fredag, mars 04, 2011

DN frossar i skadeglädje efter den ”historiska” uppgörelsen om illegala invandrare

Det går inte att ta mista på glädjen hos DN:s ledarredaktion efter uppgörelsen mellan alliansen och MP. Det formligen sprudlar glädje (och skadeglädje) av DN:s ledarredaktion när de konstaterar att ”SD har desarmerats politiskt under resten av mandatperioden”. Att det skulle vara fråga om ansvarstagande som redaktionen låter påskina i ingressen är dock inte sant. Hur kan det vara ansvarstagande att låta människor som enligt alla lagar och förordningar inte skall vistas i landet, få vård och skolgång? Det är så ologiskt så man undrar hur denna kampanj egentligen gått till. I sin förlängning och i praktiken kan denna politik leda till fri invandring, detta i en tid då nästan alla europeiska nationer går åt motsatt håll. Är detta ansvarfullt? Så här skriver DN.Det var en påtagligt stolt sextett som i går bjöd in medierna för att berätta om regeringens överenskommelse med Miljöpartiet om migrationspolitiken. Statsministern kallade uppgörelsen ”historisk” och de övriga tre partiledarna från alliansen log brett. Det gjorde också Miljöpartiets representanter på podiet: Mikaela Valtersson och Maria Wetterstrand.
Det är faktisk möjligt att detta är partipolitiska framgångar för de inblandade partierna. Alliansen har lyckats slå en kil in i det ”rödgröna” blocket och MP har nått konkret framgång i sin paradfråga, nämligen fri invandring (vi trodde ett tag att det var miljöpolitiken). Samtidigt har Reinfeldt lyckats kväsa de förhatliga Sverigedemokraterna, säkert en bonus för den person som alltmer börjat axla Bengt Westerbergs fallna mantel (ja, jag sticker faktiskt ut hakan här och påstår detta). För nationen Sverige är dock detta ett rejält bakslag, men vem bryr sig om det när man kan kamma hem så många politiska poänger? Vidare raljerar redaktionen så här i sin artikel.De sammantaget fem partierna berövar SD – i praktiken ett enfrågeparti – sin enda politiska fråga. Det är både listigt och demokratiskt rätt. Trots allt var det 94,3 procent av väljarna i riksdagsvalet som röstade på ett politiskt parti som INTE är invandrarfientligt.
De fem partierna berövar sannolikt inte SD på sin viktigaste fråga, den blir bara ännu mer aktuell och fler människor går över till SD. Det fanns en del väljare som är mycket kritiska till den nuvarande immigrationspolitiken men ändå röstade på Reinfeldt för att slippa Sahlin, dessa väljare gör nog inte om samma misstag en gång till. Denna blogg lovar dessutom att påminna om Reinfeldts politik och uppgörelser. Det var trots allt 94,3 procent som inte röstade på SD ja, och till nästa val kommer denna siffra att minska betydligt, var så säker. Får vi bara så där i förbigående påminna redaktionen om att det inte är samma sak att vara fientlig till immigrationspolitiken som att vara fientligt inställd till vissa människor. Nu tror jag inte redaktionens intellektuella kapacitet förmår göra denna distinktion.

Man kan säga att gårdagen var en sorgens dag för dem som vill föra en ansvarsfull politik. Det var en glädjens dag för dem som vill kamma hem partipolitiska poäng. Att det rör sig om ett elakt spel visar väl t.ex. FP som i ett decennium tjatat om sitt språktest inför varje val. Hur lätt hade det inte varit för dem att få in sitt valklöfte i denna överenskommelse? Vi konstaterar att den politiska viljan inte finns och att det rör sig om ett bedrägeri mot väljarna. Eller skall vi som ett annat exempel ta Reinfeldts uttalande som han fällde i Finland, där han sade att de som fått avslag på sin asylansökan förväntas lämna landet. Hur väl stämmer denna överenskommelse med det?

Jag förstår vissa partiledares glädje och skadeglädje, jag förstår DN:s redaktions skadeglädje också. Men det är inte en överenskommelse som är till gagn för landet och dess invånare. När fler människor upptäcker följderna av detta beslut. Kanske människor som inte får den vård de behöver eller människor som arbetat och slitit hela sitt liv i vårt land, men ändå hamnar under en acceptabel levnadsnivå. Detta samtidigt som regeringen och MP satsar pengarna på illegala invandrare, då kommer hånleendena från DN:s ledarredaktion och Reinfeldt fastna i halsen på dem.

