fredag, december 24, 2010

Vi exponerar Expo (och vissa andra)


Jag surfade av en händelse in på Expos hemsida bara för att se vad de anser om Ultima Thules texter. Jodå, det är vit maktmusik, trots att även Expo upptäckt och erkänner att texterna är Taubes och Esaias Tegnérs. Hur de logisk får ihop det är lite svårt att förstå, man måste nog vara en väldigt hängiven ”antirasist” för att riktigt förstå sambanden här, ungefär som att medlemmar i Livets Ord förstår direktkopplingarna till gud under deras ”gudstjänster”, trots att utomstående inte riktigt hänger med i svängarna. Det är dock allvarligt att Expos ”utbildare” får resa runt i landets skolor och framföra dessa lögner på ett systematiskt sätt. Men sanningen får väl stå tillbaka en smula, då målet är gott, nämligen att förhindra att dagens ungdom i morgon röstar ”fel”.


Länk Expo vit-maktmusik

Länk text Esaias Tegnér (en skägglös dundergud)


En annan intressant företeelse är att en samling kända politiker och andra makthavare i en flashfilm får uttala sig för Expo. Det är personer som Tomas Ledin, den skräckinjagande Viggo Cavling, Birgitta Ohlsson (självklart) samt Babben Larsson som säger så här i sin annons om varför hon stöder Expo.


För att det är bra att det finns många röster i pressen. Expo tar upp saker som andra har lite kunskap om


Det här väl ändå den mest sansade av alla annonserna i reklamen. Nu finns det inte så många olika röster i vissa politiska frågor, snarare vevar varje tidningen samma vals, men ändå. Att Expo tar upp saker som andra har lite kunskaper är dock ett understatement, andra har absolut ingen aning om del av de saker Expo tar upp. Inte ens när Expo avslöjar enskilda personer vet personerna själva om det Expo skriver om, DET är att ha koll. 


Carl Olof Nyman, styrelseordförande Saltkråkan AB skriver så här i sin annons för Expo.


Saltkråkan AB stödjer Stiftelsen EXPO och dess arbete för alla människors lika värde oavsett nationalitet, hudfärg, ålder, sexuell läggning och religion. Det vill vi värna och det ville även Astrid Lindgren


Ja, farbror Melker stödjer säkert också Expo, på sitt något koloristiska vis. Jag har pratat med förskollärare, som absolut INTE varit politiskt korrekta, men som ändå avbrutit höglösning av Lindgren då det funnits svarta barn i barngruppen och beskrivningarna av ”negerkungen” blivit lite väl rudimentära. Att så självklart uttala sig om en avliden persons åsikter är osmakligt, speciellt då det inte finns några solklara citat att hänvisa till. Jag har ingen aning om Lindgrens åsikter i många frågor, men det osmakliga och direkt omoraliska i att på detta sätt exploatera en avliden person för sina egna politiska syften rådet det ingen som helst tvekan om.  


Jan Andersson, fd Europaparlamentariker, (S) skriver så här i sin lilla gratisannons.


Jag stödjer Expo för det viktiga arbete som Expo gör för att synliggöra och öka kunskapen om de främlingsfientliga krafterna. Jag gör det för att öka mina kunskaper och för att använda dessa i mitt politiska arbete. Jag tycker att vi politiker tydligare måste markera mot Sverigedemokraterna främst genom att föra en dialog med de väljare som Sverige demokraterna söker stöd hos


Jan Andersson använder alltså expo i sitt politiska arbete, så nu vet vi det vi redan visste. Vi vet ju dessutom hur objektiva Expo är och hur många faktafel de kommer med. Allt detta använder alltså socialdemokraterna i sitt politiska arbete. Inte undra på att det går ”sådär” för socialdemokraterna just nu. 


