fredag, september 19, 2008

Regeringens senaste utspel kan få motsatt effekt än den avsedda

Som vanligt går regeringsföreträdare ut i DN-debatt, som alltmer börjar likna ett officiellt publiceringsorgan för regeringen, och talar om hur mycket de kommer att satsa. Denna gång tänker Sabuni och Borg satsa på att bryta utanförskapet för invandrare och arbetslösheten hos samma grupp. De missar naturligtvis inte tillfället att tala om att det i grunden är något positivt med invandring. Det kan det ju vara också, frågan är dock vilken typ av invandring det är frågan om och i vilken omfattning denna invandring sker. Att det i grunden skulle vara positivt med flyktinginvandring där det är meningen att människor flyr för sina liv från en grym regim har i alla fall jag svårt att förstå. Det är ju i huvudsak asylsökande människor Sverige tar emot. Om det nu är så positivt med denna invandring så borde kanske frågan vara föremål för en demokratisk process eller i alla fall kunna diskuteras bland vanliga människor utan att risken för brännmärkning hela tiden ligger i luften. Borg och Sabuni går ut med rena självklarheter som normala tredjeklassar skulle kunna räkna ut på några sekunder, bl.a. skriver de så här.

Långtidsutredningen har också visat att ett ökat arbetskraftsdeltagande bland invandrare får en omedelbar positiv effekt på de arbetade timmarna och därmed på den ekonomiska utvecklingen.

Man tar sig för pannan. Är svenska folket totalt idiotförklarat när man måste tillsätta en utredning för att konstatera antalet arbetade timmar ökar om även de arbetslösa i Rosengård skulle få för sig att ta ett jobb? Att komma med sådana självklarheter är inget annat än ett hån mot det arbetande skattebetalande svenska folket. Vidare skriver de två politikerna.

I regel förlorar de som börjar arbeta extra vid sidan av introduktionen krona för krona i avräkning på socialbidraget. Att den som börjar arbeta förlorar motsvarande hela den extra inkomsten är orimligt.

För den ena parten i en tvåbarnsfamilj innebär förvärvsarbete inte någon extra inkomst alls om arbetsinkomsten inte överstiger 19 000 kronor. Även vid högre lön förändras endast den disponibla inkomsten i liten utsträckning.

Jag kan inte förstå skribenternas resonemang som att nyanlända flyktingar skall få både socialbidrag och behålla inarbetad inkomst. Det strider mot alla principer som hitintills gällt för socialbidrag och det har aldrig varit frågan om att den inhemska befolkningen skall åtnjutas sådana förmåner. Det blir även allt svårare att förstå skribenternas första påstående att invandring i grunden är något positivt. Nu skall alltså våra nyanlända invandrare som i hög grad klassas som flyktingar åtnjuta både socialbidrag samt kunna arbeta och behålla hela inkomsten. Det är inget annat än ett hån mot den del av befolkningen, både svenskar och invandrare, som arbetar varje dag och betalar skatt solidariskt. Vidare skriver regeringsföreträdarna så här.

Diskriminering ska bekämpas. Genom den nya diskrimineringslagen och sammanslagningen av ombudsmännen förstärks förutsättningarna för ett mer effektivt arbete mot diskriminering avsevärt. Regeringen anser att det ska kosta att diskriminera och inför därför diskrimineringsersättning. Den ska både vara en ersättning för den kränkning som diskrimineringen innebär och avskräcka från diskriminering.

Ännu mer pengar utlovas till dem som har det svårt att komma in på arbetsmarknaden. Denna gång utgår bidraget i form av diskrimineringsersättning. Man tar för givet att arbetsgivare diskriminerar människor med annan hudfärg än vit tydligen och man hotar med att det kommer att kosta att fortsätta med denna typ av diskriminering. Även om ingen diskriminering sker nu så tenderar regeringens alla åtgärder där en del kan uppfattas som mycket orättvisa mot majoriteten av befolkningen som ett incitament att verkligen börja diskriminera asylsökande och de som erhållit asyl i vårt land. Det folkliga stödet för de åtgärder regeringen aviserar här torde vara minimalt. Vidare skriver de två regeringsföreträdarna så här.

Regeringen har under 2008 inrättat en stödordning för verksamheter mot rasism och liknande former av intolerans. Regeringen avsätter ytterligare sex miljoner kronor om året för stöden.

Pengarna regnar över den verksamhet som skall ta emot de förmodade asylsökande. Man får allt svårare att förstå det positiva i det hela som Borg och Sabuni inledde sitt anförande med. De två skribenterna talar om intolerans. Det finns en stor intolerans mot regeringens asylpolitik och den intoleransen kommer enbart att öka. Det politiska etablissemanget å sin sida hyser en massiv intolerans mot de människor som vågar kritisera hela asylpolitiken. Vissa saker får vi inte diskutera i vår demokrati utan att riskera brännmärkning som främlingsfientlig eller dylikt. Dit hör asylpolitiken som tydligen enbart är en fråga för det politiska etablissemanget.