Länk DN

34 kommentarer:

Anonym sa...

Bra skrivet Robsten, som alltid.

Anonym sa...

Du borde läsa ledaren i SVD, istället där frågar man sig hur det skall fungera. Visserligen osignerad, men åt rätt håll.
http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/hur-hogt-blir-priset-for-snallismen_5983663.svd

Återigen visar SVD åtminstone lite förundran hur man tänkt.
Allemand

mullis sa...

Jag hör till den skara som röstade på moderaterna för att få bort sossarna, efter detta gör jag aldrig om det, i fortsättningen blir det SverigeDemokraterna, jag funderar t.o.m. att bli medlem, trots alla risker det för med sig i form av trakasserier.

Rune sa...

”SD har desarmerats politiskt under resten av mandatperioden”.
---------------
Så fel de har!
Märkligt att de inte begriper att de nu har tänt stubinen?

Lille Kurt! sa...

Framtiden kommer att visa, att detta är det mest "korkade" en moderatledare någonsin gjort!
Därmed så har Reinfeldt startat tillbakagången av de "Nya Moderaterna"!
Reinfeldt tycks vara förblindad av hat och de motgångar som Alliansen har och haft i riksdagen och "friar" hellre till MP än tar ett "snack" med SD!
Adjöss, med de "Nya Moderaterna"!

Anonym sa...

Utmärkt som vanligt. Nu lite off-topic. DNs problem verkar inte begränsade till bristande kontakt med verkligheten. Även svenskan verkar vara ett problem. I DN-ledaren står det (jag har kontrollerat på deras sajt att det verkligen står så):
"De sammantaget fem partierna berövar SD – i praktiken ett enfrågeparti – sin enda politiska fråga" — ett uppenbart syftningsfel.
Det borde stå:
"De sammantaget fem partierna berövar SD – i praktiken ett enfrågeparti – dess enda politiska fråga".
Dessvärre upprepas felet i kommentaren i form av "De fem partierna berövar sannolikt inte SD på sin viktigaste fråga".
SD-röstande invandrare

blofeldt sa...

Samtidigt som den här orättfärdiga uppgörelsen presenteras, så så Göran Hägglund(KD)ut med förslaget om att höja högkostnadsskyddet inom sjukvården. Hur jävla pantad i skallen kan man bli?

Anonym sa...

Robsten skriver: "... När fler människor upptäcker följderna av detta beslut. Kanske människor som inte får den vård de behöver eller människor som arbetat och slitit hela sitt liv i vårt land, men ändå hamnar under en acceptabel levnadsnivå. Detta samtidigt som regeringen och MP satsar pengarna på illegala invandrare, då kommer hånleendena från DN:s ledarredaktion och Reinfeldt fastna i halsen på dem."

Det kan vi nog tyvärr inte alls hoppas på. Vi som hämtar vår politiska information från nätet är faktiskt fortfarande ett MYCKET LITET fåtal jämfört med den enorma majoritet som hjärntvättas av PK-massmedia 24/7/365.

Sveriges befolkning kommer att oavbrutet matas med skildringar om vilket lyckat resultat denna nya partikoalition är. Massor av artiklar och radio/TV-program om lyckliga små barn som äntligen får gå till skolan och om alla plågade som nu äntligen kan få medicin och behandling för sina sjukdomar osv kommer att översvämma oss varje dag dygnet runt. Och "illegala" vad är det? "Papperslösa" heter det ju!

Allt det där om hur våra gamla och alla fattigpensionärer har det kommer att tigas ihjäl, och våra gamla och svaga lider så tyst och snällt. De varken syns eller hörs.

Huvudsaken är att Borg lovar bortblåst arbetslöshet och mer i plånboken.

Evita sa...

Framtiden ser inte ljus ut med dessa idioter till politiker. Hur blir det om SD i nästa val får låt oss säga 20%? vilken skillnad skulle det bli från nu? Nån som vet? Varför har vi ingen författningsdomstol? Finns det ingen domstol eller likn. i EU som man kan anmäla regeringen? Det måste bli ett slut på galenskaperna. Sverige sjunker som ett torpederat fartyg och Heilfeldt med de andra förrädarna ser med glädje på. Det är ju uppenbart att de är mentalt störda. Ingen frisk människa sänker sitt land med vilje men dessa psykopater gör det! Jag är djupt oroad för framtiden.

