måndag, december 20, 2010

En tredje ståndpunkt


De två stora politiska blocken i dagens politiska klimat är Alliansen och de ”Rödgröna”. I en debattartikel så går Ylva Johansson till angrepp mot alliansens arbetsmarknadspolitik och även det faktum att regeringen skall ha bett socialdemokraterna ”dra tillbaka sitt A-kasseförslag”, detta för att de förmodligen inte vet hur SD skall ställa sig till förslaget. I Johanssons artikel står det en del intressanta saker om arbetslösheten i vårt land. Så här skriver Johansson i sin artikel.


Människor möter stängda dörrar. Långtidsarbetslösheten biter sig fast på farligt höga nivåer. I regeringens jobb- och utvecklingsgaranti (JUG) där människor som länge varit arbetslösa hamnar, finns nu över 85000 personer. De allra flesta tvingas till passivitet. Ytterst få deltagare kommer ut i jobb, de flesta hamnar istället i Fas 3. Fas 3 är en återvändsgränd där man hänvisas till att arbeta utan lön, utan utbildningsmöjligheter och utan slut. Istället för att ge människor nya chanser till jobb.


I stället för att ge människor nya chanser till jobb ägnar sig regeringen åt arbetskraftsinvandring. Vad är det för fel på den befolkning som redan finns i landet och som saknar arbete? Varför inte sätta dem i arbete först, innan man ägnar sig åt arbetskraftsinvandring. Det är en gåta som tydligen är utan svar, varför skall människor med A-kassa eller socialbidrag, samtidigt som vi importerar arbetskraft. Nationalekonomiskt måste det vara fullständigt vansinne. Vidare i artikeln står det så här.


Nyligen underkände organisationen Företagarna regeringens arbetsmarknadspolitik: ”Förr hade vi bristyrkesutbildningar, det har vi inte nu.


Förr hade vi bristyrkesutbildning, det har vi inte nu. Nu har vi i stället arbetskraftsinvandring. Så bekvämt, man slipper utbilda människor som har en obsolet utbildning utan hämtar den kvickt utifrån. Samtidigt får ju en massa människor gå arbetslösa och belasta samhället, något som sänker livskvaliteten för många människor. Johansson själv nämner inte den märkliga arbetskraftsinvandringen i detta sammanhang. Det behövs en tredje ståndpunkt i dessa frågor, som kritiserar den nuvarande arbetskraftsinvandringen. Det sista vi klipper in från Johanssons artikel är detta.


Dagens höga ungdomsarbetslöshet är ett slöseri med en hel generations kunskaper och engagemang.


Det håller jag med Johanssons om, men var är svaren till problemen? Johansson avhåller sig naturligtvis från att kritisera arbetskraftsinvandringen och de förändrade, generösare regler regeringen infört. I stället för att kritisera reglerna för arbetskraftsinvandring och framstå som lite mindre ”mångkulturell” så låter vi en generations kunskaper och engagemang åka i sopkorgen. 


Naturligtvis skall vi alltid ha arbetskraftsinvandring på områden där den verkligen behövs och som gynnar vårt land. Naturligtvis beror ungdomsarbetslösheten på fler saker än arbetskraftsinvandringen. Men frågan är varför regeringen införde de generösare reglerna samtidigt som ”en hel ungdomsgenerations kunskaper och engagemang” riskerar att åka i sopkorgen. Frågan är varför inte oppositionen reagerar över denna invandring, om den nu är så mån om vår ungdomsgeneration.

Länk SvD

Länk cachad DN Billström ändrade regler för arbetskraftsinvandring (eftersom sidan är cachad kan den försvinna)

Länk SCB ungdomsarbetslöshet

8 kommentarer:

fingers_unltd@hotmail.com sa...

Ungdomsarbetslösheten har ju inte så mycket med arbetskraftsinvandringen att göra det är rätt. Men den har väldigt mycket med invandringen att göra.

fingers_unltd@hotmail.com sa...

Men faktum är med arbetskraftsinvandringen att minst 75% av den är okvalificerad så det är ren och skär vansinne med att den är släppt fri. Vilken skoltrött slashas kan plocka jordgubbar, diska eller lära sig sköta en sopkvast även om det är kl 05.00 en söndagsmorgon.... om det nu skulle vara så illa....

z999 sa...

Vill bara tipsa om en bra bok av min favorit-antirasist, Helene Lööw. Boken heter "Nazismen i Sverige 1980-1997". I boken nämner Helene BSS.
"BSS var enligt Nordiska Rikspartiet (NRP) på sin tid ”ett organ för judar och demokrater för att krossa nationalsocialismen”. Så står det på sid 29 i ”Nazismen i Sverige 1980-1997″ av Heléne Lööw."

Väldigt intressant för mig eftersom jag anser att kampanjen BSS krossades av NRP. BSS'arna sågs som töntar eftersom de överhuvudtaget diskuterade "det självklara" med tvångsrepartriering av invandrare.

Anders Klarström, SD's förste partiordförande, skrivs det om på sidan 72.
"Anders Klarström är livrädd för att han skall få stryk — det är inte utlänningarna som är ute för att slå ner oss, det är nazisterna."

Robsten sa...

Det där skrev du på Camillas blogg också Z. Det är ändå historia och dagens politik gäller. Förövrigt tyciker jag det är mycket olustigt det som skrivs på den bloggen. Man märker hur politiska motståndare flockas och riktigt njuter.

z999 sa...

@Robsten:
"Det där skrev du på Camillas blogg också Z. "

Ja, jag har diskuterat det ämnet där och det var därför jag tyckte det passade. Och sen är jag trött på att expo ensidigt och utan större motstånd har fått skapa "extremhögerns" historia under en tid då inget internet fanns och därmed kunde historien ljugas ihop ganska fritt.

Robsten sa...

En annan sanning är att människor och grupper lämnade walk over till Expo.

Anonym sa...

Hela den svenska arbetsmarknaden lider av en mängd systemfel, många tilfinnandes pga svenska hyckleriet inom nästan alla områden.
Vi ska vara "De Goda" och importerar okvalif arbetskraft men vi ska också "konkurrera med kunskap", inte med låga löner. Hur det nu ska gå ihop sig samtidigt som sign "fingers.." pekar på ett annat problem ungdomsarbetslösheten. Många unga vill ha orimliga löner och vääääntar på jobbfyndet som ger minst 35papp i ingångslön. Utan nån arbetslivserfarenhet..
Att man dessutom spiller ut A-kassa åt alla håll utan några motkrav stör mig.
Bara nårga exempel.
Nu e de juklappssdax, de sista.. *s*
//WR

Anonym sa...

Det är en myt att det behövs arbetskraftsinvandring. Det som talar om det inbillar sig att Sverige är som det var på 60- eller 70-talet när svenska storföretag hämtade hit folk från Europa.

Faktum är att det finns inte behov av en enda arbetskraftsinvandrare. Det är rent nys.