söndag, mars 06, 2011

Alliansens arbetskraftsinvandring liknar människohandel


Alliansregeringen drev igenom nya generösare regler för arbetskraftsinvandring, detta trots att vi i Sverige har en egen arbetslöshet på över 400,000 människor (en tredjedel av dessa studerar dock enligt Ekonomifakta). Enligt en artikel på DN så har Hotell och restaurangfacket gjort en egen utredning om hur dessa nya regler slagit igenom inom deras näringslivsområde, så här står det redan i ingressen.

Fler än hälften av de Stockholmsrestauranger som fått Migrationsverkets tillstånd att importera arbetskraft fuskar. De dumpar löner och bryter medvetet mot lag och kollektivavtal.

Det måste nog betraktas som själva meningen med hela det nya regelverket för arbetskraftsimport, att just dumpa lönerna. Det kan omöjligt vara så att det inte går att hitta arbetskraft inom landet för de arbeten som det gäller här. HRF-ombudsmannen Per Persson säger så här i artikeln.

En av de arbetsgivare vi stötte på sade uttryckligen: ”Det är bättre att ta hit arbetskraft från Kina än anställa i Sverige eftersom de inte vabbar, inte är sjuka eller kräver semesterlön

Hela vitsen med denna arbetskraftsinvandring är ju att dumpa lönerna och få erhålla en lojalare arbetskraft som arbetar under förhållanden som inte är normala i vårt land. I stället för att förändra reglerna på arbetsmarknaden, om detta nu skulle behövas, så tillåter regeringen import av arbetskraft. Denna politik erbjuder flera fördelar. Regeringen slipper uppslitande debatter om att de vill försämra villkoren för löntagare. I stället tillåter de import av arbetskraft, som minskar möjligheterna för de som är arbetslösa att få arbete. Om någon kritiserar denna import av arbetskraft kan regeringen dra upp det främlingsfientliga kortet och därmed få ett överläge i debatten.

Denna arbetskraftsimport är dock ingen seriös politik som gagnar landet och de arbetslösa vi har just nu. Regeringen löser problemet med alltför strikta regler för arbetsgivarna genom att helt enkelt importera arbetskraft och initiera ren människohandel. Kortsiktiga vinster får företräde framför en seriös och långsiktig politik.

Länk DN 

24 kommentarer:

Anonym sa...

Jag skulle snarare kalla det slavhandel. Med andra ord har barbapapppa legaliserat slavhandel i Svedala.
Allemand

Demokratbloggen sa...

Nu, jävla slödder ska ni få se!

Namninsamling mot massinvandringen och bok om hur farlig Islam verkligen är.

http://demokratbloggen.wordpress.com/2011/03/06/nu-javla-slodder-ska-ni-fa-se/

patrik blom sa...

Jag instämmer helt med din beskrivning av det tragiska skämt som arbetskraftsinvandring f n är i Sverige. Men det finns en möjlig ljuspunkt. Om syftet är att köra upp en knytnäve i magen på LO och dess parasitära, destruktiva roll i samhällsekonomin, och under hot om fortsatta lönedumpningar och fortsatta avtalsbrott tvinga fram en stor förändring av föreningsrätten, arbetsrätten och en upplösning av "Järntriangeln" mellan LO, Socialdemokraterna och Djävulen, då är jag med på tåget. Betänk att Sveriges historiskt unika nedgångsperiod inleddes med Palmes fackliga lagar och LO:s löntagarfondsdiktarursträvanden på 70-talet.

Robin Shadowes sa...

