lördag, mars 05, 2011

Kommentar om den nya flyktingbloggen


Birger Schlaug och några andra har startat en blogg som går under namnet Flyktingbloggen. Bloggen skall enligt utsago verka för en humanare flyktingpolitik. Låt mig gissa hur denna politik skall bli ”humanare”, fler skall erhålla asyl och bedömas ha flyktingskäl. Det är bara ett ”longshot” från mig, jag kanske har helt fel och de medverkande på Flyktingbloggen kanske tycker att det skall ställas hårdare krav så att de som verkligen är flyktingar skall få det lättare.

Schlaug gör lite reklam för den nya bloggen på sin hemsida. En av kommentarerna under Schlaugs post gjorde mig lite trött och desillusionerad (om jag nu inte var det redan innan). Så här står det i kommentaren.

Bra! 
Har hört Jimmy Åkesson några gånger på sistone, han är ruggigt skicklig. Man ser framför sig att vi går danskarnas väg. Motbilderna behövs verkligen.
Fascinerande varje gång man påminns om alla kulturer som finns i vår närhet, man behöver inte resa långt bort för att uppleva det. Idag var det ryska folkdanser på Medborgarplatsen. Så mycket glädje, så levande, så annorlunda - och ändå bara mänskligt.


Ja, det är verkligen fascinerande med alla kulturerna vi kan stifta bekantskap med i Rosengård, Hammarkullen och Fittja. Man behöver inte resa långt alls för att uppleva det, om man inte bor mitt inne i stan som den kommenterande personen gör. Han bor förresten ett stenkast från sitt jobb som kirurg i Stockholms innerstad. Oj, ryska folkdanser på Medborgarplatsen, vilken glädje, vilken kultur! Men vad har det med Sveriges havererade immigrationspolitik att göra? Dansarna på Medborgarplatsen tillhörde säkert ett resande sällskap som uppträder i Europas städer, det har alltså inget med vår asylpolitik att göra alls.

Denna kirurgs naivitet når nästan aldrig tidigare nådda gränser, är det ironi? Jag blir tveksam faktiskt, en kirurg kan väl ändå inte vara så urbota dum som han ger sken av här? Den sista meningens naivitet och sliskighet slår ut slutet på en Lassie-film av Disney, finns denne kirurg på riktigt? Jag vill i så fall INTE bli opererad av honom. Lycka till med nya bloggen Schlaug, det börjar ju bra.

Jag struntar i att länka eländet.

13 kommentarer:

Goten sa...

Robsten, att du går på denna typ av propaganda.

Ryska folkdanser - he he - mångkulturgänget hatar ju ryssar.

Koltjak sa...

Synd att kirurgen inte tog sig för att (ev via tolk) fråga de ryska folkdansarna vad de tycker om muslimer, invandrare i Stockholm som de sett osv. Förmodligen hade han svimmat av svaren jag tror han hade fått. Att ryssar bli förvånade, ja nästan chockade över hur mycket mörkhyade det är i Sverige är något jag fått höra många gånger av vänner som kommer till Sverige för första gången.
...och ryssarna brukar inte ha speciellt positiva åsikter om det hela.

Funderar ibland på att flytta tillbaka. Tyvärr är det ju mycket kaukasier mfl i alla ryska städer nu för tiden, men det är väl jämfört med Sverige snart småsaker.

Robsten sa...

Nä Goten, som jag skrev funderar jag på om det faktiskt är ironi. Inte för att det rör sig om ryssar. Mångkulturalisterna gillar många gånger varken ryssar eller ryska kulturen av någon outgrundlig anledning, borde också bli en doktorsavhandling. Men naturligtvis kan de inte säga att de gillar nästan alla kulturer, förutom den ryska och isländska, det skulle minska deras trovärdighet angående "MÄNNISKOSYNEN".

Nä, det som väcker min misstänksamhet är att det är liite väl överdrivet, det där sista. Är det ironi och parodi är det jävligt skickligt, det måste jag erkänna. Jag får svaret om jag läser killens blogg, vilket jag skall göra just NU!

Robsten sa...

@Koltjak
Jag visste redan det du skrev. Känner också ryssar.

Robsten sa...

Det var inte ironi, kirurgen lever i sin egen lilla bubbla.

z999 sa...

Snyggt att det numera går att skippa onödigheter och hoppa direkt till kommentarsfältet efter att man läst huvudinlägget. Det gäller alltså när man surfar med lynx med opensuse linux i botten.

Robsten sa...

Jag testade Ubuntu ett tag Z, men jobbar man enbart med datorn och inte har tid att pilla med den så var det inte riktigt användarvänligt. annars var den helt ok. Är nöjd med min mac, unixbaserat men användarvänligt. Så jävla snygg också.

Robsten sa...

Men dyr...

z999 sa...

@Robsten:
"Jag testade Ubuntu ett tag Z, men jobbar man enbart med datorn och inte har tid att pilla med den så var det inte riktigt användarvänligt."

Användarvänligheten fortsätter att utvecklas, speciellt i Ubuntu. Rätt installerad så är det svårt att se windows fördelar. Jag kör opensuse nu för att jag tänker vara med i en grupp som ska göra den mer tillgänglig och attraktiv för speciellt företag i Sverige. Det hela beror på om gamla Novell ställer upp och sponsrar.

"annars var den helt ok. Är nöjd med min mac, unixbaserat men användarvänligt. Så jävla snygg också."

Låter jättebra att du kommit övverens med den. Jag har inte testat OS X men har stor erfarenhet av FreeBSD (OS X har ju FreeBSD i botten) som jag känner mig mer hemma med än linux.

z999 sa...

Hit har vi kommit alltså...
http://www.dn.se/ekonomi/krogarna-bryter-mot-lagen

OBS! Det är 2011 och 1930.

Robsten sa...

Och du har svaret ovan Z.

ddayperspective sa...

Ska Schlaug ge "motbilder" betyder ju att han tänker LJUGA!

Nej de där miljöpartisterna är ena farliga typer! Man skulle vilja "shlau" den ena med den andra och ställa dem i skamvrån!

Robsten sa...

He, he, ja, nu är ju Schlaug inte längre MPare, han har väl dragit slutsatsen att de ägnar sig åt allt annat än miljöpolitik, vilket det ju kan ligga något i.