lördag, mars 05, 2011

En historiskt vansinnig uppgörelse


Även KD var självklart med i den uppgörelse som alliansen slöt med MP om rätt till vård och skolgång för dem som vistas illegalt i vårt land. Nu går Emma Henriksson ut på Newsmill och försöker få det hela till att det handlar om humanism och människosyn. Samtidigt poängterar Henriksson att de som fått beslut om avvisning skall lämna vårt land. Hur går det ihop, de skall ju enligt uppgörelsen få tillgång till vård och skolgång? Man kan resonera som så att de som befinner sig här illegalt och inte ens sökt asyl inte har fått ett avvisningsbeslut. Skulle rätten till vård och skola gälle dem som gömmer sig och inte de som sökt, men fått avslag på sin asylansökan så hamnar vi i helt orimliga ståndpunkter. De som gör rätt straffas medan de som gör allt utanför lagens råmärken belönas. Det GÅR helt enkelt inte att få ihop detta. Så här skriver Henriksson.


Uppgörelsen innebär viktiga steg mot en human asylpolitik där vi enas om att Sverige ska erbjuda en fristad för den som flyr undan förföljelse och förtryck.  


Sverige har redan nu kanske västvärldens mest generösa asylpolitik, men en ”human” asylpolitik måste alltså bli ännu generösare. Man kan ju sätta ordet ”human” framför vad som helst, och tvärtom. Några resonerar som så att allt annat än fri invandring är inhumant. Slutligen kommer man nog till den slutsatsen att själva livet är inhumant i sig. Det hela blir en meningslös lek med ord. De som flyr undan förföljelse får asyl och uppehållstillstånd. Enbart förtryck kan aldrig bli orsak till asyl. Jag känner mig också förtryckt av Reinfeldts vansinniga immigrationspolitik. Chansen att jag skulle få asyl för detta i något annat land är dock minimal. Sist så skriver Henriksson så här.


Nu tar vi de första stegen mot att rätta till detta. Vi gör det att skapa ett humanare och mänskligare Sverige. Det är kristdemokratisk politik.


Ja, det är er politik, och i nästa val skall ni ut ur riksdagen. Ni fyller inte längre någon vettig funktion i svensk politik. Vad skiljer KD från FP eller C? Egentligen bara några kosmetiska småsaker. KD har triangulerat bort sig själva från den politiska kartan. 


En vettigare artikel är den osignerade ledare på SvD där de skriver så här.


Men denna snällism förleder inte bara utsatta människor att göra dåliga val och leva gömda, utan bygger också orättvisa inom migrationssystemet.
Personer som gör allting rättsstaten säger åt dem att göra och tragglar sig genom asylprocessen löper risk för utvisning medan människor som bryter mot lagen underst öds med vård och undervisning. Det är, med förlov sagt, en sorts diskriminering mot dem som handlar rätt. 


Precis som SvD säger så straffas de som gör rätt och får avslag, medan de som bryter mot de lagar och förordningar vi har belönas. Antalet problem som denna uppgörelse för med sig är oräkneliga, det är helt enkelt en vansinnig uppgörelse. Jag har t.o.m. sett att ett moderat kommunalråd opponerat sig mot denna uppgörelse. Jag vill inte länka honom för då blir väl han också utsatt för en häxprocess. Så långt har vi alltså kommit i vårt land, man tvekar att länka kommunalråd för att de riskerar efterräkningar när de är kritiska mot fullständigt vansinniga beslut. 


Thomas Gür beskriver utmärkt väl det tokiga i denna uppgörelse i en artikel han vågat signera, så här skriver han.


Således fastställer överenskommelsen den förunderliga hanteringsgången att en del av statsmakten, rättsväsendet, ska eftersöka en utlänning som olagligen vistas i Sverige efter ett avvisningsbeslut, samtidigt som andra delar av statsmakten, socialnämnd och skola, ska vara befriade från skyldigheten att rapportera var den eftersökta utlänningen vistas och dessutom vara skyldiga att tillhandahålla den eftersökte subventionerad sjukvård och fri skolgång.


Överenskommelsen skapar därmed ett läge där statsapparatens olika instanser inte har uppgiften att dra åt samma håll. De termer som inom statsvetenskapen beskriver sådana förhållanden är inte smickrande för någon stat. 