Jag kallar det också slaveri. Härom veckan var det ett inslag i Syd-Nytt om en kvinna som klagade på förhållandena på sitt Fas-3 "jobb". Hon gick till media och berättade om förhållandena. Hon fick omedelbart sparken. Rädda och kuvade människor som står med mössan i hand och ber om brödsmulor, det är ett sådant samhälle dom vill ha. Den fackföreningsrörelse som sakta växte fram för 120 år sedan hade därför en uppgift och ett syfte som var enbart gott. Dagens fackföreningsrörelse har dock blivit alltför korrupt och sitter nu i samma båt som arbetsgivarna. Det har blivit en koloss på lerfötter. Har svårt att se hur det skulle kunna gå att reformera denna koloss. Kanske bättre att låta den krascha och bygga upp nåt nytt, precis som för över ett sekel sedan, göra det till en folkrörelse igen. En sak är säker, låter vi dessa slavdrivare hållas så kommer livet bli outhärdligt för den stora massan medan en lite elit har all politisk och ekonomisk makt. Kanske måste vi bygga upp den nya rörelsen på ett annat sätt för att undvika att den blir korrupt över tid. För arbetstagarna måste ha någon kraft som företräder dem för annars blir det just slaveri.

Robsten sa...

Tipsar om "Potatishandlarn" på TV1 just nu, en riktig höjdare.

MS sa...

@ Patrik Blom

Visst är detta ett sätt för Alliansen att komma åt LO köksvägen. De vågar inte ta en öppen konfrontation då det kan leda till kaos och att arbetarrörelsen sluter leden. Jag har inget emot att LO:s i mitt tycke oproportionerligt stora inflytande minskar till en mer rimlig nivå. Problemet är att Reinfeldt tydligen är beredd att sänka hela landet för att nå sitt mål.

Det ska gå att bli rik på sitt arbete och vi måste komma bort från den heliga kollektivismens förlamande grepp men det är aldrig bra när det blir för stora klasskillnader i samhället. Förutom det rent allmänmänskliga så leder det till instabilitet. Det är mer kommunisters stil att skapa en ny världsordning ur kaos.

patrik blom sa...

@ MS,

Klokt sagt. Jag tror/hoppas dock att den s k arbetskraftsinvandringen (och illegalitetsöverenskommelsen med MP) från Reinfeldts sida är tänkt som ett slags chicken race, för att få LO att backa frivilligt från en del låsta positioner. Men så märklig som den svenska politiken har blivit, kan man förstås aldrig veta.

ERIC SECHER sa...

Lite vid sidan av ämnet, bara en stilla undran.
Läste nyligen Lena Sundströms "Världens lyckligaste folk". Där hon bosätter sig i Danmark och ägnar hela dagarna åt att prata med ALLA människor som har något att säga om invandring. Är det så man kvalificerar sig för att komma med på den svarta listan.
Hur skall man bete sig för att komma med på den vita ?
Eric

Robsten sa...

Jag skall ge ett fullödigt svar senare Eric. Men eftersom jag högaktar din intelligens, räkna hur många som står på listan. Om dina preferenser skulle gälla, skulle det inte vara bra många fler på listan? Sundström kommer aldrig att lämna denna lista, var så säker. Hon har betet sig så oprofessionellt så det liknar ingenting. Vad sägs om att efter varje gång hon besökt rikskansliet så har hon twittrat förnedrande om alla och envar hon mött, ja t.o.m. lokalerna. Får jag bestämma så kommer hon aldrig mer att besöka dessa lokaler i vilket fall. Bra många håller med mig.

Robsten sa...

@Eric

Jag skriver faktiskt så här ovan listan

"Vissa journalister använder alla knep, struntar i fakta samt vinklar sanningen så kraftigt att det är frågan om ren lögn. Dessa journalister bör man inte ha någon kontakt med, inte tillåta några intervjuer med eller i övrigt bistå dem med några fakta.

Det skall å andra sidan naturligtvis inte vara något krav att journalister "tycker om" SD, partiet måste tåla samma kritiska granskning som de övriga partierna, och lite till. Att enbart skriva kritiskt eller negativt skall inte räcka för att hamna på denna lista, det måste journalister få göra. Journalister måste få vara kritiska mot vem de så önskar, det är t.o.m. deras jobb, bara det sker med hederliga metoder."