Länk DN

17 kommentarer:

z999 sa...

Ett bra inlägg Robsten. Borg var ju med i Aschbergs freakshow (diskutabelt) en gång i tiden och ville då avskaffa demokratin (han var 23 år).

DDR2 sa...

Citat: "Man tar sig för pannan. Är svenska folket totalt idiotförklarat när man måste tillsätta en utredning för att konstatera antalet arbetade timmar ökar om även de arbetslösa i Rosengård skulle få för sig att ta ett jobb? Att komma med sådana självklarheter är inget annat än ett hån mot det arbetande skattebetalande svenska folket."

Min kommentar: Ja, hehe... jag har då inte höga tankar om svenskars intelligens. Så länge svensken får sitt/sina bidrag, lite sprit och fredags-/lördagsknullet så är h*n nöjd med tillvaron... Att de röd/gröna kommunisterna kommer att vinna valet 2010 visar bara på att det är ointelligent folk som stoppar sina valsedlar i urnorna vart fjärde år.

Nu har t.ex. Alliansen uppfyllt hälften av sina vallöften, och det på stipulerad tid. Vad tycker då svensken om detta? Jo h*n gnäller på att dessa vallöften infriats...

Sedan kan väl vi invandringskritiska ha invändningar mot förd asyl-/anhörig-/flyktinghantering, men det skulle vi ju å andra sidan ha vare sig det sitter röda eller blå sossar vid makten.

Anonym sa...

Det kan omöjligt vara så att bara främslingsfientliga tycker att dagens flyktingmottagande och integration fungerar dåligt. Visst kan man förstå att den högsta arbetslösheten ligger hos de sämst utbildade, de med minst svenskakunskap, men utanförskapssiffrorna ÄR skrämmande. Och självklart måste förändringar göras. Sedan är frågan om hårdhandskarna (som ju alltid lurar bakom Alliansens silkeslena idéer) är bästa metoden? Några andra idéer; Låt flyktingar bo i samma hus som svenskar redan fr början, "Sverigelärlingssystem" m tex arbetsplatspraktiker, generöst m tolkhjälp, flyktingfaddrar (dvs ngn f samma land som "lyckats i Sverige" är fadder till ngn nykomling). Och behåll Allmännyttan, samt fortsätt m attraktiv nyproduktion för en mer blandad befolkning i storstäderna.

Robsten sa...

Han har nästan lyckats Z.

Alf sa...

Jag skulle vilja se den företagsledare som på ett styrelsemöte först berättar hur lönsam den senaste satsningen (hans egen ide) faktiskt är, för att i nästa andetag berätta hur många miljarder extra som måste tillsättas,

...utan att bli doppad i tjära och fjädrar och få en fet spark i arslet ut ur företaget.

Hellraiser sa...

Robban, skulle vilja snacka med dej privat, jag har skaffat en blogg som du, behöver lite suport


/Hellraiser ps du känner mej under annat namn.....

Anonym sa...

Vem f-n vill bo ihop med flyktingar i samma hus?
Räcker det inte med alla skatter man betalar till försörjning?
Nu får Ni allt ge er!

Robsten sa...

Oki Hellraiser, du kan väl maila mig? ta jobbmailet så kollar jag i kväll, om du är den jag tror att du är, ha, ha.

Sedan så ddr2 kan jag aldrig i helvetet rösta på Alliansen. De för en lika vansinnig asylpolitik som fordom vänsterblocket, om inte ännu värre. De är lika politiskt korrekta och i Expos styrelse sitter det mest folk från Alliansen, liberaler och annat patrask. Reinfelt har sagt att svenskt bara är barbari, Olofsson den subban har sagt att det inte var svenskar som byggde Sverige.

Dessutom tror jag uppriktigt inte det var vallöfterna som gjorde att alliansen vann valet. Det var en trötthet på vänsterstyret, Persson fick av någon anledning media mot sig och blev väldigt trött mot slutet. Jag såg i princip två sossar under valrörelsen, Persson och Ulvskog. Den ena trött den andra mycket illa omtyckt. Persson omtalade bufflighet blev var mans plåga, fast det var högavlönade medlemmar i regeringen, och inte vi väljare, som hade med hans bufflighet att göra.

Kort sagt, Alliansen vann på brist på motstånd. Inte på de utlovade vallöftena.

z999 sa...

Anonym:
"Det kan omöjligt vara så att bara främslingsfientliga tycker att dagens flyktingmottagande och integration fungerar dåligt."

