torsdag, september 25, 2008

Hur Socialdemokraterna skall bemöta de "främlingsfientliga"

Per Gudmundsson har letat rätt på Socialdemokraternas "hemliga" plan eller strategi för att möta Sd och representanter. Gudmundsson är starkt kritisk till Socialdemokraternas strategi. Han menar att det enda som dokumentet går ut på är visa att man tycker illa om Sd. Ingen vuxen normalbegåvad människa torde ha missat det faktum att socialdemokratiska politiker tycker oerhört illa om Sd vid detta lag. Så här skriver Gudmundsson i sin artikel.

”Invandring har alltid bidragit positivt till Sveriges ekonomi”, påstår argumentsamlingen. Men regeringens utredare professor Jan Ekberg konstaterade redan för snart femton år sedan att invandringen medfört en kostnad alltsedan staten övergav arbetskraftsinvandringen. Ekberg beräknade då kostnaden ända upp till cirka 2 procent av BNP (ESO 1995:68). Den norske ekonomiprofessorn Kjetil Storesletten bedömde för fem år sedan att en genomsnittlig invandrare till Sverige gav en samhällelig utgift på cirka 170000 kronor under sin livstid (Scandinavian Journal of Economics 3/2003). Hur lokala s-företrädare ska bemöta dessa givna svar är oklart

Det Gudmundsson skriver talar för sig själv. Jag läste igenom dokumentet och utan att gå in på detaljer så vill inte Socialdemokraterna diskutera den politiska frågan om asylpolitiken på ett seriöst sätt. Hela resonemanget som förs i deras strategi är på en mycket låg och nästan infantil nivå. T.ex. så tas frågan om Zlatan är svensk eller inte upp som en stor fråga. Fick jag tillfälla att debattera Sveriges asylpolitik hoppas jag verkligen att jag fick tillfälle att debattera viktigare saker än om Zlatan skall betraktas som svensk eller inte. Frågan om hur brottsbelastade Sd politiker är ges också stort utrymme t.ex. Är det att vilja diskutera Sveriges asylpolitik på ett seriöst sätt att ta upp frågor som inte har ett dyft med saken att göra? Gudmundsson pekar på att andra partier har högre brottsbelastning bland sina företrädare än Sd men även om så inte vore, skulle det göra Sveriges asylpolitik bättre på något? Skulle problemen försvinna med Sveriges asylpolitik om det visade sig att Sd hade en något högre brottsbelastning än vad som verkligen är fallet?

Det sägs hela tiden i dokumentet att Sd "hetsar" mot invandrare. Vad jag själv läst och hört så har det aldrig varit fallet. Är det några man hetsar mot är det politiskt korrekta yrkespolitiker. Även jag kan väl sägas har hetsat mot denna grupp. De för ju en oansvarig politik och de är rätt bra på att försvara sig själva så jag mår inte direkt dåligt för denna "hets". Man tror nästan att en mellanstadieelev tagit fram dokumentet. Tredje repliken som alltid går till en socialdemokrat kallas genomgående för en "stoppreplik". Det är ändå rätt betecknande att den kallas så. Man vill egentligen inte debattera sakfrågor, man vill inte föra en verklig diskussion, man vill inte lyssna eller fundera. Man vill inte pröva eller ompröva heller. Man har inga problem att lösa och det enda som gäller är att vinna diskussionen så att man vinner röster inför nästa val. Ty vinner man nästa val och inte tappar för många röster så får man många mandat och riksdagsplatser och det betyder tjänster och pengar, en skjuts i karriären för många socialdemokratiska påläggskalvar. Är det verkligen så här vår demokrati skall fungera? Är ni nöjda alla väljare därute?

länk SvD

Länk Strategidokumentet

13 kommentarer:

LP sa...

"Frågan om hur brottsbelastade Sd politiker är ges också stort utrymme t.ex."

Om man skulle ta begreppet "landsförräderi" på allvar, tror jag alltför många sossar skulle hamna i klammeri med rättvisan.

LP sa...

Citat från Gudmundsons artikel i Svd:

"Populisterna kan bara besegras med konkret politik. Med jobb i stället för bidrag. Med polis i stället för gäng. Med trygga bostadsområden i stället för ghetton. Med jämställdhet i stället för hederskultur. Det ser tyvärr inte ut som att socialdemokraterna vill hjälpa till med det."

Han har ju rätt då det gäller hans beskrivning av hur problemen skall lösas, även om han glömmer en del viktiga åtgärder som tex att invandringen måste begränsas och styras hårdare.