Det står mycket tydligt att journalister får vara minst lika kritisk mot SD som andra partier, och lite till. De får göra sitt jobb och skriva vad de så behagar, bara det inte är rena lögner, upprepade och systematiska lögner.

Om jag under en intervju säger att "grisar är skära" och journalisten då skriver "han påstår att alla utlänningar är grisar och han är rasist och främlingsfientlig, han äter småbarn till frukost".

Ja då finns det faktiskt ingen anledning att ställa upp på en intervju, journalisten kan göra sin artikel utan vår medverkan lika gärna, det finns ingen vits att prata med journalisten helt enkelt. Jo, om man är machosist kan det finnas en liten vits, men knappt då heller.

Om en journalist ringen och vill ha en intervju, och jag vet på förhand att jag kommer att framställas som ett barnätande monster, oavsett vad jag säger, vad i hela friden är då vitsen med intervjun, från min sida?

ERIC SECHER sa...

Ingressen är bra, läste den.
Som "naiv" har jag en förkärlek för helikopterperspektiv, kanske dags för ett kontrolldyk;
- Är griscitatet LS ?
- Var går det att läsa ?
Eric

Robsten sa...

Nej det var ett exempel Eric, ett exempel. Men det är precis så det känns och är för många, jag lovar.

ERIC SECHER sa...

Hoppsan.
Känsla av orättvis behandling gör ont.
Ett dyk till:
- Exempel ? Helt och hållet påhittat ?
- Lögner i "Världens lyckligaste folk" ?

Eric

( De får göra sitt jobb och skriva vad de så behagar, bara det inte är rena lögner, upprepade och systematiska lögner. )

Robsten sa...

Jag har inte läst hennes bok, men den fick faktiskt dålig kritik av de som inte ens hör till mitt läger, utan är oberoende kritiker. tror att Hanne Kjöller t.ex. sänkte boken.

I vilket fall står hon inte på listan för bokens skull (jag har ju inte ens läst det)

Orsakerna är upprepade lögner och förvanskning av sanningen. Hennes twitter efter intervjuer hon gör i arbetet. Hennes sätt att deklarera dagen efter valet att hon inte "pratar" med J Åkesson", hon sträckte i direktsändning upp en avvisande hand mot Åkesson (helt olik den vi gillar olika) när Åkesson skulle svara på något Sundström sagt. Till saken hör att Åkesson blivit inbjuden av programledarna för att prata, Sundström satt faktiskt i publiken denna gång. Om nu Sundström vägrar prata med Åkesson, varför skall jag prata med henne?

Vi har programmet med Christian Westling. Sundström följde med Westling till Gotland, inte ett ord om "främlingar" yttrades under programmet. När så Christian bjudit Sundström på bilskjuts till sthlm så lägger Sundström in efterprat om båtresan till Tallin där hon påpekar vilka sånger Christian eventuellt sjungit på båten, något som absolut inte hade det minsta med programmet att göra.

Sedan har jag som konservativ lite svårt att förstå hur man kan låta sig bjudas på skjuts, för att sätta kniven i ryggen på den som skjutsat en direkt man klivit ur bilen. Hade jag varit Sundström hade jag naturligtvis tagit en egen bild. Det är väl det här med normer och värderingar.

Robsten sa...

Egen bil, skall det stå.

ERIC SECHER sa...

Förstår din besvikelse.
Respekterar dina åsikter, och tonfallet.

En annan undran, från en utomstående:
Är Demokratbloggens världsbild också din världsbild ?
(De är nazister och de importerar medvetet andra nazister till vårt land för att terrorisera vårt folk. De vill fördärva vårt land med det imperialistiska ISLAM!
Det som finns på det här blogginlägget är så viktigt så att alla bloggare som läser det här bör också blogga om detta!
Det handlar nämligen om att Reinfeldts galna regering har kommit överens med det extrema Miljöimperialisterna om att även illegala invandrare ska få samma status som om de vore flyktingar och måste få hjälp av Sverige.
Men det är inte endast detta det handlar om. Det handlar om att Sverige sjunker under tyngden av denna fullständigt otroliga massinvandring av Muhammedaner och integration som leder till att det bildas hundratals enklaver i vårt land, som hatar svenskar!)

