onsdag, mars 09, 2011

Sahlin ny ledamot i Expos styrelse


Expo har haft årsmöte som Daniel Poohl twittrat om. Ny ledamot i Expos styrelse blir Mona Sahlin, tidigare partiledare för Socialdemokraterna. Expos styrelse ser nu ut enligt följande.

* Ordförande Charles Westin, professor i internationell migration och etniska relationer tidigare föreståndare på Ceifo, Centrum för forskning om internationell migration och etniska relationer vid Stockholms universitet.


* Kerstin Brunnberg styrelseordförande Statens kulturråd.


* Robert Hårdh, chef för Civil Right Defenders. 


* Cecilia Stegö Chilló, Senior advisor Springtime AB.


* Robert Aschberg, programledare Strix television.


* Peter Christensen, ekonom.


* Mona Sahlin

Ordförande Charles Westin har titeln professor i internationell migration och vi undrar hur professionell Westin är i sin roll som professor. Objektivitet och vetenskaplig stringens är ju annars inget som utmärkt Expo.

Cecilia Stegö Chillo är mest känd som kulturminister i Reinfeldts första regering. Hon fick avgå sedan det uppdagats att hon inte betalat licensavgiften för sin TV och dessutom raljerat om det på sin tidigare arbetsplats. Hon lär ha skrutit om att hon hoppades på att en pejlingsman skulle dyka upp, då skulle hon minsann läsa lusen av honom. Nu slog hennes önskan in, fast Stegö gjorde en mycket slät figur får man säga.

Dessutom har Stegö propagerat för att public service skall läggas ned eller säljas ut, detta i en artikel på Secund Opinion. Tyvärr i en artikel fylld med faktafel.

Robert Aschberg är som bekant programledare och är mest känd för en oförglömlig produktion där han själv skulle testa alkoholens inverkan på bilkörning. Aschbergs alkoholtolerans är i nivå med en 15-årig debutant på alkohol, vilket i.o.f.s. inte skall läggas honom till last i dessa sammanhang.

Mona Sahlin är känd för att vara socialdemokraternas partiledare en mandatperiod, samt för ett oräkneligt antal skandaler bakom sin långa politiska karriär. Sahlin är en äkta politisk broiler och har knappt haft ett vanligt arbete i hela sitt liv. Sahlin har dessutom haft så svårt att sköta sin ekonomi så under hennes period under Göran Persson tog partiets ekonomer hand om hennes ekonomi.

Vi förmodar att Sahlin tog ledamotsplatsen i hård konkurrens med Jörn Donner och Bengt Westerberg (dock är styrelseplatsen alldeles för dåligt betald för Westerberg).

My newsdesk

22 kommentarer:

Svennis sa...

Styrelsens sammansättning var faktiskt helt nytt för mig. Jag hade ingen aning hur politiskt, medie och akademiskt influerad den är, utan trodde i min okunskap att det är AFA spolingar och gamla 68 hippies som driver Expo.

För mig är deras vinklingar motsvarigheten till 50 talets kommunistjakt då man såg kommunister i varje gathörn.

Dagens inkvisition ser rasister precis överallt. Expo är en fullständig katastrof för en sansad diskussion om viktiga ämnen.
Ledda av högbetalda, utbildade människor som jag förväntade mig se längre än näsan räcker.

En ögonöppnare. Tack för det.

Anonym sa...

Nu borde det väl vara ännu enklare att peka på det faktum att expo (med hjälp av stora summor pengar från Socialdemokraterna och facket) mest är till för att försöka sänka SD för att SD inte ska konkurrera ut Sossarna.

Alltså i mina ögon är SD sossar av 50-tals modell vilket jag säger med kärlek i rösten. Rejäla, vettiga och rättvisa människor som bryr sig om Sverige och svenskarna. Precis som sossarna gjorde innan allt 1968-flum. Att nu SD fyller det enorma vakuum som uppstått när sossarna blivit helt sinnessjuka är ju helt uppenbart.