Nej, men det är bara främlingsfientliga som är beredda att ta konsekvenserna av det. Månag icke-främlingsfientliga är så egoistiska att de inte kan se några nackdelar med invandringen förräns de själva blir drabbade personligen.

"Visst kan man förstå att den högsta arbetslösheten ligger hos de sämst utbildade, de med minst svenskakunskap, men utanförskapssiffrorna ÄR skrämmande."

"Utanförskapssiffror"? Kul omskrivning av verkligheten. Och du vet väl att den genomsnittlige antirasisten tror att alla invandrare är högutbildade? Fast verklighetsbilden brukar vara lite flytande hos antirasister.

"Och självklart måste förändringar göras. Sedan är frågan om hårdhandskarna (som ju alltid lurar bakom Alliansens silkeslena idéer) är bästa metoden?"

Alliansen har valt att använda invandrarna som en ursäkt för att skära ner välfärden rent allmänt. Genom att ta bort all välfärd i samhället så förväntas samhället bli mindre attraktivt för invandrare som vill snylta på västvärldens framgångar. Så beskrivs det i alla fall av MUF. På det sättet slipper alliansen att ta något som helst ansvar för invandringen och slipper rasiststämpeln som tydligen är viktigare än att ta hand om landet.

"Några andra idéer; Låt flyktingar bo i samma hus som svenskar redan fr början, "Sverigelärlingssystem" m tex arbetsplatspraktiker, generöst m tolkhjälp, flyktingfaddrar (dvs ngn f samma land som "lyckats i Sverige" är fadder till ngn nykomling). Och behåll Allmännyttan, samt fortsätt m attraktiv nyproduktion för en mer blandad befolkning i storstäderna."

Det var ungefär lika dumma förslag som man redan har hört under de sista trettio åren av massinvandring. Klarar dom inte av att ta hand om sig själva så bör de flytta till ett land som är mer lämpat för dom. Tänk om svenskar som utvandrade till USA hade daddats runt på det sättet? Dina förslag kunde vara lite vettiga om det kombinerades med en mer anpassad invandring. Fast jag anser ändå inte att man kan kräva av svenskarna att de ska ställa upp på att betala pengar till staten för att försöka anpassa invandrare till Sverige.

Daniel sa...

Tro "#¤ att fler skall jobba, för ju fler som jobbar destro mindre tid har man över att fundera på saker o ting.

Jag vet inte hur det är med er, men med mig har det ofta funkat så här.
Perioder när man har arbete dvs sin inkomsts säkrad, då bryr man sig mindre om samhället på något vis. Man blir mer "avstängd" (beror givetvis på vilket yrke man har). Man oroar sig inte längre för saker runt omkring, det kan vara invandring eller politiska förslag.
Sen har man perioder då man inte har arbete, då helt plötsligt ser man hur konstigt samhället är alla korkade ideer ifrån ovan och man börjar oroa sig för massa saker som tex invandring, terrorism och islam. Nu utgår jag bara ifrån egna erfarenheter och att man inte är en person som gillar att leva på samhället.

Robsten sa...

Det är helt klart attman funderar mer när man har för mycket tid. det är ju ofta sådana det "slår runt" för och som gör dumma saker. Nu är det ju så att man när man blir lite äldre tänker på saker som man inte gjorde som ung också. Saker som släktets fortlevnad och nationen Sverige, alla de människor som hjälpt till att bygga nationen och sådana nostalgiska saker.

z999 sa...

Daniel:
"Tro "#¤ att fler skall jobba, för ju fler som jobbar destro mindre tid har man över att fundera på saker o ting."

Och ju mindre folk funderar desto lättare är det för politikerna att styra samhället. En gång i tiden så resonerade politiker öppet på det sättet som du gör.


"Jag vet inte hur det är med er, men med mig har det ofta funkat så här.
Perioder när man har arbete dvs sin inkomsts säkrad, då bryr man sig mindre om samhället på något vis. Man blir mer "avstängd" (beror givetvis på vilket yrke man har)."

Jag har aldrig reagerat på det sättet oavsett hur mycket jag haft att göra. Har du aldrig haft någon känsla av att försöka säkra framtiden för dig själv? Folk (som arbetar) pensionssparar och så vidare.

"Man oroar sig inte längre för saker runt omkring, det kan vara invandring eller politiska förslag."

Jag tror att det är tvärtom. Hemlösa och arbetslösa är så inställda på att leva från dag till dag att dom tänker kortsiktigt på ett sätt som man inte kan göra om man ska tänka politiskt.

"Nu utgår jag bara ifrån egna erfarenheter och att man inte är en person som gillar att leva på samhället."