Mats J sa...

Ha, ha, rätt åt Sverigedemokraterna! Deras viktigaste fråga är att stoppa förstörelsen av Sverige, men nu ska vi trappa upp förstörelsen under resten av mandatperioden bara för att göra Sverigedemokraterna ledsna.

Politiskt smart av Reinfeldt. Eller är det inte det?

ddayperspective sa...

Såg ni första avsnittet av nyversionen av serien V igår? Fler som kom att tänka på Reinfeldt? Under den hala, polerade ytan får man allt oftare intryck av att det inte döljer sig så mycket mänskigt... Han verkar vara en upputsad version av Humanoid ver1, batteridriven eller kanske t o m genom mekanisk mekanisk fjäder och låter inte mer varierat än ett sånt där automatiskt spelande piano från forna tider med rullar... Programmerad alltså. Skrämmande...

Anonym sa...

Jag har en känsla av att det inte är Reinfeldt som styr politiken, snarare Filippa...

Goten sa...

Dagens Nyheter har en längre velat att fler romer ska få komma hit och bättra på Mångkulturen, och nu får de betalt genom denna överenskommelse.

Klart man jublar på DN. Allt går enligt plan.

Anonym sa...

SD verkar ju besvikna offentligt att de blir utmanövrerade.
Men bättre läge än så här kunde de ju inta ha skaffat sig själva.
Nu när ocensurerade nättidningar och bloggar, börjar redovisa den ökande brottsligheten bland invandrare.

Väljare kommer nog att rösta mer av ilska än av politisk ståndpunkt, om det väller in flyktingar som ingen har någon kontroll över!

Marita

Dr Evil sa...

Reinfeltarns långsiktiga stategi måste vara att driva mittenpartierna under 4% spärren och sedan välja mellan SD och MP vilka som för tillfället förefaller som bästa sängkmrater ?

Varg i Veum sa...

Undrar vad nästa steg i "upptrappningen" ska bli? ca 300 000 väljare meddelade att någonting är allvarligt fel med svensk massinvandringpolitik. Detta fick som reaktion att politiken blir än mer extrem.

Måste folk rösta på riktiga nazister innan de fattar nåt?

Stig sa...

Hur dum i huvudet får man lov att bli? Ja jag vet inte exakt men när slugheten bedrar visheten till den grad att den nått Reinfeldts nivå då är man på fel sida om gränsen!
Ärkesvinet till statsminister har fixerat sig så fanatiskt vid att desarmera SD att han totalt bortser från att 300 000 svenskar har röstat på SD och att partiet växer i opinionsmätning efter opinionsmätning. Vad som är ännu värre är att han, alliansen och miljötalibanerna helt blundar för att närmare 50 %v av befolkningen vill begränsa massinvandringen. Men som den sluga politiska hästhandlare han är inser han inte att alla Moderat- och Alliansen-sympatisörer inte går att muta med skattesänkningar hur länge som helst och till vilket pris som helst. Att vara den förste moderatledaren som vunnit två val på raken har tydligen stigit honom åt huvudet – Hybris är ordet får sådana åkommor.

Att driva igenom grundlagsändringen som innebar att Sveriges blandkultur nu är grundlagsskyddat är också ett tydligt tecken på hybris och kejsarkomplex. Vad folket tycker och tänker är en bisak, fram till nästa val, för omnipotenta politiker av Reinfeldts sort. Han kan sin Machiavelli utantill…

”Statsministern kallade uppgörelsen ´historisk” står det i DN. Det är stora ord som går i en narcissistisk tonart och som i alla fall påminner mig om uppblåsta ledare som Idi Amin och Mussolini och narcissisterna Hitler, Nero och Caligula. Reinfeldt spelar i givetvis i en annan division än de gjorde politiskt och historiskt sett men mentalt är de samma andas barn. Sådana fartblinda vettvillingar finns ju på alla nivåer.

Det är sådana som Reinfeldt och resten i (den numera oheliga) Alliansen och deras politiska rävspel som skapar politikerförakt! ”Verklighetens folk” uppskattar inte politiskt rävspel i lika hög grad som konspiratörerna i rävlyan på Helgeandsholmen, deras listiga ”lösningar” och finurliga överenskommelser enbart för det partipolitiska schackrandets skull. Vi – Pöbeln i statsrådens ögon – har sett nog av sådant genom åtens lopp för att imponeras och bländas av det. Snacka om att leva i olika världar! Snacka om ett ”vi och dom” som statsministern mässar om så fort han ser en sverigedmokrat.

