måndag, september 06, 2010

Schyman får publiceras på DN-debatt mitt i valrörelsen


Gudrun Schyman och hennes Feministiskt initiativ får publicera sig på DN-debatt när valrörelsen är som hetast. Schyman har tydligen beställt en egen undersökning där en massa glädjesiffror presenteras. Bl.a. skulle denna undersökning visa att 15 procent av valmanskåren skulle kunna tänka sig att rösta på Fi. Inför förra valet publicerade tidningarna uppgiften att 25 procent av valmanskåren skulle kunna tänka sig att rösta på Fi, det verkliga resultatet blev dock att Fi erhöll 0,68 procent av rösterna. 


SD fick i förra valet ungefär fyra gånger så många röster som Fi, dessutom ligger SD över riksdagsspärren i de flesta opinionsundersökningar. Vi väntar nu ivrigt på att Jimmie Åkesson får in en artikel av samma längd som Schyman, som ju fått en massa chanser att föra fram sitt parti. Schyman själv har suttit i riksdagen, både som partiledare för V och som politisk vilde, då hon i själva verket arbetade för Fi. Vad gäller själva artikeln så är den mest tröttsam att läsa, men vi tar med ett citat, nämligen detta.


Vänster-högerkonflikten är en kamp vars socioekonomiska och ideologiska frontlinjer formulerats av män utifrån mäns erfarenheter, och för en väljarskara bestående av män i en tid då kvinnor inte hade rösträtt.


Så här skulle en rabiat feminist kunna uttrycka sig, men om samma feminist varit partiledare för V så tar man sig för pannan, då blir det för magstark helt enkelt. Förövrigt så är den gamla vänster-högerskalan alltmer obsolet, där kan jag hålla med Schyman. Alla partier trängs som sagt i mitten nuförtiden. Dessutom börjar frontlinjen alltmer gå mellan det politiska och mediala etablissemanget som står mot folket. Frontlinjen går mellan det politiskt korrekta och det inkorrekta, verkligheten står mot flummiga osunda ideal och visioner. En sådan flummig vision är förövrigt Fi med dess elitfeminism. 


Till slut låter vi Fi presentera sin kampsång. Hade SD gett ut en sådan trudelutt om t.ex. muslimer hade t.o.m. jag kunnat acceptera om TV4 refuserat den. 


Länk DN

11 kommentarer:

Anonym sa...

Ingen överraskning. DN stödjer trots allt till syvende och sist borgarna. Och varje extra procentenhet som FI drar kommer mest att komma från vänstern.

På så vis är dessutom detta ironiskt nog bra för SD. Hur många SD-röster kommer förstöras av att de lockas över till FI? Precis.

Anonym sa...

Detta var ett uppträdande, och inte öht nån officiell "kampsång" som du kallar det. Dessutom handlar den om våldtäkt... Men eftersom du så påpassligt inte tagit med början av sången så hörs ju inte det. Det är bra att sätta saker i sitt rätta sammanhang...

Anonym sa...

Anonym,

Robsten använder precis samma teknik som användes emot SD. Ta saker ur sitt sammanhang och skrik högt.

Orden finns där även om början inte finns med enligt dig.
Allemand

robban sa...

tja valrörelse var det ja. måste ju vara den lamaste valrörelse sverige har upplevt då samtliga etablerade partier åker på smisk i undersökningar så fort de uttalar sig i vad som helst, vilket gör att de bara kommer med snömos och flosker för att basha SD. föresten,var ju länge sen man hörde ett ljud från MP, inga svåra frågor eller nåt som säger vilken ideologisk profil de kör med detta val. till och med smatterstrand har fått order att hålla käft, jaja de är ju medias favoriter så de ställer ju inga obekväma frågor till vattenmelonerna.

z999 sa...

Anonym:
"Detta var ett uppträdande, och inte öht nån officiell "kampsång" som du kallar det."

Men F! anser att det var ett ok uppträdande alltså?

"Dessutom handlar den om våldtäkt..."

Det var ju tur att du skrev det då eftersom det inte framgår alls i klippet som F! själva skapat. Men det ligger väl i linje med Gudrun Schymans svammel när hon diskuterade våldtäkter med Jimmie Åkesson.

Robsten sa...

"Detta var ett uppträdande, och inte öht nån officiell "kampsång" "

Ja men i så fall ett uppträdande på Fi:s partikongress, jämför om något dyligt framfördes på SD:s landsdagar. Våldtäkt? Otroligtn generaliserande. Var snää lägg ut hela texten då anonym, nu har du din chans.

Robsten sa...

Jag har lyssnat på flera versioner på Tuben, även på ett gammalt klipp jag själv har på hårddisken. Samma längd på alla filmer, samma text. Vaddå våldtäkt? Nä, det måste nog ledas i bevis.

Fanns tidigare ett klipp om PMS-cheerz, de är de som framför sången (nåja) det fanns inget där heller som skvallrade om annat än obesudlat rent och skärt manshat. Jag kanske har fel, har ju inte forskat i timmar om saken, men nu är det nog upp till anonym för bevis.

Andreas sa...

Anonym, det spelar väl ingen roll om sången handlar om våldtäkt? Är det okej att använda sådan generaliserande och dömande retorik över MÄN för det? De sjunger inte "väldtäktsman" i sången, de sjunger "man". Som om SD, när/om de diskuterade misshandelsproblematiken i våra segregerade områden, skulle sjunga "Djävla blatte" etc, såsom den här Fi-sången, och ursäkta det med att "men den handlar om misshandlande personer". Inte okej. Något av det. Det är väl för f-n bara erkänna att det var djäkligt klumpigt av Fi att använda sig av det här på ett officiellt möte, och hoppas på bättring.

z999 sa...

Enligt Gudrun Schyman, i debatten med Jimmie Åkesson, så förnekade GS att invandrare är överrepresenterade när det gäller våldtäkter varpå JÅ blev förbannad eftersom han ansåg att hon pratade emot all statistik. Debatten finns på youtube. Jag tycker att Jimmie Åkessons reaktion blev lite fel, Gudrun Schyman och F! måste ju ha rätten att tycka att de flesta våldtäktsanmälningar är fel. En övereaktion från våldtäktsoffren.

Jag ska förfina min debatteknik med att börja skriva på latin.
ƱƳƩƦƤ ǍƪƫƯƨ

Klartexten sa...

Och imbecilla män applåderar. Men ok, dom är ju inte män!

Klartexten sa...

Gudrun kan välja mellan att många våldtäktsanmälningar är falska och att invandrare utför flest våldtäkter.

Svårt beslut för dom kan jag tänka mig. Tror dom undviker att välja.