Eric

Robsten sa...

@Eric
Fan heller, står självklart bara för vad jag själv skriver. och efter över 2000 artiklar så borde det räcka en bra bit. har inte ens läst demokratibloggen, de får väl stå för vad de skriver.

ERIC SECHER sa...

Utmärkt.
Ser du INGET problem - för din hemsida, för SD? Det är ju precis(typ) demokratbloggen (läs den!) som vi invandrarromantiker förknippar med SD. Varför bemöter du inte ? Vill inte ?
Eric

Robsten sa...

Jo, jag kan se ett problem med att alla möjliga bloggare förknippas med SD. Jag kan tyvärr inte göra något åt det, jag kan inte bemöta allt som skrivs på olika bloggar som eventuellt förknippas med SD, det är omöjligt. Tror andra partier också kan ha liknande problem, fast inte i samma omfattning.

Demokratibloggen har dessutom den goda smaken att skriva på sin blogg "partilös fritänkare" så här råder det inge tvekan.

Vi har faktiskt haft en f.d. medlem som drev en blogg (och fortfarande driver, men nu som ickemedlem) där jag påtalade problem för partiledningen, jag gillade inte alls hans blogg och tyckte han var en dålig företrädare för partiet. DET var ett verkligt problem.

Vi har dessutom en f.d. medlem som har flippat ur fullständigt och skriver blogg, det är så man inte tror sina ögon. En del borde nog aldrig ha blivit medlemmar helt enkelt.

Robsten sa...

Alltså vill du leta problem Eric? Vi har massvis med problem på alla möjliga och omöjliga områden. Precis som de övriga partierna, kolla på Sossarna, DE har problem. Och MP kommer förr eller senare hamna i en svacka där de har ordentliga problem, tro mig, jag är äldre än du, alla får sin beskärda del. Ibland är man medias hatobjekt, om 10 år kan vi vara medias gullgrisar (DET kommer att kännas konstigt) och MP hatobjekt.

Alltså vill man göra något och förändra något så stöter man på problem, det hör till, det ÄR livet liksom. Alternativet är att sitta på sin häck och bara klaga. Nåja själv har jag egentligen aldrig valt medvetet att bli aktiv, det bara blev så, som så mycket annat i livet. Känns det igen från en viss bok av en viss gammal tänkare?

Robsten sa...

Och nu ser jag att Lena Sundström twittrar att skytten i Malmö, Mangs, har läst PI. Och herretor, och HERRETOR!! Undrar om skytten har läst Expressen och sett på TV4 också? Undar vilka medier serievåldtäksmannen i Örebro tagit del va, tänk om han sett TV4 med all sin mjukporr på hemsidan och Bigbrother? Vad har alla AFAiter som attackerat sverigedemokrater tagit del av för media tro?

Problem OK, men jag blir så trött på alla jubelidioter. Saknar folk hjärnceller eller vad är problemet Eric, du som är läkare? Sundström för definitivt aldrig en intervju av dem jag har inflytande över, glöm det!

ERIC SECHER sa...

Utmärkt.
Nu har jag "hoppat upp i ditt knä". Som konservativ, och belevad, kan du väl göra detsamma ? Och besvara frågorna på: http://ericsecher.blogspot.com/2011/03/human.html
Eric

Robsten sa...

Ha, ha, du vet vilka knappar man skall trycka på. Tja! I vanliga fall skulle jag nog avstå en kommentar innan jag läst mer om just denna del av avtalet, men jag får väl göra ett undantag då och kommentera i alla fall.

Robsten sa...

Så lämnat en kommentar på din blogg, verkligen inte en av mina bästa, men jag levererade i alla fall.