Tänk om ett "opartiskt" propagandaorgan liknande expo fick samma resurser att damsuga internet och IRL efter konstiga uttalanden från sossarnas tredjeman i Ballenfjongberga eller vad deras andreman i Hängballebruk har blivit dömd för för 17 år sedan. Och att alla medier dessutom var helt okritiska till detta "oberoende organ"


Att moderaterna vill ha fri invandring kan man ju räkna ut med röven och en bit krita då de vill krossa våra trygghetssytem och vill att folk i vårt vackra land ska stå och tvätta bilrutor i korsningar för 20 kr/timmen men att Sossarna totalt sålt ut landet och nu nästan hårdast drivet invandringen av valboskap till deras parti känns som ett stort svek.

Jag tycker att ni inom SD ska totalvägra att prata med Expo, de är bara ute efter att förvränga vad ni säger och vissa av dem verkar ju helt besatta av er. Titta på denna kille till exempel, han får mycket pengar för att åka runt och sprida lögner i skolor och på ABF-kurser som SD. http://www.youtube.com/watch?v=OtfAY8pn_tc


Jag vill nu även klistra in ett debattinlägg från ett internetforum skrivet av en person som uppger sig för att vara moderat som jag tycker är ganska klarsynt.

"Saken är den att välfärdssamhället skapades som ett resultat av de exceptionellt goda tiderna under decennierna efter andra världskriget. Det byggde på Sveriges unika industriella ställning, Europas betydelse i världsekonomin och goda nationella sammanhållning. Det var ett tidfönster på kanske 50 år som detta var möjligt. Hur vi än beter oss så kommer detta fönster att stängas, av olika skäl. Utvecklingen gå nu i hela Europa mot ett grundtrygghetssystem, där det allmänna kan tillhandahålla ett basalt skyddsnät, men där medborgarna själva måste ta ett större ansvar för sin välfärd ovanför skyddsnätet. Allehanda försäkringslösningar bör tillskapas för att säkerställa detta. Givetvis kommer denna utveckling att leda till något ökade skillnader mellan medborgarna, vilket i grund och botten är helt naturligt och inget att hetsa upp sig över.

Vad som är mer problematiskt, är att politikerna inte tycks vilja erkänna detta ännu, och därtill agerar som att vår historiska välfärd glatt kan erbjudas all världens människor som råkar titta förbi. Detta är en illusion som kommer att krossas effektivt, när ökade klyftor mellan svenskar uppstår och Sverige samtidigt skall ta socialt ansvar för resten av världens sex miljarder människor."

Anonym sa...

Det Mona S tagit i hittills har gått åt pipan, hoppas så och händer med detta projekt.
Allemand

Jonny sa...

Charles Westin och kompisen Mats Deland var redaktörer för antologin Brunt! (2007), där "AFA Dokumentation" bidrog med ett kapitel. Objektiv och trovärdig, alltså.

---

Charles Westin skrev så här i Invandrare & Minoriteter 3/97:

"Sedan 30 år är... invandringen till Sverige starkt kontrollerad och politiken under de senaste 30 åren kan beskrivas som en serie skärpningar av villkoren för utländska medborgare att få uppehållstillstånd i Sverige. Vi har inte och har aldrig haft någon massinvandring till Sverige.
...
Ekholm Friedmans föreställning om att Sverige faller sönder till följd av invandringen för tankarna till nazisternas kvasivetenskapliga utläggningar om 'den judiska världskonspirationen' som roten till problemen i den tidens tyska samhälle."

http://www.bgf.nu/analyser/vvv/vemvet.html

Jonny sa...