Om nu socialdemokrater vill föra en dialog med de väljare som stödjer SD kan de väl prata med dem och lyssna på dem, eller vad menar Andersson med ”dialog”? Om nu inte socialdemokraterna vill lyssna på höga företrädare för SD kanske det är bra att de får höra samma sak av deras väljare, det kanske blir mindre prestige på detta sätt. Utmärkt förslag Andersson! Det skall tilläggas att hade de socialdemokrater som sitter på höga poster och i riksdagen lyssnat på sin egen rörelse så hade förmodligen SD aldrig ens bildats, fundera på det du Larsson. Jag tvekar dock denna gång att uttala den klassiska devisen ”bättre sent än aldrig” det är nämligen väldigt mycket ”sent” här. 


Slutligen tar vi med spetsfundigheterna av artisten Tomas Ledin då (det finns dock mer att läsa av flera kändisar i reklamen) Så här låter han sina ord falla på Expos sida.


Att leva i ett demokratiskt samhälle är ingen självklarhet. Det kräver sin insats varje dag i veckan. Med sitt angelägna och riskfulla arbete kämpar Expos medarbetare oförtrutet för ett öppet och jämlikt Sverige. Ni har min beundran och mitt fulla stöd


Att demokratin inte skall tagas för självklar vet varje sverigedemokrat. De har nämligen blivit motarbetade med både demokratiska och odemokratiska metoder. Ligistgäng har utövat politiskt våld mot sverigedemokrater, utan att övriga samhället har market överdrivet mycket, SD har inte fått hyra lokaler, SD-medlemmar har tidigare blivit av med sina jobb och i praktiken blivit belagda med yrkesförbud. Det mesta av allt detta är historia nu, men är det några som vet att demokratin måste erövras varje dag så är det sverigedemokrater, bra sagt Ledin. 


Dock har nog Ledin missuppfattat vem det är som tar risker i vårt samhälle, eller så har han blandat ihop allting. Alla vet ju att det fram till valet åtminstone, var medlemmar ur ett politiskt inkorrekt parti som tog risker. Stieg Larsson dog inte av något yttre våld, utan av vällevnad. Hissen på Expo var trasig och Larssons hjärta orkade inte riktigt med trapporna. Fast det är klart, man kan inte begära för mycket av rena fakta från en schlagerartist som i.o.f.s. är flink med gitarren och säkert utövar en viss dragningskraft på tonårsflickor, trots uppnådd mogen ålder. 


Ja, det här får väl ses som min lilla julkrönika. Jag borde ha slagit in julklappar, men av någon outgrundlig anledning så hamnar jag oftast bakom tangentbordet. Ledin har sin gitarr och jag har mitt tangentbord, Tror det blir bäst om vi följer devisen ”skomakare bliv vid din läst”, detta som en liten passning till Ledin.


Har följt en del Expofolk via detta nymodiga twitter, jag kan meddela att SJ nu står lägre i kurs hos Expo än vad SD gör. Med det så önskar jag alla återigen en god och avkopplande jul.

Länk Expo utbildning (stöd Expo)

24 kommentarer:

Robin Shadowes sa...

Ledin borde knipa käft då han är hyresvärd med slum-kåkar i sitt hyresbestånd.

Utlandssvensk sa...

Expo orkar jag inte tänka på just idag.

Men jag tänkte passa på att tacka för din utmärkta blogg, Robsten. Jag har följt svensk media i 30 år och det är min bestämda uppfattning att dina inlägg håller mycket hög standard. I ett fritt land hade du varit ledarskribent på någon av de största tidningarna.


God Jul!

Stig sa...

God jul, Robsten

Robsten sa...

Tack Utlandssvensk, det värmer verkligen att höra.

GOD JUL!

Anonym sa...

Du om någon, Robert, är förtjänt av en God Jul och ett Gott Nytt År! Inte minst för ditt externa upplysningsarbete, interna administration och förnämliga valorganisation.

Stellan

Anonym sa...

Person ? Viggo Cavling ! Trodde i min enfald att det
var en Evertebrata.Lite kul på Julafton.
http://kalle.tar.knark.net/view_serie.php?id=1131

z999 sa...