Samtidigt slår han in sista spiken i den rödgröna rörans likkista, två flugor i en smäll m.a.o. Kanske det var mest det som var så ”historiskt” i Kaiser Reinfeldts ögon.

Rune sa...

Reinfeldt är smart. Han är så smart att han lurar sig själv.
Där hänger inte vi vanliga med!

Robsten sa...

Bra Mullis!
Tror du har rätt Rune ;-)
Och självklart har lille Kurtan rätt, det visste vi i.o.f.s. innan.

Robsten sa...

Jag tycker det är bra Blofield, att Hägglund gör just så, kanske kan få upp ögonen på någon svenne.

Robsten sa...

"Huvudsaken är att Borg lovar bortblåst arbetslöshet och mer i plånboken."

Det kan inte hålla i all evighet. Problemen blir alltmer synliga. Dessutom börjat det nog bli rätt många som hjärntvätten inte längre biter på.

Robsten sa...

Du är inte ensam om att oroa sig för framtiden Evita.

Robsten sa...

ja, Stig, jag tror inte Reinfeldt fattar riktigt vad han gör. alltså hur verklighetens folk tänker och tycker. Han har måhända aldrig träffat något representant ur från verklighetens folk.

Robsten sa...

"SD verkar ju besvikna offentligt att de blir utmanövrerade.
Men bättre läge än så här kunde de ju inta ha skaffat sig själva."

Jag tror de flesta SDare är bedrövade och uppriktigt ledsna för att ett mycket dåligt beslut tagits för landet Sverige. Hur partibiten man än är så hoppas jag landet går före partiet.

Anonym sa...

Tja, Hägglund inser att läkemedel kommer att kosta mer. Så även vården.
Multiresistent TBC är tämligen vanligt förekommande i Somalia. Sjukdomen är dödlig obehandlad och kräver multipla antibiotika.Den kan smitta i familjer och smittämnet kan överleva i månader (år) i tex husdamm.
Vore jag en rationell somalier skulle jag bota min TBC genom att ta mig till Sverige som papperslös. Tar jag hit barnen kan jag,samt barnen i skola och daghem, smitta ganska många. Tjohejet om dvärdbandmasken blir inget om detta blir känt.

Är det dags att öppna sanatorierna igen?
Hägglund! Hur prioriterar vi läkemedelpengarna?

Anonym sa...

Reinfeldt har till slut bitit sig själv i svansen. När man ska reda ut dom praktiska konsekvenserna av detta beslut kommer man att inse att delar av detta förslag är ogenomförbart. Till exempel, starta företag som illegal invandrare. För det första, hur registrerar man sin firma om man inte finns? Hur lånar man pengar till verksamheten? Kan man verka som VD i ett bolag om man officiellt inte existerar? Kan man vara ytterst ansvarig för företagets arbetsmiljö om man befinner sig illegalt i landet? Hur ska det gå till på sjukhus, hos tandläkaren? Räcker det med att säga att man befinner illegalt i landet för att få kostnadsfri vård? Kan vi pursvenskar utnyttja detta, genom att utge oss för att vara illegala flyktingar? Hur ska man bevisa att man befinner sig här illegalt om någon ifrågasätter detta? Ska man få ett id-kort som visar att man är vistas här illegalt? Hur ska man garantera säkerheten för patienter när det inte finns något personnummer att registrera journalhändelser på? Ja listan på praktiska problem kan göras oändligt lång. Jag utgår från att man kommer att få backa på detta och stå där med byxorna nere som dom idioter man är.

Robin Shadowes sa...