Den gamla avdankade journalisten Kerstin Brunnberg lyckades ju, efter karriär som informationschef och programdirektör, bli VD för Sveriges Radio (2007-2009). Då medverkade hon också i antologin "Framtidens Public Service" (Atlantis: 2008) där hon skrev:

"Public Service handlar inte om att främja en viss nationell identitet, utan om värdena i ett demokratiskt samhälle [...]
Språket, som ju är en av radions grundpelare, är naturligtvis ett problem. Detta är skälet till att vi behöver personal med utländsk bakgrund som också kan bidra till att göra utländsk brytning till något normalt i Sveriges radio..."

Mats J sa...

Var det inte Mona Sahlin som strax efter hon avgått påstod att det vimlade av jobberbjudanden. Vad handlade det om? Styrelseuppdrag i Expo!!

Stackars Mona. Även en nolla kan bli informatör för vindkraftsindustrin eller lobbyist för yrkesfiskarna eller liknande om man haft så höga positioner som hon, men inte Mona. Hon är helt enkelt inte anställningsbar.

Robsten sa...

"gamla 68 hippies som driver Expo," Aschberg kan nog vara en sådan kvarleva.

Robsten sa...

"Jag tycker att ni inom SD ska totalvägra att prata med Expo, de är bara ute efter att förvränga vad ni säger och vissa av dem verkar ju helt besatta av er. "

En linje jag sympatiserar med till 100 procent. Dock har SD sagt att man inte vägrar tala med hela organisationer, är det någon som någon inte vill tala med så skall det gälla personer, inte organisationer. I övrigt ett mycket intressant inlägg Anonym. Tycker det är synd att sådana kommentar inte ens har ett nick.

Robsten sa...

Nä, det är flummisarna som inte är anställningsbara, inte SDarna som "Elitisten" Jan Söderqvist vräkte ur sig i ilska dagen efter valet.

Robsten sa...

Jag borde skriva något om sossarnas partiledarproblem, men jag gitter inte. De smarta och kompetenta säger bestämt nej, undrar vad det kan bero på.

Robsten sa...

"Att moderaterna vill ha fri invandring kan man ju räkna ut med röven och en bit krita då de vill krossa våra trygghetssytem och vill att folk i vårt vackra land ska stå och tvätta bilrutor i korsningar för 20 kr/timmen men "

Cecilia Stegö Chilló är urtypen för en person med en sådan framtidsvision, Hon är emot snart sagt allt offentligt, hon vill ha så långt avstånd som möjligt mellan sig själv och "pöbeln". Själv skulle hon bo i något av de finare gated communies när visionen blir verklighet.

Robin Shadowes sa...

Skulle inte Fru Muslim ner till Palestina och jobba med Hämäs eller nåt sånt? Tyckte hon månne att det kanske "verkade lite för farligt"?

Vad Aschberg beträffar, det som mest har etsat sig fast i mitt minne var SM i lavemang-programmet. Snacka om skit-program...

Robsten sa...

Nä Robin, jag tror det var mannen i skär overall, programmet med SM i lavemang. Kan inte Aschberg lastas för, tyvärr.
Dessutom fick han sparken efter programmet, TV-chefen hade bjudit in någon massmediahöjdare från Tyskland för att visa upp sin fina kanal, just då sändes SM i lavemang som ...ähummm...inte imponerade. Så det blev sparken på stående fot, ha, ha.

En av de största tomskojarna när Stockholm växte och blev till storstad hette dock Aschberg i efternamn. Jag har mailat dagens Aschberg och frågat om det är en släkting, men inte fått svar. Man köpte alltså mark, styckade upp den, sålde den i småbitar med löfte om rinnande vatten och el, men av det blev inget. Enorma vinster blev det i alla fall.

Uppgifterna är hämtade från "StorStockholms bebyggelsehistoria" av Ingemar Johansson. Den absolut bästa boken om Stockholms historia som någonsin blivit skriven, utan tvekan.

Robsten sa...

Enligt boken, (plockat fram den nu, så hette han Olof Aschberg. Han hade varit stolt att avkomman satt på Expo i dag.

