lördag, december 27, 2008

Mångkulturell propaganda på mjölkpaketen

Den mångkulturella propagandan har nu nått våra mjölkpaket. Det är nästan så man kan tro att någon mäktig människa högt upp i hierarkin har blivit desperat efter alla upplopp i våra egenhändigt skapade betongghetton. Så här står det på paketet jag fick hem.

Dansa dig gränslös

Är du nyfiken på andra länders historia och kulturer? Dans är viktigt i många länder och att prova på olika danser tillsammans med andra är ett roligt sätt att skapa förståelse mellan olika människor, länder och kulturer, även om man inte talar samma språk. Många danser har sitt ursprung i spännande händelser från historien eller berättar om vardagslivet i de olika kulturerna.

Det är ju inget fel att lära sig danser och andra saker från andra kulturer. Det som jag ändå reagerar på är att detta just nu liknar väldigt mycket politiskt korrekthet och propaganda. Överskriften "Dansa dig gränslös" förstärker detta intryck. Själv saknar jag den tid då vi hade lite fastare gränser mellan nationerna. På den tiden kom det positiva in i vårt land men inte så mycket negativa saker kom in över gränserna. Gränslösheten har mest inneburit negativa saker.

Gränser generellt sett är också bra, människor behöver gränser av olika slag, vi behöver gränser i samhället. Människorna i Rosengård behöver mer gränser, inte mindre. Om vi lärde oss danserna de eventuellt dansar i Rosengård och de lärde sig foxtrott skulle absolut ingenting bli bättre. Dessutom skulle invånarna där inte uppfylla sin del av avtalet i alla fall, vem fan vill dansa som en "svenne". Då har vi inte ens pratat om svensk folkdans.

För om det nu är så, att man nu kan lära sig saker av dans, som t.ex. historia och kultur, borde ungdomarna börja med våra svenska folkdanser. Det glömdes tydligen bort när de skrev texten på mitt mjölkpaket.

10 kommentarer:

Robin Shadowes sa...

Det luktar verkligen batikhäxa lång väg.

Anonym sa...

Jag läser din blogg varje dag och du har intressanta reportage. Jag har också märkt att det smyger in en massa smörja rörande mångkultur och hur vi svenskar ska uppfatta denna osmakliga blandkutur. Jag har liksom blivit allergisk mot detta smygande och regerar direkt på detta. Willys reklam har också satt mångkultur i system. Därför bojkottar jag alla företag som beter sig vidrigt. Skogman.

Anonym sa...

Jag läser din blogg varje dag och du har intressanta reportage. Jag har också märkt att det smyger in en massa smörja rörande mångkultur och hur vi svenskar ska uppfatta denna osmakliga blandkutur. Jag har liksom blivit allergisk mot detta smygande och regerar direkt på detta. Willys reklam har också satt mångkultur i system. Därför bojkottar jag alla företag som beter sig vidrigt. Skogman.

Anonym sa...

Den dan Gudrun lär talibanerna foxtrott, så skall jag sluta upp och skriva här!

Anonym sa...

Svårt att försköna ett fenomen man tycker illa om (mångkultur). Har också märkt att reklamen gärna använder sig av berikare. Barnprogrammen i TV är alltid mångkulturella, förmodligen för att indoktrinera våra barn att tänka som hycklarna vill. Kan ballongdansen vara nåt? Blodsven

Robin Shadowes sa...

Jag vet inte om ni har noterat att en sån långkörare som På Spåret också har gått och blivit mångkulturell den senaste säsongen. Det är som om dom gett sig fan på att infiltrera precis allting med negrer och blattar. Jag mår fysiskt illa. Tvi vale!

Andreas sa...

Lästips:

http://www.metro.se/se/article/2007/04/17/22/0619-45/index.xml

Anonym sa...

Intressant iakttagelse. Men så har ju skottarna också fått kämpa för sin kulturella identitet mot engelsmännen i över 500 år. Och apropå vår svenska kultur kunde man i fredagens DN (2 januari) läsa om en från England inflyttad negress, ledare för en teckenspråksensemble vid Riksteatern. Hon klagar över bristen på kulturell mångfald på Sveriges teaterscener. ”Teatrarna är alltför ofta som museer; den sista bastionen för en gammeldags, svensk identitet, säger hon med hetta i rösten.”. Hon undrar också varför t.ex. inte Hedda Gabler i Ibsens pjäs kan vara svart. Hennes ”lösning” är den vanliga, att staten, likt den engelska regeringen, kvoterar in minoritetsgrupper som skådespelare och regissörer på de statliga kulturinstitutionerna. Jag kan för egen del finna avgörande skäl för att Hedda Gabler skall vara en vit kvinna – trots sin tidlöshet och allmängiltighet är ändå Ibsens dramer verk i den europeiska kulturtraditionen, men det intressanta med DN:s artikel är att den så tydlig avslöjar den mångkulturella agendan. Det handlar helt klart om att göra oss urarva vår egen kultur, och att därigenom bryta ner vårt samhälle och våra institutioner. Så knäcker man vår identitet och vår sammanhållning, så att vårt land utan motstånd kan övertas av andra./Norbergssonen

Anonym sa...

Beklagar, min kommentar hamnade under fel artikel. Den avsåg Din berättelse om Dina intryck från Skottland/Norbergssonen

Anonym sa...

Jag blev bannad från ett kärt ställe, där jag jämnförde svarta som dansade publikt emot om några vita skulle göra det.

De mörkhyades dans skulle så klart ses som ett mulikulturellt inslag, medan om några "vita" människor skulle börja dansa, ses som om dom vore fulla, alternativt drogpåverkade, och redo för fyllcellen.

Inget fel på dans i och för sig.

/Paraflex