Det mildaste ordet vi kan hitta för en stat där olika instanser drar åt olika håll är väl ”bananrepublik”, som med fördel kan utökas med ”rättsosäker” och liknande epitet. Reinfeldt har alltså fört Sverige ytterligare ett snäpp närmare det som populärt kallas bananrepublik. Men vad gör väl det, statsministern fick ju tillfälle att knäppa SD på näsan. Det var en ”historisk” knäpp på näsan som Reinfeldt uttryckte det. Det ÄR en historik överenskommelse, en historiskt vansinnig sådan. 


Slutligen måste vi nämna Merit Wagers utmärkta Newmillartikel där hon sakligt och logiskt sågar Reinfeldts uppgörelse med MP jäms med fotknölarna. Då har även Wager sällat sig till den långa rad av ”icke SD:are” som uttryckt mycket kraftig kritik mot Reinfeldt och Filippas senaste manöver.

Länk Newsmill Henriksson

Länk SvD Osignerat

Länk SvD Gür

Länk Newmill Wager

17 kommentarer:

Rickard sa...

Bra skrivet! ...men fan vad bitter man blir... Det måste vara så mycket bekvämare att vara bland de politiskt korrekta, då man slipper tänka kritiskt till detta vansinne.

Jag har i och för sig inga vänner som är politiskt korrekta, däremot är de flesta av dem likgiltiga och det är nästan lika illa. Men de slipper bitterheten!

patrik blom sa...

Tummen upp även denna gång!

Robsten sa...

"bra skrivet! ...men fan vad bitter man blir.."

det är bara förnamnet. Jag startade fredagen med att slå sönder en mus, när nätverket inte ville koppla upp sig, men i bakgrunden fanns detta sjuka beslut.

"Jag har i och för sig inga vänner som är politiskt korrekta, däremot är de flesta av dem likgiltiga och det är nästan lika illa. "

jag har, i alla fall bekanta, arbetskamrater, som är politisk korrekta. Förvånande nog med väldigt höga mätbara IQ-nivåer. Vi kan således konstatera att högt IQ per se inte gör en immun mot hjärntvätt och lättköpta lögner.

Dessutom har jag märkt en annan tendens. Nämligen att unga män ofta flyr in i fanatisk fotbollsengagemang. Laget och spelarna blir allt som betyder något, samhället? Tja...bygger de en ny arena och låter polisen stå för kostnaderna i samband med matcher är det OK.

Robsten sa...

Tack Patrik ;-)

z999 sa...

@Robsten:
"Jag startade fredagen med att slå sönder en mus, när nätverket inte ville koppla upp sig,"

Djurplågare!

Robsten sa...

Nu får du feministerna på dig Z, män är djur, remember ;-)

Karpstryparn sa...

Bra och klockrent skrivet precis som alltid, Robsten!

Jonas B sa...

Går det på något sätt att anmäla detta politiska beslut till JO liknande??? Det saknar ju total verklighetsförankring....

Anonym sa...

Man får inte dra för långtgånde slutsatser av uppgörelsen. Detta enda man egentligen lovar, är att alla barn ska få undervisning. Och att man ska konferera med miljöpartiet. Allt annat ska utredas, stötas och blötas och funderas över. I vart fall om man läser uppgörelsen noga. Men med tanke på hur denna regering agerat tidigare, finns en risk att de redan har alla lagförändringar klara. Vad en offentlig utredning kommer fram till är då ointressant och kommer att avfärdas med några få meningar i propositionen.

Robsten sa...

@Jonas
Ja det tror jag det gör. man får då hänvisa till paragrafer i utlänningslagen.

Robsten sa...

"Man får inte dra för långtgånde slutsatser av uppgörelsen. Detta enda man egentligen lovar, är att alla barn ska få undervisning. Och att man ska konferera med miljöpartiet. "

Jo jag vet, men nu gäller det att etablera ett politiskt tryck, och då kan man bortse från detta, eller helst SKALL bortse från detta.

Anonym sa...

Kanske ska man etablera politiskt tryck. Jag vet inte. Det man kommit överens om är galet, det håller jag med om. Dock är jag inte emot att barn får undervisning och att sjuka får vård.

Men vågar man verkligen genomföra en politiskt reform som innebär att jag som svensk får betala för den vård jag får och andra slipper betala? Genomförs det överenskomna inför vi verklig särreglering. Den som inte är svensk behöver i Sverige inte visa vem han eller hon är, och den som är svensk släpps inte över tröskeln på en vårdcentral, tillåts inte sätta sina barn i skola, utan att hala upp idkort eller pass och rabbla sitt och barnens personnummer och adress att skicka räkningen till. Vågar man genomföra detta? Jag tycker inte att den skriftliga överenskommelse som finns på regeringens hemsida innebär allt detta. Kan regeringen vara så korkad?

