fredag, december 26, 2008

Förståsigpåare som inte förstår något

Gudmundsson har skrivigt en bra artikel om den terminologi som alltmer breder ut sig bland dem som ställer till med upplopp och bränder i våta betongghetton. Läs hans intressanta artikel HÄR!

5 kommentarer:

B-O Gavne, Vasteras sa...

GLÖM INTE!
Att detta nu i Tensta, i förra veckan i Malmö, annars i t.ex. Trollhättan, handlar om våra –svenska- politiska lokala samhällen -alltså kommunerna- där de styrande (lokal-) politikerna benämner samhället för ”stad”. Stockholms, Malmö, t.ex. Trollhättan ”stad”.
-Till vad vi svenska folk har kommit överens om, lagskrivit, att våra –ALLA- kommuner skall benämnas just ”kommun”.
Att vi svenska folk vill ytterligt hävda demokratin, att alla våra kommuner och dess invånare, är lika värda.
Där alltså dessa politikerna i Stockholm, Malmö, och t.ex. i Trollhättan, vill hävda att de, är nått finare människor, fina stadsboende; än andra, landsbygdsboende individer. Som man ju inte kan benämna landsbygd för ”stad”.

-Alltså visst finns Stockholm, Malmö och t.ex. Trollhättan- ”stad”, med sina gator, trottoarer, höga hus och trångt. Där benämningen ”kommun” avser samhällsgemenskapen av invånarna i kommunområdet.
Och också, att jag absolut inte hävdar att denna så kallade kommunreformen från runt 1969, är det bästa för all framtid. Till på köpet ser jag flera själ för att, den kanske idag bör revideras, något. Att vi svenska folk diskuterar saken och röstar. –Men inte att den skall revideras med våld och terror, som nu några sysslar med.

..och det är väl klart som fint korvspa att när makten struntar i överenskommelser, sätter sin stövelklack på lagd lag, så finns denna arrogansen i ALLT! som makten pysslar med. Och alltså helt säkert i maktens beteenden i både Tensta, Rosengård och t.ex. Trollhättan.

Hon heter särskilt i Stockholm Irene Svenonius. Kommundirektörn´ för Stockholms kommun. Som hänvisar sitt stads snackande till, att benämningen ”stad”, är en oerhört gammal benämningen.
–Att hon alltså struntar i, sätter sin stövelklack på, att vi svenska folk, naturligtvis hela tiden utvecklar vår tillvaro. Att vi har gått ifrån en feodal tillvaro till mer och mer demokrati. ..å så har hon SvD-journalisten Lars Ryding som skyddar henne, med att han tillåter att …några stycken SvD-journalister också benämner Stockholms kommun för Stockholms ”stad”.
-Tacka då för att det kan bli upplopp i Tensta. Tidigare i Rosengård. Och t.ex. i Trollhättan. Kriminalitet som ju kriminalitet!

Erik Jonsson sa...

B-O Gavne!
Jag har sett exakt samma kommentarer från dig på en otroligt massa bloggsidor. Men jag förstår inte vad du försöker säga. Min tolkning av vad du har skrivet är att, problemen försvinner om vi de platser vi idag kallar städer istället kallar dem kommuner.
Det måste väl vara jag som är korkad, för det kan väl inte vara dina åsikter?

Andreas sa...

Jag fattar ingenting av vad B-O Gavne försöker säga. Och jag är akademiker. Men å andra sidan är det nog snarare en nackdel i det här fallet, då B-O's inlägg tyvärr är så oerhört fullproppat med grammatiska fel samt syftningsfel och allehanda andra språkliga fel att ett sinne vant att vid närmast fläckfritt skriven svenska förstår än mindre än vad som annars skulle vara fallet =)

B-O Gavne, Vasteras sa...

Ja, om Erik Jonsson här ovan är korkad eller inte, vill jag inte ta ställning till här. -Dock att jag har svårt att förstå, alltså i förhållandet att jag tänker mig att Erik Jonsson är, minst vanligen förståndsbegåvad, att han inte förstår vad jag meddelar i mitt inlägg här ovan.
: Att den politiska makten i dessa samhällsföreningarna, alltså kommunerna, där det sker upplopp, struntar i vi svenska folks, grundläggande för vi svenska folks samhällsgemenskap, överenskommelse om, rent lag lagda meningen, att våra kommuner skall värderas lika.
–Med att vi rimligen kan räkna med att dessa makterna, struntar i också andra överenskommelser, rent lag lagda meningar; som står i vägen för egna intressen.
..till att, rimligen att har det inte varit upplopp tidigare, så är det högst naturligt att det kan bli det.

Med att där utöver tro att bara den politiska makten följer, också alla överenskommelser som tas, så blir det frid och fröjd på platsen, ..är nog en hel del korkat.

Andreas sa...

Jag ber verkligen om ursäkt, B-O, men det är inte svårt att inse varför ditt inlägg är totalt oförståeligt. Det verkar som om du försöker svänga dig med ett språkbruk du inte alls behärskar, varför snart sagt vartenda mening inte bara blir klumpigt formulerad, utan även innehållandes så många felaktigheter att texten är oläsbar. Med detta menar jag inte att förringa dina åsikter, ty dom har jag faktiskt inte riktigt förstått ens efter din förklaring.