Fast det finns en del personer som får väldigt mycket pengar utan att vara produktiva, jag tänker närmast på politiker.

anders sa...

om jag startar ett legotillverkningsföretag och anställer ALLA utlänningar. de får jobba med enklare tillverkning. då blir jag väl åtalad för att driva arbetsläger. vill utlänningar som får 11000 kr i medborgarlön + barnbidrag bostadsbidrag mm istället jobba ihop sitt levebröd. politikers krav att "folk som staten finaserar måste flytta" vad är skillnaden jämfört med rysslands Gulag

Hellraiser sa...

http://foliehattsrehab.blogspot.com/


Det är ju lätt att bara hacka på invandrarna, man får lätt det intrycket av din bloggkommentar.

Det krävs större utbud av jobb, skatten på jobb måste också sänkas, samt regelverket för företagande måste förbättras och eller servicen från skatteverkerket måste bli bättre, även en analfabet skulle kunna driva ett bageri tex, en blind kan erbjuda massage, en döv hålla på med bullrig verksamhet, en missbrukare med spritbrovning, humor och allvar, det borde finnas jobb för alla men steget in på egetföretagsmarknaden är för besvärligt, staten borde hjälpa till mer mer att administreara sina egna byråkratiska påfund.

Vi har invandrare, även om vi stoppar invandringen kommer invandrarna finnas kvar

Anonym sa...

"Regeringen har under 2008 inrättat en stödordning för verksamheter mot rasism och liknande former av intolerans. Regeringen avsätter ytterligare sex miljoner kronor om året för stöden."

Är inte det här ett sätt att förstatliga SKMA och Expo?

z999 sa...

Hellraiser:
"Det är ju lätt att bara hacka på invandrarna, man får lätt det intrycket av din bloggkommentar."

Är det? Vilka är det som har skapat nuvarande situation? Invandrarna? En del av dom har inte ens rösträtt i riksdagsvalen. Problemet med invandrarna är en följd av den förda invandringspolitiken. Eller anser du att fattiga pekas ut om jag säger att brottsligheten är större inom socialgrupp 3?


"Det krävs större utbud av jobb, skatten på jobb måste också sänkas, samt regelverket för företagande måste förbättras och eller servicen från skatteverkerket måste bli bättre,"

Men ingen av dom åtgärderna hjälper om man fortsätter med samma massinvandringspolitik. Det är ungefär som att en alkoholist bestämmer sig för att dricka öl istället för starksprit och tror att han kan anpassa sig till sin sjukdom på det sättet.

"även en analfabet skulle kunna driva ett bageri tex, en blind kan erbjuda massage, en döv hålla på med bullrig verksamhet, en missbrukare med spritbrovning, humor och allvar, det borde finnas jobb för alla men steget in på egetföretagsmarknaden är för besvärligt, staten borde hjälpa till mer mer att administreara sina egna byråkratiska påfund."

Staten kan inte skapa jobb på det sättet. Det är en kommunistisk idé och vi har facit från forna öststaterna. För att landet ska bli produktivt så måste man främja det som är produktivt och invandringen är inte produktiv. Nu erkänner till och med regering och riksdag det eftersom dom talar om integrationsproblem och att ställa krav (inga krav ställs dock på riktigt).

"Vi har invandrare, även om vi stoppar invandringen kommer invandrarna finnas kvar"

Men man behöver ju inte öka på problemen, det går att rösta på Sd.

z999 sa...

Hellraiser, jag har blivit omvänd till antirasist och liberal och vill därför svara en gång mer riktigt på vad du skrev:
"Det krävs större utbud av jobb, skatten på jobb måste också sänkas, samt regelverket för företagande måste förbättras och eller servicen från skatteverkerket måste bli bättre,"

Självklart! Jag för min del ser varje människa som en tillgång och vill gärna gå några steg längre. Eftersom varje människa är en tillgång så vill jag förbjuda aborter och preventivmedel. Och eftersom jag är liberal så vill jag även avskaffa barnbidragen eftersom det bara skapar bidragsberoende. Även pensionärer är en tillgång! Det är socialisternas fel att vi pensionerar dom och tvingar in dom också i ett bidragsberoende. Dessutom behövs det att pensionärerna jobbar om vi ska ha råd med alla nyanlända tillgångar framöver. Vidare så anser jag att könen bara är sociala konstruktioner så jag vill helst se att pappor ammar också, inte bara att man delar på föräldraledigheten.

Attityderna i samhället måste förändras. Jag hörde idag någon som sa "titta, hon är gravid". Varför säger ingen "titta, han är gravid"?

Genusvetenskapen måste upphöjas till lite högre status. Genusvetenskap utgår från rasbiologi från 1920-talet och är verkligen inget nytt påhitt bara som många reaktionärer tycks tro.

Sverige byggdes av homosexuella afrikaner som levde i mångkultur! Tro inget annat!