Angående Astrid Lindgren. Ordet "negerkung" används inte i nedsättande mening, tvärtom så är ju den uppenbara andemeningen i berättelsen att han är en väldigt cool person som är avvikande på ett rebelliskt sätt. Barn brukar förstå och ta det på det sättet. "Negerkung" är mycket mer mustigare och kraftfullare än det gråa uttrycket "statsminister". Jag skulle vilja veta hur "negrer" själva ser på uttrycket.

Sen, jag anser att man ska vara vaksam på att antirasister ofta kan vara väldigt rasistiska. Fem massajer utförde för en tid sedan en afrikansk dans på kolmården med c:a 3000 åriga anor. Massajerna är ett folkslag som lever efter en kultur som är helt unik i vår överciviliserade värld. Detta bedömdes av CMR (centrum mot rasism) som "hoppande negrer i en djurpark".
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/massajer-i-kolmarden-uppror_340614.svd

Tyvärr så råkade massajerna höra CMR's bedömning innan de åkte hem.

z999 sa...

Anser man att Ultima Thule framför "vitmaktmusik" så är det inte Åkesson man behöver debattera med, det är en psykolog man behöver. I antirasisternas värld så borde UT's musik ses som trallvänlig nationalromantik och ingte annat.

z999 sa...

Kommersiella artister måste vara säljande om de inte vill bli utmotade av media och skivbolagsdirektörer. Det är idag inte säljande att vara modiga på det sättet som Ultima Thule är, liksom Hel. Problemet är när tidsandan skiftar, som för Sarah Leander. Det fanns starka bevis för att Sarah Leander var nazist under andra världskriget, långt senare tog hon självklart avstånd från det för att anpassa sig och fortsätta vara säljande.

Man måste vara fruktansvärt godtrogen om man tror att någon kommersiell artist i Sverige skulle yttra några åsikter utanför vad som är tillåtet.

Ett undantag från detta blev Brigitte Bardot.
"After her retirement, Bardot established herself as an animal rights activist. During the 1990s, she became outspoken due to her criticism of immigration, race-mixing, some aspects of homosexuality and Islam in France, and has been fined five times for "inciting racial hatred"."

I verkligheten så har hon i viss mån stöttat djurrättsaktivism eftersom hon är starkt emot djurplågeri. Hon har vidare sagt att hon är emot homosexuella adoptioner och vill inte att homosexuella ska få gifta sig i kyrkan (katolik) och hon är starkt emot massinvandringen till Frankrike samt islams utbredning i Europa.
Självklart har reaktionen från etablissemanget då blivit att porta henne.

z999 sa...

@Robsten (huvudinlägget):
"Jag har pratat med förskollärare, som absolut INTE varit politiskt korrekta, men som ändå avbrutit höglösning av Lindgren då det funnits svarta barn i barngruppen och beskrivningarna av ”negerkungen” blivit lite väl rudimentära"

Ja, är man något sånär ansvarsfull vuxen så tar man ett sånt ansvar. Är man däremot antirasist så är det viktigaste att man blåser upp sitt handlande rejält och är hur patetisk som helst, eventuella afrikanska barn kommer i andra eller tredje hand.

Anonym sa...

Behöver man så många kändisar för att rättfärdiga sin sak är något ruttet.
Allemand

Robsten sa...

Tack Mopsen ;-)

Robsten sa...

God fortsättning Stig.

Robsten sa...

@Z
Etablissemanget i Frankrike borde inte vara lika känsliga för sådant som i vårt land.

Har du en länk Z till massajerna så vorde det tacksamt, jag förstår dock om gamla länker med tiden faller bort.

z999 sa...

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/massajer-i-kolmarden-uppror_340614.svd

Det finns en bättre någonstans.

z999 sa...