Det är dock tråkigt att han måste envisas med att kalla SD "Populisterna" (jag antar att det bla är SD han adresserar). Med detta avfärdar han SD trots att de lösningar han själv presenterar ligger i linje med SDs politik.

Robin Shadowes sa...

I Landskrona har vi betong-sossen Eva Örtegren, misstänkt för ekonomiskt fiffel, som sitter kvar i orubbat bo, skyddad av sina sosse-kolleger som har sopat hela affären under mattan. Kanske sparar hon till ett eget "torp" efter pensionen, vem vet? Sossar, ett sort föredöme i hederlighet och redbarhet!

Robsten sa...

Jag har länge misstänkt att Gudmundsson skulle få sparken från sitt jobb om han sade vad han verkligen tycker o tänker. jag tror han röstar på ett parti som vi alla sympatiserar med. Det är min personliga uppfattning enbart, märk väl.

Daniel sa...

"...om Zlatan skall betraktas som svensk eller inte."

Den ende person som kan svara på det är nog Zlatan själv. Sossarna får väl fråga Zlatan innan dom använder honom som reklampelare för positiva saker med mångkultur.

Robin Shadowes sa...

Fan vad dom tjatar om Zlatan. Undrar hur många misslyckade muslimer det går på denna enda lyckade muslim?

Robsten sa...

Zlatan själv har sagt att han inte känner sig som svensk, men det skiter väl flumsossarna i. Faktiskt så skiter jag också i det, han är bra på att sparka på en rund läderkula, kul för honom.

Anonym sa...

Vad pratar du om? Jag hoppas verkligen att det inte sitter några straffade (Jag menar brottslingar som har fått straff inte brottslingar som inte har åkt dit för sådana finns det nóg gott om i dom kretsarna)i patittopparna/regeringen./Minngor

z999 sa...

Minggor och andra, Sd's påstådda överrepresentation när det gäller brottslighet kommer från den konspiratoriska tidningen expo. Expo har senare förnekat att de påstått att Sd skulle ha mer kriminella än andra partier, vilket faktiskt stämde. Men dom har kommit med så grova antydningar att många djupt troende antirasister har trott att det varit sant, vilket var exos syfte. Majoriteten av antirasister läser expo ungefär lika kritiskt som en muslim läser koranen. Muslimerna har dock grupper som tolkar koranen, vilket antirasisterna saknar. Om expo nämner något i negativa ordalag så tolkar antirasisten det som en uppmaning att han också ska tycka illa om det som expo nämner.

Expo är en forskningsstiftelse utan forskare som är djupt beroende av bidrag och som numera är livrädda för att missa sina bidrag om Sd når riksdagen. Dom har en undersökande journalistik som är baserad på att en person sitter vid telefon och väntar på att någon ringer in tips.
Kolla gärna in på
www.expo.se

z999 sa...

Ett förtydligande till mitt sista inlägg eftersom antirasister säkerligen läser här.

Sd surnade till över att expo spred lögner om att Sd's medlemmar skulle vara mer brottsbelastade ändra partiers medlemmar.

Expo reagerade som vanligt aggressivt och kompromisslöst och skrev den här artikeln:
Läs srtikeln här

Nu råkar det vara så att expo ljuger rätt ofta, detta fungerar bra eftersom antirasister aldrig är källkritiska när de läser expo (se vad jag skrev i ovanstående inlägg)
Läs den här artikeln från expo som visar att expo ljuger rätt hårt

Och hur kan detta få så stor publicitet när en töntorganisation som expo ligger bakom? Tjaa, tänk på hur det var med centrum mot rasism och rasistiska glassnamn och värre saker. Vad expo skriver tas på stort allvar av antirasister i Sverige. När man diskuterar med antirasister så reagerar de på exakt samma sätt som andra som är med i sekter när man presenterar verkligheten för dom.

z999 sa...

Socialdemokraternas "hemliga" plan för att bemöta de främlingsfientliga är ganska exakt likadan som när drogmissbrukare ska bemöta läkare på en avvänjningsklinik.

Anonym sa...

Grrr...dom hetsar mig när dom snor mina bilder utan att fråga!!! Och sen att komma och påstå att jag är kränkande emot Mona al-Sahalin är att ta i....*asg*

Robsten sa...

Ha, ha, right, men det är nog inte det värsta dom gjort någonsin. Har förresten snott en o annan bild själv tror jag bestämt;-)