onsdag, mars 02, 2011

Trendbrott för Expressen?


Expressen skriver om den hatkampanj som enligt dem grasserat på nätet efter att ungdomar begått övergrepp mot flickor på ett badhus. Klart är väl att vissa sidor överdrivit allvaret i angreppet. En orsak till det är väl att tidningar envist vägrat att skriva om händelsen. Annras skall även de som driver hemsidor och bloggar vinlägga sig om att undvika uppenbara överdrifter, sanningen vinner i längden. Så här skriver Expressen.


Förra söndagen var tre flickor och tre pojkar, alla elva och tolv år, på kalas på Husbybadet i nordvästra Stockholm.
I tunneln "Virvelvinden" på äventyrsbadet mötte de en grupp pojkar, som nu misstänks för sexuellt ofredande mot barn under 15 år och ofredande mot barn under 18 år.
Polis kallades till badhuset.
- Brottet är enligt anmälan att "ett flertal ungdomar rört vid de tre flickornas ryggar, stjärt och ben utan deras medgivande". Ofredandet mot pojkarna i sällskapet består i att man puttat och hållit fast dem när man tafsat på tjejerna, säger Mats Eriksson, informationsansvarig vid Västerortspolisen. 


Händelsen är inte lika bagatellartad som Expressen vill få det till. Att hålla fast unga flickor (som man inte känner alls) så att kamraterna kan tafsa på dem är ett allvarligt övergrepp. Det är i.o.f.s. en händelse som inte är helt ovanlig på landets högstadieskolor, men här rör det sig dessutom om vilt främmande pojkar som gör sig skyldig till brottet. Skulle pojkarna vara etniskt svenska är det mycket möjligt att Expressen själv skulle gjort en sak av händelsen, för första gången i tidningens historia försöker Expressen tona ned ett lagbrott.


Aftonbladet och Expressen är inte kända för att tona ned lagbrott och andra händelser. Det är snarast unikt att Expressen försöker nyansera en händelse. Är det ett trendbrott för våra kvällstidningar? Kommer man framledes att hålla en helt annan och mycket mer nyanserad ton vid lagbrott och andra övergrepp? 


Expressen

9 kommentarer:

Anonym sa...

Tror inte det.
Allemand

Robsten sa...

Frågan var retorisk Allemand.

MS sa...

Jag blev äcklad, som vanligt numera, när jag läste artikeln i Expressen. Andemening var att detta “bara” var ett sexuellt ofredande. När blev sexuellt ofredade av minderåriga försvarslösa tjejer något som kan negligeras? PK-media har valt sida. Det viktiga är inte lagen eller hederlig j-vla moral. Deras enda prioritet är att upprätta hålla myten om den “lyckade” mångkulturen och att detta handlar om barn och inte vuxna män vars enda uppgift är att agera ankare åt ekonomiska immigranter.

Anonym sa...

Frågan är, hur hade händelsen på badhuset rapporterats om det istället var så att:

20 svenska killar i 15-17-årsåldern hade slitit av burkinin på 5-6 somaliska flickor och sedan hållit fast dem och tafsat på dem?

Om du journalist, chefredaktör eller ägare på/till svensk media läser detta:

Hur hade du reagerat om förhållandet varit omvänt?!

Du vet svaret på frågan. Och du vet att du inte förtjänar att kalla dig svensk. Du tar ställning för utlänningar och du tar ställning mot svenskar. I vilket annat land gör man så?

Goten sa...

Gotiska Klubben har en nära nog full täckning av händelseförloppet:

PI släpper en nyhet som Nordisk Ungdom tar över. Expressen skyller på SD och SD håller käft.

SD borde starta demonstrationer mot svensk media.

http://gotiskaklubben.wordpress.com/2011/03/01/harda-agg-och-mjuka-smekningar/

Anonym sa...

Men vänta nu Robsten. Drar du inte lite väl långtgående slutsatser om expressens artikel? :)

Det låter i citaten du återger som om det skulle varit ok om flyktingungdomarna fått tillåtelse av barnen att bli tagna på låren och resten av kroppen.

suka

Robsten sa...

Jag förstår inte frågan? Du kan väl inte mena att flickorna på något sätt skulle ge tillåtelse att bli antastade? Det är ju ungefär som att tillåta någon att bli rånad, det finns liksom inte på kartan.

Bengt sa...

Expressen har sedan länge gjort total intellektuell och moralisk bankrutt. Jag trodde att de hade nått botten, men så läste jag den här artikeln:

http://adacta.motpol.nu/?p=317

Robsten sa...

Ja, ja, det där. Jag skrattade så jag fick ont i magen när jag läste det, ho, ho.

http://www.expressen.se/1.2351265