Robsten sa...

Olof Aschberg, fastighetshandlare och bankir. Skattebetalarna fick gå in efter Aschbergs svindlerier, redan då alltså.

Anonym sa...

Noterbart är den multikulturella sammansättningen och den breda folkliga förankringen som dessa människor besitter. En komposition som spänner över alla yrkeskategorier, från elitpolitiker till journalist. Vad kan man mer begära?

Stig sa...

Kvinnan som gett oikiofobin ett ansikte har alltså hittat hem.

Och den första april lämnar hon riksdagen och det är dessbättre inte ett aprilskämt. Hon har väl haft det knapert alla dessa år med den usla riksdagslönen och satsar på att gå i Bengt Westerbergs fotspår

Jonny sa...

Olof Aschberg var ett riktigt kriminellt praktsvin, det stämmer.

"[T]he real anti-hero of the book is a Swedish banker named Olaf Aschberg, who, though a successful banker and arms-dealer during the First World War, was also vaguely sympathetic to the Bolsheviks. This complex and highly intelligent man was to do more to fund the Bolshevik revolution than any other individual, and McMeekin's book does a great service in unveiling his interesting personality.
...
The climax of the book comes when the Bolsheviks and Ashberg set up a huge gold and treasure sale in Reval (Tallinn), a Baltic city that rapidly assumed 'a wild west atmosphere, becoming a kind of Bolshevik boomtown'. The Hotel Petersburg was the Bolshevik headquarters, where a crew of Leninist ruffians and smooth operatives, Western adventurers and conmen, and the representatives of respectable American, French and British investment banks, bought the treasures of Russia. De Beers purchased £1 million worth of diamonds for £365,000 under Litvinov's negotiations, but he did better later when he sold jewels worth $10 million to an English buyer. In less than two years, Lenin had raised, through gold sales, $353 million (£35 billion in today's money).

History's Greatest Heist: The Looting of Russia by the Bolsheviks
http://www.literaryreview.co.uk/sebag_12_08.html

Robin Shadowes sa...

Fylking var visserligen programledare för just SM:et men det ingick som inslag i Diskutabelt så vi kan väl säga att vi båda hade rätt dårå. Tack vare att jag googlade inslaget så blev jag påmind om att dom hade ett jävligt bra studioband som hette Fittstimmet men som Aschberg envisades med att kalla Stig Malms-nånting. Undrar vad som hände med dom egentligen, det var ju trots allt länge sedan programmet sändes nu.

Anonym sa...

EXPO är det moderna svaret på NKVD.
http://sv.wikipedia.org/wiki/NKVD

En organisation startad av kommunister av företrädesvis trotskistisk typ (Stieg Larsson).
Nu omfamnad av både nyliberala och kulturmaxistiska batikhäxor..
(Stegö Chile och Sahlin). Mår nästan mer illa av de förstnämda faktiskt..

/Kalle

Goten sa...

@ Robsten

Kan du inte lägga ut den fullständiga texten om Olof Aschberg från "Stor Stockholms bebyggelsehistoria"

så kan vi lägga till det på Aschbergs Förbrytar-CV på Gotiska Klubben.

Det viktiga är dock att delar av Olof Aschberhs stöldgods - de ryska ikonerna - fortfarande ägs av Nationalmuseum.

Självklart borde de återlämnas till den Rysk ordodoxa kyrkan varifrån de stals.

Drottning Silvias pappas nazi-brott är marginella jämfört med Roberts Aschberges farfars krimminella aktiviteter tillsammans med Lenin.

http://gotiskaklubben.wordpress.com/2011/06/27/sean-mcmeekin-avslojar-robert-aschbergs-farfar/

Robsten sa...

Texten finns inte på nätet, jag fick dessutom leta igenom Sveriges alla antikvariat (via nätet) för att hitta boken. men nu står den i bohyllan så jag får väl leta upp texten vad det lider.