Dday, många tycker nog David Icke verkar knäpp just för hans snack om rymd-ödlor (utomjordingar). Men kanske kommer framtiden ge honom rätt. Det finns något djupt omänskligt i det som sker nu och det var ingenting som har börjat nyligen. Tvärtom kan man spåra det långt tillbaka i tiden. Först till Albert Pike i slutet av 1800-talet, Blavatsky, Golden Dawn och hela det köret. Sedan några decennier tillbaka ytterligare och den förste Rothschildaren. Släkten hade naturligtvis funnits långt tidigare men det var då dom tog just det namnet. Ytterligare några få decennier tillbaka till 1700-talet och Adam Weishaupt. Så långt, alltså över 200 år så finns det trots allt belägg för denna konspiration att ta över världen.
Förmodligen går det mycket längre tillbaka än så men problemet är att det är svårt att bevisa. Går man vidare till medeltiden så kommer man till Christian Rosencreutz/krantz. Förståsigpåarna hävdar ju bestämt att han aldrig funnits på riktigt. Den förste frimuraren hette ju Hiram Abiff men då är vi långt tillbaka i bibliska tider.
Enligt historien så kom Annunaki till jorden för att gräva efter guld som dom behövde på sin planet Nibiru. Det sägs att dom kunde leva i tiotusentals år, något som kan verka ofattbart för oss som lever knappt 100 år. I alla fall så skapade dom en hybrid mellan dom själva och oss kallad Nefilim eller Anakim i Bibeln. Dessa levde också längre än oss men inte lika länge som sina skapare. Annunaki uppfattades som gudar av dom primitiva människorna på den tiden och Nefilim som nån sorts demi-gudar.
Det finns ju en del gammaltestamentliga figurer som levde längre än oss, äldst blev Methusalem som blev långt över 900 år. Frågan är om det var vår ursprungliga "lifespan". Ökade Annunaki den eller sänkte dom den till dagens längd, det är frågan. Jag tror på det senare. Ju kortare livslängd, desto kortare minne och större chans att upprepa tidigare generationers misstag.
Tänk även på Stargate SG-1 och Goa'uld, en ras av små ormliknande parasiter som tar över mänskliga värdkroppar. På jorden låtsades dom vara gudar som Baal t ex. Tänk på alla legender från olika världsdelar som i grund är rätt lika, trots att dom spänner över stora avstånd och mycket lång tid också. Alla dessa mystiska byggnadsverk, stenar så tätt ihopsatta att man inte ens kan sticka in ett rakblad och emellanåt på så stora höjder att det borde vara omöjligt att transportera dessa bumlingar så stora sträckor med primitiva verktyg.
Anta att dom verkligen kan leva upp till 50000 år som en del historier påstår. Det ger dom gott om tid att planera inför framtiden.
Så Reinfeldt kan mycket väl vara om inte Annunaki, så väl nån form av hybrid som ser mänsklig ut och som dom kontrollerar.

Stig sa...

@ Robin Shadowes
Intressant kommentar du skrivit.
Mycket jag inte känner till här men detta med att liknande byggnadsverk uppförts av helt skilda kulturer har jag funderat mkt över. T.ex. Mayaindianernas pyramider kan ju inte ha inspirerats av Egyptens pyramider och många symboler och riter är likartade från vitt skilda kulturer.

Att Reinfeldt är en sorts hybrid är däremot lättare att förstå. Frågan är bara mellan vad? Min hypotes är människa-robot med virus och islamistiska trojaner i programvaran.

Stig sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Robsten sa...

Får jag påminna om att denna blogg är anonym. Det är ingen hemlighet för väldigt många människor vem som ligger bakom denna blogg, men den är officiellt anonym för att jag själv skall slippa ha TV4 i telefon så fort jag skriver något här, som Sundström tror hon kan göra ett scoop på.

Anonym sa...

Det lilla förnuft som finns kvar i svensk gammelmedia finns på SvD:s ledarredaktion. Bra artikel här:

http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/invandrarpolitiken-hanger-inte-ihop_5985579.svd#

Robsten sa...

Ja, jag tänkte skriva en artikel till om denna sanslösa överenskommelse, måste skriva av mig ilska och bedrövelse. Tänkte länka den och Merit Wagers Newsmill-artikel. Läs den också, bra.

http://www.newsmill.se/artikel/2011/03/04/reinfeldt-offrar-sveriges-intressen-f-r-att-vinna-kortsiktiga-segrar-mot-sd?page=1#comment-242577

Stig sa...

Jag ber om ursäkt, Robsten. Jag trodde faktiskt att du hade upphävt anonymiteten på denna blogg. Om mitt (raderade) inlägg leder till att sådana som Sundström kontaktar dig så skicka vederbörande till mig så ska jag ta itu om henne, utan silkeshandskar! :-)

Robsten sa...

Det är lungt Stig ;-) Anonymiteten är väl enbart formell. Alltså jag kan stå för allt jag skriver, men skall Sundström och TV nagelfara varenda stavelse så går det åt för mycket energi helt enkelt.