onsdag, september 24, 2008

Värsta sortens förrädare

Jag har en politisk åsikt, jag står för den så långt det är möjligt. Jag inser att det finns människor som inte delar min uppfattning, det hör till de demokratiska spelreglerna. Jag kan ändå känna en viss respekt för mina politiska motståndare, om de för kampen med justa medel och tror på det som de kämpar för. Vi är olika parter i det politiska spelet. För att det skall bli något som i alla fall liknar demokrati måste det finnas olika spelare i vårt politiska system som faktiskt tycker olika. Folk får väl rösta på dem de tycker är bäst och mest speglar deras egna idéer.

En liten grupp människor kan jag inte känna någon som helst respekt för, nämligen de politiska förrädarna. De som plötsligt tar med sig information från sitt eget partis styrelserum och går med denna information till motståndarna. De inte bara tar med sig intern information, ofta så förvanskar de informationen och framställer den i sämsta tänkbara dager. Det kan vara att människan (knappt man vill kalla de människor ens) känner sig kränkt eller överkörd på något sätt eller allmänt illa behandlad. Så känner vi nog alla ibland men vissa omogna bortskämda personer kan inte hantera detta alls utan går plötsligt till sina värsta motståndare med denna information.

De inte bara skadar enskilda människor, de skadar sitt eget parti och hela den idé de sagt sig kämpa för. Det är nästan det värsta av allt. Plötsligt så överger de alla politiska idéer som de sagt sig kämpa för i.o.m. sitt förräderi. Allt de sagt och gjort för partiet blir i ett enda slag till smutsvatten. De har ju skadat allt partiet står för bara för att få ett litet småaktigt tillfälle att hämnas. Hur mycket var då de politiska idéerna värda? Inte mycket som alla förstår. En politisk kämpe visar sig plötsligt från sin rätta sida och allt de han sade sig kämpa för var mindre värt än ett litet tjyvnyp på någon som han inte gillade.

Jag kan faktiskt förstå en narkoman som säljer sin egen mamma för en narkotikados (även om jag inte kan förlåta ett sådant beteende) de är ändå slavar under en drog. Jag kan inte på något sätt förstå de politiska förrädarna. De är psykologiskt besläktade med Wennerström som sålde ut sitt land för en grynvälling. Det finns inga ursäkter, inget försvar och ingen förlåtelse kan komma ifråga. Jag är starkt emot våld men just för denna grupp så börjar man nästan tvivla på ickevåldsprincipen. Jag hoppas jag inte någonsin kommer att sitta i samma styrelserum som en politisk förrädare (eller överhuvudtaget träffa), jag vill inte se honom (henne) inte vidröra och inte prata med någon sådan. De är inte värda skiten under mina skor. Må Tors vrede drabba dem.

6 kommentarer:

Peter sa...

Ska ett parti värt att rösta på ha nåt att gömma?

Niklas sa...

http://sydsvenskan.se/malmo/article371799/Korde-utan-dack-pa-nylagd-asfalt.html

Robsten sa...

Alla partier har något att "gömma" som du uttrycker det. Inte när det gäller mål och agenda naturligtvis, då skulle man ju lura väljarna. Men när det gäller tusen andra saker, hur bemöta olika saker, enskilda personärenden mm i all oändlighet. det skulle vara oerhört naivt att tro att allt som sades i alla styrelseruminom ett parti skulle kunna offentliggöras. det sägs t.ex. saker som ligger långt från partilinjen någon gång som övriga styrelsen så klart tar avstånd från, tänk om det skulle offentliggöras inom något enda parti? Tänk om det som sägs på alla Moderaternas partistyrelsemöten skulle offentliggöras? Då skulle partiet inte någonsin ha en chans att få några röster mer, helt orättvist dessutom då 99% av övriga partietb tar bestämt avstånd från det som skulle basoneras ut.

Sedan gäller det ju ren taktik att vinna röster. Skulle de politiska motståndarna få en bild av denna taktik på förhand kan de sitta och fundera ut mottaktiker redan på förhand. det var väl det som hände när en folkpartist fick tillgång till det socialdemokratiska mailsystemet inför förra valet. Det blev ju en storm kring det från ALLA läger, inte ens du kanske tyckte det var juste.

Sedan nämnde jag kanke att uppgifterna ofta (i princip alltid) förvanskades och framställdes i maximalt dålig dager, då är det dessutom lögner som framförs, då är ju alla försvar borta vad jag kan förstå.

Men varför överhuvudtaget gå till politiska motståndare, vad skulle vitsen med det vara? Om du satt med i Moderaterna och var invald i en styrelse där, skulle det vara ok om en i styrelsen gick till S och talade om allt som sades på mötena? Tror knappast det grabben, då har du inte varit med om du tror det ens för en sekund.

Anonym sa...

Nu är jag nyfiken. Vem har gjort sådant för att du har blivit så upprört.?/Minngor

Robsten sa...

Ja, det är i princip konfidentiellt, men läser man lite här o där får man en god uppfattning om vad som hänt.

Leo Sundberg sa...

Håller helt med dig. Jag vet saker om aktiva sossar som aldrig Sd kommer få veta. Det är som Tom Hanks i den Gröna milen.

"What happens on the mile, stays on the mile"