lördag, oktober 18, 2008

Demokratin på väg utför i vårt land

SDU höll ett torgmöte i Malmö i dag lördag. Motdemonstranterna gjorde som vanligt alla uttalanden och all kommunikation med eventuellt intresserade omöjlig med talkörer och annat väsen. Vi har demonstrationsrätt i Sverige, den håller på att allvarligt undergrävas. Så här står det i SvD.

Samtidigt försökte uppskattningsvis 200 motdemonstranter störa mötet med talkören "Inga nazister på våra gator". Många pekade också finger åt sverigedemokraterna och buade. På skyltar fanns budskap som "Krossa rasismen - krossa sd" och "Sd får mig att skämmas över att vara svensk" hölls upp.

Beskyllningar för nazism kom som vanligt. Allt enligt logiken, tycker du inte som det etablerade politiska skiktet så är du per definition nazist. Rasism och flyktingpolitik blandas samman på det mest horribla sätt. När det gäller skam så det faktiskt demonstranterna som beter sig som diktaturens redskap. Jag skäms över att demokratin och yttrandefriheten är på tillbakagång i vårt land utan att det etablerade politiska samhället gör någonting eller ens reagerar. Vi skall inte skylla på demonstranterna, de är ett litet antal medelklass-slynglar som vi kan lämna därhän. Vi skall inte skylla på polisen som förmodligen gör så gott de kan efter de direktiv de erhållit. De vi skall skylla på är de folkvalda politikerna som inte ägnat detta grundläggande demokratiska problem en tanke eller åtgärd. Reepalu går gärna i samma demonstrationståg som AFA, samma tåg som slog sönder fönsterrutor och kastade gatstenar. Men när det gäller att försvara rätten för andra att demonstrera så är det sämre ställt för dessa socialdemokratiska politiker. Jag börjar snart också skämmas över att vara svensk.

Länk SvD

Länk DN

13 kommentarer:

Babek Abmut sa...

Heja Malmö! Bra jobbat idag!
Inga rasister på våra gator.

Robsten sa...

Så hög debattnivå! De är inga rasister, de vill ha en annan asylpolitik. Sådana frågor är demokratiska politiska frågor, i alla fall i alla andra länder. Bra jobbat, ett steg närmare diktatur.

Markus Abrahamsson sa...

Jag håller med Robsten angående detta. Inte för att jag röstar på dem eller stödjer dem, men de är ett demokratiskt framvalt parti, av vilken anledning kan man fundera över. Är det människor som fyllt i fel på röstkorten, som röstar på skoj eller som faktiskt vill sätta ner foten och markera att den flyktingpolitik sossarna använts sig av är under all kritik? De har rätt att demonstrera och då skall de få det. Hur fan skulle det se ut om det var samma scenario på miljöpartiets eller kristdemokraternas torgmöten? Skärpning Sverige!

Växlad sa...

Bara vänta..Ni som protesterar mot SD och inget förstår

Ni har bara sett början..Hur ser det egentligen ut i ett genomsnittligt mellanösternland?

Och vad får någon att tro att det kommer att se annorlunda ut i Malmö när dess Svenska invånare bytts ut mot mellanösternbor.

När kultur, kutym och lag bytts ut, då kan ni bo där själv

tumba kebab sa...

Heja Malmö! Bra jobbat idag!
Ingen yttrandefrihet på våra gator.

tumba slabbedask sa...

Du hann före! Nån blatte trodde han var smart. Hoppas det går riktigt dåligt för tumba kebab. Vore trevligt om någon tog illa upp för babek abmuts kommentar!

Robsten sa...

Oki gott folk. Vi säger vad vi tycker och står, utan att förnedra våra meningsmotstånadre. Jag tror på demokrati och yttrandefrihet, även för dem som tycker annorlunda än jag. Du är välkommen att skriva vad du tycker här Babek Abmut. Jag håller definitivt inte med dig, men jag anser att du har en demokratisk rätt att uttrycka din åsikt.

Robin Shadowes sa...

Då Babar Mammut ser muslimskt ut ser han väl antagligen fram emot Eurabia och sharia. Det är hans rätt att uttrycka sig så men vi har också rätt att uttrycka oss utan att bli misshandlade eller störda.

Robsten sa...

"Det är hans rätt att uttrycka sig så men vi har också rätt att uttrycka oss utan att bli misshandlade eller störda."

Och det är DET, som är själva poängen;-)

Chri$ sa...

Rätten att ha ett torgmöte innebär knappast att det finns någon rätt till ostördhet. Torg är allmän plats och vill man slippa befolkningens åsikter så är det nog bättre att ha möte inomhus. Vad är ert alternativ? Att stans gator rensas på meningsmotståndare innan lilleputtpartiet SD ska ha möte? SD förespråkar ett "befolkningsmässigt homogent samhälle" och går inte att genomföra utan etnisk rensning. Inte undra på att folk reagerar...

Anonym sa...

"folk reagerar" vilket folk är det frågan om? En skara skrymtare och landsförrädare som förnekar oss våra demokratiska rättigheter.Må Gud stå oss bi i vår kamp för vårt fosterland.

Chri$ sa...

Ja, det lär ni ju behöva höhö.

LP sa...

Chri$, inte ens en sån som du kan vara så dum att du inte vet skillnaden mellan normal störning vid möte (tex att någon hostar, hojtar, buar då och då, ställer dumma frågor etc), och riktad, massiv störning som faktiskt är olaglig.

Observera att även personer som inte tillhör vänstern har mötes- och demonstrationsfrihet så länge de inte bryter mot några lagar. Det är alltså inte fråga om någon slags särlagstiftning som endast gäller de med godkända åsikter (man brukar ha det så i diktaturer, du kanske blandar ihop dina drömmar om ett kommunistiskt samhälle om hur det än så länge faktiskt är i Sverige).

I detta fall var störningen så effektiv att det var omöjligt för talaren att göra sig förstådd hörd.

Jag ser ett mönster här. Då det gällde rondellhundsteckningar och muhammdekarikatyrer, användes olagliga medel för att hindra att dessa visades trots att det var lagligt. Nu gäller det ett parti som vill tala om det som är förbjudet att tala om - Svenskhatet som riktas från både invandrare och svenskar mot både svenskar och svensk kultur. Än en gång tar man till olagligheter för att tysta den andres åsikt.

Till de delar av vänstern i Malmö som rimligtvis bör känna sig träffade säger jag bara: Ni kan ju inbilla er att ni kan skapa en hållbar pakt med era islamistiska "vänner". Så snart de får tillräckligt makt komer de att pissa på de verklighetsfrånvända vänsterteorier som era små medelklasshuvuden suttit och kokat ihop över en 29-kronorsöl på Möllan. Fast vid det laget har kanske de flesta av er redan konverterat, eller "reverterat" till den "rätta" läran som de asen så ödmjukt beskriver det när någon bestämmer sig för att skita i allt förnuft och börja dyrka en sagofigur.