lördag, september 27, 2008

Hittade den här på You Tube

Yepp! Slökollade lite på YouTube och ramlade över detta filmklipp. Visar ganska klart var Ultima Thule står tycker jag. Så allt tidningarna skrev, allt TV basonerade ut visar sig återigen inte vara sant. Fast det visste vi förut. Att man t.ex. kan kritisera asyplolitiken utan att var rasist, att man kan vara nationalist utan att vara nazist, gör det knepigt för våra styrande, hela taktiken riskerar att falla som ett korthus.

12 kommentarer:

z999 sa...

Kul! Jag var där!

Robsten sa...

Det var som fan!!

Robsten sa...

basunerade stavas nog med u och inte med o, apollogize for that. ;-)

z999 sa...

Robsten har skrivit:
"Att man t.ex. kan kritisera asyplolitiken utan att var rasist, att man kan vara nationalist utan att vara nazist,"

Jag vill tillägga att man kan anse att det är förkastligt att behandla människor illa på grund av etnicitet utan att vara antirasist. Motsägelsefullt? Nej. Kolla på riktiga antirasister, Martin Luther King kan vara ett exempel. Han anklagade aldrig sina motståndare för att ha idéer och tankar som dom inte hade. Faktum är att jag aldrig har hört honom kalla sig för antirasist eller att han skulle använda ordet rasist som skällsord på alla som inte håller med honom till punkt och pricka. Han blåste heller aldrig upp sitt ego med att skryta om vilken fin människosyn han hade i förhållande till andra. När folk själva måste tala om för andra hur godhjäratde de är och sedan reagerar aggressivt om någon har invändningar så ska man dra öronen åt sig.

I USA's nuvarande presidentvalskampanjer så används ordet ras ganska flitigt när man vill beskriva skillnader mellan olika väljargrupper. Men när man diskuterar så är det klart underförstått att det är ok vilken ras dom än tillhör, det är långifrån samma sak som att säga att det inte finns några raser eller liknande. Och naturligtvis är det långtifrån samma sak som att säga att människor är predestinerade på grund av ras.

Det luriga när sådant här diskuteras är att ordet kultur (synsätt kort uttryckt) aldrig vägs in. Hur mycket beror förhållandena i ett land på kulturen och hur mycket beror det på etniciteten? Kultur är det som människor sysslar med utöver det som är nödvändigt för att upprätthålla livet och kulturen speglar synsättet i alla länder. Nationaldemokraterna hävdar att kulturen är skapad av människorna och skillnaderna beror sedan på skillnader i etnicitet. Jag håller inte helt med om det eftersom miljön spelar in så mycket plus bakomliggande historia. Vad som är sant kommer vi aldrig att få veta antagligen beroende på att människans livsstil gör det omöjligt att forska fram det på ett realistiskt sätt.

Rune sa...

Det var ju bra sagt av honom men det var det jävligaste jag har hört i musikväg på länge. Värre än Rap. Och så hittade jag inte volymkontrollen på direkten så nu är jag hörselskadad det närmaste dygnet.

z999 sa...

Rune, "skinhead" är inte signifikativ för ultima thule, dom har en hel del bra låtar. Och sen kliver du in mitt i låten liksom.

Anonym sa...

...vilket brölande. Det måste ha varit det sämsta mittenparti jag någonsin hört. Jag kan passa på att länka till en ångestladdad låt om detta skitland!

http://www.youtube.com/watch?v=K6KwL3SoDZg

...i den finns det inget bristande mittenparti!

Johan Gustavsson

Mogura sa...

"...Skinhead never walks alone!"

En av mina favoritlåtar, fast jag är själv inte skinhead och har aldrig varit. Ultima Thule har gjort flera bra låtar, men den här är väl bara en cover? Hursomhelst, det var ju interna slitningar pga meningsskiljaktligheter ang nazi-sympatier som slutligen fick dem att splittras har jag för mig...

Robsten sa...

Nä, jag tror ingen hyste nazisympatier i gruppen. jag tror mig veta att gruppen närstående personer läser denna blogg understundom och de kan väl rätta mig om jag har fel därvidlag.

z999 sa...

"Hursomhelst, det var ju interna slitningar pga meningsskiljaktligheter ang nazi-sympatier som slutligen fick dem att splittras har jag för mig..."

Nä. Det är nog Hel du tänker på möjligen. Några nazi-sympatier inom ultima thule har aldrig jag hört talas om.

Robsten sa...

fast ingen inom Hel har haft några nazisympatier, det är jag fullständigt säker på.

z999 sa...

"fast ingen inom Hel har haft några nazisympatier, det är jag fullständigt säker på."

Det är jag också säker på, men dom blev misstänkta i den paranoida median ett tag eftersom dom inte var negativa till Sverige och svenskhet. Tydligen har dom haft dålig koll på åsiktskontrollen av folk som har varit på deras konserter och även fått kritik för detta i den regimtrogna median.

Förra sångaren i UT, före Janne Törnblom, har varit vän med en person som var medlem i nordiska rikspartiet och som alla vet så är definitionen på en nazist en person som har talat med en nazist.

UT fick pengar av BSS (bevara Sverige svenskt) för att lansera en skiva (1500 spänn). BSS fanns på den tiden då media hade monopol på nyheter och åsikter, före internets tid, och stämplade BSS som nazister. Man ska komma ihåg att utan internet så hade Sd's "mörka historia" troligtvis fortsatt idag.