Man kan ju ägna en tanke åt i vilket samhällsklimat som expo skapades och växte. I den här artikeln kan man ana hur det hela byggdes upp...
http://www.newsmill.se/artikel/2010/10/28/fd-polischef-d-rf-r-slutade-polisen-att-prioritera-hatbrott

Våldsbrott mot invandrare och homosexuella räknades alltså som hot mot själva demokratin och enligt artikeln så hade man stöd från allmänheten (media alltså). Vanligt folk påstod också att de inte gillade våldsbrott mot denna kategori av människor (wow! förvånande).

z999 sa...

I den miljö som växte fram så blev expo som något slags gudar som ingen vågade ifrågasätta för ingen ville ju vara rasist. Människor (expoiter alltså) utvecklar ganska vidriga personligheter, en typ av självgodhet som man även kunnat se historiskt hos diktatorer och andra maktfullkomliga människor.

Jag mailade för flera år sedan Daniel Pohl angående gruppvåldtäkter och invandrare och han skrev (på fullt allvar) något egenpåhittat om att svenska karoliner i Ryssland betett sig likadant. Han ansåg säkert själv att det var ett relevant svar. Andra underligheter från antirasister är till exempel när de påstår att amerikansk snabbmat (pizza) är en funktion av invandringen.

Robsten sa...

Det mailet skulle jag kunna betala för att komma över ;-)

z999 sa...

Jag har det inte kvar och har det verkligen något värde nu? Pohl kommer säkert att skämma ut sig i andra sammanhang.

Robsten sa...

Nä, du har kanske rätt.

En vän i kampen sa...

z999 sa...

I den miljö som växte fram så blev expo som något slags gudar som ingen vågade ifrågasätta för ingen ville ju vara rasist. Människor (expoiter alltså) utvecklar ganska vidriga personligheter, en typ av självgodhet som man även kunnat se historiskt hos diktatorer och andra maktfullkomliga människor.

Jag mailade för flera år sedan Daniel Pohl angående gruppvåldtäkter och invandrare och han skrev (på fullt allvar) något egenpåhittat om att svenska karoliner i Ryssland betett sig likadant. Han ansåg säkert själv att det var ett relevant svar. Andra underligheter från antirasister är till exempel när de påstår att amerikansk snabbmat (pizza) är en funktion av invandringen.

Daniel Pohl likställer alltså muslimska invandrare med soldater under härtåg i främmande land? Det borde vara stora nyheter och betydligt mer "främlingsfientligt" än någon som helst vit makt musik.

För övrigt undrar jag om det finns någon sammanställning över personer som varit aktiva hos Expo eller kändisar som uttalat stöd för Expo och som inte senare uttalat tydligt avståndstagande ifrån organisationen. När jag tankar UT istället för att köpa skivorna får jag dåligt samvete. Jag skulle få minst lika dåligt samvete om jag råkade köpa en skiva eller gå på en konsert med någon som stödjer Expo.

Robsten sa...

Jag håller med, jag har också dåligt samvete. Jag har tankat ned UT och en massa andra justa band, har slutat med det nu. Det jag vill ha köper jag. Köpte Tales of Origin platta sist (gamla Hel, med annan musik) köpte den på nätet, efter två dagar kom den genom brevlådan. Knappt man orkar längre vänta på Mytorrent och dessa eviga sovjetköer för att få ned något, har fan tröttnat. Jag orkar inte tanka gratis längre, he, he.

Skulle dock vilja se en juste äventyrsfilm under julhelgen här. Någon med romare, germaner i stora häftga slag. Helst skulle jag vilje se slaget vid teutoburgerskogen. Det skulle vara en höjdare dessa något lugnare dagar. Tips mottages gärna.

Börjesson sa...

The Last Legion kanske kan vara nåt? Jag har inte sett den själv än (men kommer definitivt att göra det), så jag kan inte ge något omdöme, men handlingen verkar i alla fall lovande. (Om det inte är historisk korrekthet man är ute efter då, vill säga...)
http://www.imdb.com/title/tt0462396/

Robsten sa...

Tack Börjesson, jag har faktiskt läst boken, skall se om jag får ned den.