måndag, september 22, 2008

Reepalu i samma demonstrationståg som AFA?Enligt uppgift skall Ilmar Reepalu, socialdemokraternas starke man i Malmö, deltagit i den omtalade demonstrationen av "European Social Forum", EFS. Bilder som skickats till mig styrker dessa påståenden. Även AFA deltog i denna demonstration. Demonstrationen blev våldsam, stenar och glasflaskor kastades mot polis och skyltfönster krossades. AFA-medlemmarna deltog maskerade i demonstrationen vilket också är förbjudet. Dessutom hade AFA skyltar där de påstod sig ha tillgång till vapen. Hela demonstrationståget gjorde sig skyldig till mängder av lagbrott och var mycket provocerande och hotfull. Polisen var beordrad att hålla en mycket låg profil mot lagöverträdarna som ett led i någon ny liberal polistaktik.

Om uppgifterna stämmer att det socialdemokratiska kommunalrådet Ilmar Reepalu deltagit i denna demonstration så är det fullständigt horribelt och oacceptabelt. Skall kommunalråd stödja rena olagligheter bara för att det sker i ett demonstrationståg? AFA uppträdde som vanligt mycket hotfullt och hade förutom texten om vapen också en banderoll där de skrev "Odla ditt politikerförakt". Hur dum får ett kommunalråd vara? Det är dags för Socialdemokraterna och andra riksdagspartier att vakna nu. AFA är i det närmaste en terrororganisation med hot och våld på programmet. Att höga socialdemokrater går i samma tåg som de är sanslöst idiotiskt och ett uppenbart sätt att stödja klockrent odemokratiska och olagliga krafter.

Länk DN 1

Länk DN 2

Länk DN 3

5 kommentarer:

Magnus sa...

Om det så "bara" är syndikalister i tågen (inte så bara iofs) är det människor som menar sig stå för en annan kommunism än "vanliga" kommunisters, föraktar vår västliga röstdemokrati och våra politiker såsom borgarpack.

Dem och överiga kommunister ger ju Reepalu också legitimitet åt genom att gå i tåget. Det är bara helt fel från början till slut.

Reepalu bjöd iofs dit dem, men om han inte begriper vad han gjorde är han oförsvarligt blåst. Annars går han ju i ett litet sossetåg. Beslutet att gå i tåget kan ju ha skett inom sossarna. Jag vill minnas att SSU i Malmö har varit infiltrerat av kommunister.

Hur vanligt är det förresten att sossar efter 1989 kallar sig socialister? Jag vet att många inte gör det, och Blair bannade den ju offentligt i Labour.

Robsten sa...

vad folk kallar sig vet jag inte, men vi måste upprätthålla lite stringens vad gäller begreppen. En socialist vill att de samhälliga produktionsmedeln skall vara i samhällig ägo. Det vill inga sossar i dag och knappast före 89 heller. Tror de flesta i V inte heller vill det, så de är inte heller socialister, de är av allsköns flummerier av olika slag, något allmänt flummparti, det börjar förresten S också bli. Saknar nästan de gamla riktiga sicialisterna även om jag står långt ifrån dem politiskt, de var åtminstone rakryggade och visste vad fan de kämpade för. fri invandring och alla rättigheter för HBT:are är från början elitliberala ideer, som övertagits av flumpartierna på vänsterkanten, utan att flumpartierna i Alliansen övergett dem. Värre kan det ta mig fan inte bli. Marx såg förövrigt import o export av människor som ett sätt för företagen att få billig arbetskraft så där finns inget stöd för flummeierna egentligen.

Richard sa...

Fler bilder på: http://minatankar68.wordpress.com

Magnus sa...

Robsten. Det jag ville säga är att de - sossar eller vänsterpartister - som kallar sig socialister får förutsättas önska införa socialism.

Det tror jag inte en sekund att Reepalu vill, men jag vet att vänstersossar i SSU i Skåne förordade det. Jag tänkte att såna radikala typer innästlade hos sossarna kan ha önskat att de skulle gå i det där tåget.

När det gäller de gamla "hederliga"(?) kommunisterna finns det en hel del i götet. Men att de är emot fri invandring och HBT är inte säkert. De är är nog ofta extremt progressiva (typ "bejaka all förändring"), vilket iofs som du påpekar även liberaler är.

Bäst är nog konservativa med förankring i verkligheten, och de finns både inom sossarna och bland borgare (som jag).

Typiskt är att konservativa alltid av (typiskt) okunniga liberaler, och radikala vänstern, pådyvlas epitet som "bakåtsträvare" och liknande...

Magnus sa...

Jag uttryckte mig kanske luddigt, men jag tycker att en undersökning på hur många sossar som kallar sig socialister vore intressant.

Det är möjligt att många som skulle svara att de är det inte vet vad socialism innebär.

Det är i alla fall en gåta för mig att Reepalu flirtade med svarta radikalvänstern/kommunister.