Robsten sa...

OBS!!
Har hittat kommentarer som fastnat i ett skräppostfilter jag inte ens visste fanns. Jag har lagt in dessa kommentarer och de skall nu finnas på dessa bloggposter.


http://robsten.blogspot.com/2010/10/all-vetenskaplig-stringent-forskning.html


http://robsten.blogspot.com/2010/10/en-bra-och-nodvandig-markering.html

http://robsten.blogspot.com/2010/10/en-fruktansvard-manniskosyn.html

http://robsten.blogspot.com/2010/09/ny-styrelsemedlem-i-expo.html

http://robsten.blogspot.com/2010/09/hetskampanjen-har-gett-resultat.html

http://robsten.blogspot.com/2010/09/dansk-sverigebashing-ar-befogad.html

http://robsten.blogspot.com/2010/09/reinfeldt-och-populismen.html

http://robsten.blogspot.com/2010/09/reinfeldt-och-populismen.html

http://robsten.blogspot.com/2010/08/det-demokratiska-problemet-ar-ett-annat_28.html

http://robsten.blogspot.com/2010/08/det-demokratiska-problemet-ar-ett-annat_28.html

http://robsten.blogspot.com/2010/08/annu-en-tendentios-undersokning.html

Jag ber hemskt mycket om ursäkt för att användare här har slitit sitt hår och undrat. Tack för att ni inte trodde att jag fått ett tokryck och börjat sålla bland åsikterna.

Robsten sa...

Ni kan väl E-posta mig om kommentarer bara försvinner i detta svarta hål, så får jag kolla upp detta märkliga filter som verkar ha missuppfattat sin uppgift ordentligt.

Robsten sa...

Ha, ha, läs vad Daniel Björk skriver om den där Galliano (trodde det var en dryck) han som gjort obetänksamma uttalanden och sysslar med konstiga kläder.

"Men även om jag aldrig träffat Galliano så har jag träffat många bögar som han."

Så kan man uttala sig om man inte är politisk obekväm, jag skulle aldrig göra det. Sundström skulle gnugga händerna då, ha, ha. Men jag undrar om inte Daniel ljuger, män som Galliano är ytterst ovanliga, har aldrig träffat någon Galliano härute i förorten. Jag klistrar in lite mer intressant text här.

"Man brukar klaga på att det är homosexuella män som dominerar inom modet, medan kvinnorna skuffas undan. Men det är också så att det är bögarna som imploderar eller exploderar. Förra året tog Alexander McQueen livet av sig och på sätt och vis var Gallianos sorti ett utdraget professionellt självmord (Dior hade kunnat sparka honom för flera månader sedan på grund av hans alkoholmissbruk).

"För ett par år sedan läste jag boken The Velvet Rage av terapeuten Alan Downs. Den har nu blivit något av en ”sleeper hit”, en bok som håller på att bli en generationsbok för de som är gay. Enligt Downs dras bögar till områden där de kan få yttre bekräftelse som kompenserar för den skam de känner för att de är homosexuella – en falsk bekräftelse som med tiden skapar en allt större tomhetskänsla och ilska. Modevärlden känns som det perfekta stället för det. "

Det är också bögarna som imploderar eller exploderar! Ha, ha, tänk om jag skrev så Sundström, då skulle TV4 må, he, he. Men nu var det en fin kulturkritiker med de rätta åsikterna, så TV4 kan strunta i det. Så coola ned dig Sundström och ta en Talisker (det tänker jag göra, det är lördag) .

Förövrigt tror jag terapeuten har rätt.

http://www.svd.se/kulturnoje/nyheter/ett-utdraget-sjalvmord_5985321.svd

Anonym sa...

Jag börjar förstå vad som gav näring till Palme-hatet. Precis som Palme så fortsätter dock Reinfeldt på sin egen väg, som han beträder med partiledare för trötta småpartier och illegala invandrare. Svenska folket följer dock inte med utan ett hat har börjat osa. Tråkigt men Reinfeldt får skylla sig själv.

Jonny sa...

No Brainfeldt må ha stängt dörren för SD, men vad gör det när väggen samtidigt rasar...