torsdag, oktober 02, 2008

Diskussioner på jobbet

Pratade lite på jobbet om rasism. Plötsligt så påstår en person att Huddingepartiet är rasistiskt. Jag reagerar med ryggmärgen och ställer mig tvivlande. Ytterst få om ens något av de kommunpartier vi har i vårt land är rasistiska. Nu känner jag inte till Huddingepartiet men när jag surfar in på deras hemsida så hittar jag inget som ens kan misstänkas likna något rasistiskt. Jag gick med emfas emot arbetskamratens beskrivning av rasism och t.o.m. nazism.

Vi har fått en situation i vårt land där en stor del av befolkningen är lika hjärntvättad som i Orwells 1984. Orwells skräckscenario slog verkligen in. Man måste sympatisera med något av de sju riksdagspartierna och bekänna sig till deras problembeskrivning annars är man ytterst suspekt och möjligen rasist eller t.o.m. nazist. Man stigmatiserar alla som har en annan världsbild en den allmänt påbjudna och sår rädsla och tvivel hos människor. De sju systrarna tycker dessutom likadant i viktiga frågor vilket omöjliggör verkliga val för människor. Om jag har en annan syn på asylpolitiken än riksdagspartierna (som tycker likadant i frågan) gör det mig till rasist? Om jag har samma syn på asylpolitik som Finland, Danmark, Island eller Grekland, är jag rasist då? Är i sådana fall inte dessa länder rasistiska?

Vi kan även gå till andra frågor där de sju riksdagspartierna tycker likadant. Vi har pensionsöverenskommelsen som berövade mig flera tusen kronor i månaden som pensionär. Den genomfördes utan någon debatt eller information till väljarna. Det var en s.k. blocköverskridande överenskommelse. Vi har frågan om EMU där de stora partierna var rörande överrens, det var bara den simpla pöbeln som inte förstod sig på det politiska etablissemangets storslagna visioner. Det är dags att återerövra demokratin, en verklig demokrati.

12 kommentarer:

Robin Shadowes sa...

Finns väl snart inget annat sätt att bli av med dom odemokratiska systrarna än att göra en fysisk revolution och kasta oss av det oket. Eftersom makten i Orwelliansk anda har vänt på begreppen inser Svenne Banan inte att han de facto är inget mindre en slav. Passar även på att ge fingret till alla myndigheter som är inne och snokar på sådana här bloggar, FUCK YOU!!!

Robsten sa...

Fast det tycker jag är bra. Att my7ndighetspersoner läser vad jag skriver. Jag är så dum så jag tror jag påverkar dem också;-)

z999 sa...

Jag tycker mer att situationen liknar den man kan se i familjer med missbruk. Vissa kostnader och händelser diskuterar man inte och om någon gör det så bemöts det med irrationell ilska. Situationen är relativt synlig för alla och samtliga mår dåligt av att de vet men samtidigt har en utvecklad känsla av att det skulle vara farligt på nåhot sätt att säga sanningen.

Anonym sa...

Personligen bryr jag mig inte om nån kallar mig rasist. Detta uttryck har för länge sen förlorat sin ursprungliga betydelse. Idag används det uteslutande som ett sätt att tysta befogad kritik mot vansinnesinvandringen. Blir du kallad rasist så se det som något positivt, dvs att du avviker från den gängse hjärntvättade PK-åsikts terrorismen.

z999 sa...

Med tanke på hur antirasister beter sig och diskuterar så är antirasist ett värre skällsord i mina ögon numera. Samt att ingen av dom som har kämpat mot verklig rasism genom tiderna har kallat sig antirasist.

z999 sa...

Även i Burundi så existerar vardagsrasism
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=148&a=835145

Andreas sa...

Däremot är ju riksdagspartierna oeniga om vissa saker. A-kassan är ett exempel. En OERHÖRT viktig fråga som dom är oense om är bostadspolitiken och utförsäljningen av allmännyttan.

Jag är också djäkligt trött på att folk tror att alla partier utom de sju riksdagspartierna är suspekta och/eller rasister/nazister.

Anonym sa...

Du har så rätt R fortsätt att framföra dina intelligenta synpunkter och det är bara att hoppas att landsförsäljarna som rear ut vårt land läser dina sanningar.Att inte försvara det egna landet,den egna värdigheten ja den egna existensen är mot förnuftet och omänskligt.Islam hör inte hemma i vår kultur och sen får man kalla mig för rasist,jag bryr mig inte!

LP sa...

Utvecklingen skulle nog få en rejäl skjuts i rätt riktning vad gäller PK-sjukdomen och den påtvingade likriktiningen i den svenska politiken, om flera kända och "rumsrena" personer kom ut ur garderoben med åsikter som avviker från det godkända.

Uppskattar tex Gunnar Sandelin som gjorde ett enormt modigt utspel i TV-programmet Debatt och även skrev en artikel som otroligt nog kom in i Pravda, förlåt DN-debatt.

Tycker även att författarinnan Lena Anderssons artikel "Svenska intellektuella viker sig för islamisterna" är ett positivt tecken.

Intervjun med Naser Khader i Weekend Avisen med titeln "Rend mig i dialogen" är visserligen ett danskt exempel, men för oss här i södra Sverige brukar närheten till vårt broderfolk ibland fungera som tröst när dårarna uppe i Stockholm flippar ut alldeles för mycket.

Det finns flera exempel, men vi har lång väg att gå och det ser lite dystert ut just nu om man skall vara ärlig. Vill dock påminna om att det inte är helt nattsvart.

LP sa...

Vill uppmana er att läsa intervjun med Naser Kader. Håller inte med honom i allt han säger, men hoppas ändå att han är äkta vara:

http://www.weekendavisen.dk/artikler/interview/rend-mig-i-dialogen

Robin Shadowes sa...

Jag bryr mig inte heller om att kallas för varken rasist eller islamofob. Detta gäller dock inte nazism. Jag tycker lika illa om alla totalitära ideologier.

Robsten sa...

Ordet "nazist" är i princip ett skällsord numera. Ingen normalt mentalt frisk människa ansluter sig till Hitlers politiskt förvirrade ideer och vill driva dem. Jag är över femtio år och har träffat en (1) person i hela mitt liv som varit tvättäkta nazist. Han röstade förövrigt på moderaterna och var järnhandlare i den lilla skånska staden Hörby och hade tyskt förflutet i den tyska whermacht. Alla stadens politiker visste väl om det men ingen sade något och alla gick på hans fester. Nu skriker man "nazist" åt människor som är kritiska till den påbjudna agendan i stället. Man kan må illa för mindre.