*att anhöriginvandring begränsas att omfatta make/maka och egna barn

*att kunskaper i svenska språket och om det svenska samhället blir ett krav för att erhålla svenskt medborgarskap

* att tillfälliga uppehållstillstånd används i stället för permanenta i långt större utsträckning

* att omgående utvisning ska ske av dem som döms till utvisning i samband med brott

* att invandrare med permanent uppehållstillstånd ska ha samma rättigheter– och skyldigheter– som svenska medborgare

Så tycker SPI - Sveriges Pensionärers Intresseorganisation. Varför är inte de rasister och främmlingsfientliga? Antar att de inte är så stora att de utgör ett hot men man hör inte något om detta. De vill också sänka biståndet til 0,7%.
/iln

z999 sa...

"Gick för att handla och mötte en politiker "

Så du menar att dom existerar? Det var förståss bara du som såg han?

z999 sa...

"De vill också sänka biståndet til 0,7%."

Jag skulle vilja sänka det till noll procent. Och sen skulle det förbjudas i grundlagen att politiker fick använda statskassan till annat än svenska intressen. Det där snacket att Sverige skulle vara ett rikt land som har råd att blåsa upp egot på vissa politiker genom att ge dom makten att leka jultomte med statskassan bygger på en barnslig föreställning att länder är personer. Inget land är rikare än sin fattigaste medborgare, så ser jag det om man ska tala om länder i såna termer.

z999 sa...

Se där, en person som verkligen hade skäl att söka asyl i Sverige.
click

Leo Sundberg sa...

Konkret tips till er som är rädda för facklig uteslutning: undersök möjligheterna att gå med i TCO:s unionen! Jag är med där och de skiter fullständigt i vad jag röstar på.

Jag är inte tjänsteman, men har valt att vara med där p.g.a. LO:s häxjakt på Sd-are.

I övrigt, gå med i Sd. Partimedlemskap är hemligt och vill ni inte skylta offentligt med era åsikter kan ni dela flygblad, skriva anonyma insändare etc. Uppgifter finns det gott om välkomna in i värmen och gör en insats för Sverige!!

Robsten sa...

Men rädda för facklig uteslutning? Folk har kämpat för sina åsikter, även fackliga rättigheter med våld och risk för sitt eget liv, här pratar vi alltså om facklig uteslutning? Jag gick ur facket frivilligt, fick ingen hjälp från facket what so ever, om man nu inte får hjälp utan hot från facket, varför i helvete skall man då vara med och betala avgift? Det räcker väl med att vara med i A-kassan?

Leo Sundberg sa...

Klart man inte ska vara med i facket om de nu inte hjälper en. Det är så olika från förbund till förbund och ibland från klubb till klubb. Vissa fackpampar är väldigt idoga och ser till medlemmarnas bästa, andra är klena och får inget gjort. Rent generellt får jag nog säga att offentliganställda brukar vara förbannade av att ha fack som styrs av samma sossar som sitter i kommuner och tänker på budgeten. Alltså sitter dessa på två stolar, vilket man inte kan göra om man ska göra ett bra jobb.

Själv har jag med ett enda undantag skytt den offentliga sektorn som pesten. Jag har varit medlem i både Livs och Unionen som båda organiserar privatanställda och har alltid upplevt att jag fått hjälp när det har knipit. Därför känner jag mig motiverad att betala avgiften också.

Men jag gick bytte ju till Unionen innan jag gick med i Sd. Hur Livs skulle ha reagerat på en Sd-are vet jag inte. Tror i alla fall inte att de tillhör de mer rabiata förbunden. SRR och Kommunal är väl de värsta facken eftersom de styrs av batikhäxor.

Kanske dags att bygga upp ett opolitiskt fack? Som sätter medlemmar före både partipolitik och politik i allmänhet? Facket ska (enligt mig) enbart syssla med yrkesfrågor. Politik är något som var och en själv får engagera sig i. Att facken kan stödja ett visst parti om de lovar ex:vis en arbetsmiljölag eller annat är en sak, men att skriva in i stadgarna att man ska stödja sossarna det känns väldigt 1800-tal.

Robsten sa...

Håller med dig i allt väsentligt här Leo;-)