måndag, juni 28, 2010

Världens modernaste land

Fredrik Lindströms program ”Världens modernaste land” var ovanligt bra i söndags (27e juni). Självklart håller jag inte med om allt han sade eller påstod i programmet, men många saker var tänkvärda och förmodligen sanna. Bl.a. tog Lindström upp slakten på de svenska unika stadskärnorna i vårt land, som sedan byggdes upp på nästan exakt samma sätt överallt i landet. Ingen mångfald där inte, på ett område där vi verkligen skulle ha mått bra av lite mångfald.

Många andra saker var bra i programmet. Lindström analyserade bl.a. vår fanatiska och hysteriska strävan att hänga på alla trender och nymodigheter som sveper över världen. Jag undrar om inte Lindströms devis stämmer på pricken, vi är ”världens modernaste land, med världens osäkraste folk”.

Länk SVT

1 kommentar:

SixDays sa...

Tycker det är läskigt hur pass lika småstäder är.
Det är verkligen sossefierade till bristningsgränsen, med Åhlens/HM/Domus/Coop byggnad som överglänser allt i storlek vid ett fyrkantigt torg med i bästa fall en schysst staty i mitten, i sämsta fall nån form av socialistisk piss-hyllning i mitten.

Jag missade helt programmet, men ska försöka ladda ned det om jag kan finna det. En sak jag har tänkt på dock är att det finns en helvetisk massa platser som alla hyllar socialister och annat pack. Tycker det är tämligen tröttsamt.

De ville ju döpa om Medborgarplatsen till "Anna Lindhs Torg" ingen som gick med på det. Vem FAN vill ha ett torg uppnämnt efter en kvinna vars kvarstående merit kommer att vara att hon lät två Egyptier bli torterade på svensk mark av utländska agenter...

Personligen hade jag inte haft något emot om Medborgarplatsen bytt namn till Jan Stenbecks Torg, Stenbeck är en av de största krafter sverige någonsin haft i kampen mot att krossa socialismen.