onsdag, mars 02, 2011

Fyra korta kommentarer


Sexuella övergreppet på badet


Enligt ABC-nytt så har Björn Söder hetsat en grupp ungdomar att kasta ägg på en flyktingförläggning där de ensamkommande barn bor. Dessa ungdomar har gjort sig skyldiga till sexuellt ofredande på allmän plats och det väckte tydligen lokalbefolkningens vrede. Enligt SVT:s hemsida är Söder skyldig för att han länkat nyheten från Fria Tider. 


Säg hur tänker ni här ABC-nytt? Är det Söder som beordrat ungdomarna att medelst ägg anfalla förläggningen? Vilket ansvar kan de ensamkommande själva ha till händelsen? Eller är det rentav regeringen som tillåter denna omflyttningscirkus av ungdomar som är mer skyldig än Söder till både övergreppet och den senare reaktionen från lokalbefolkningen?


Länk ABC-nytt


Regeringen tillåter skola och vård för illegala immigranter


Regeringen har i sin outsägliga visdom beslutat att tillåta vård och skolgång för illegala immigranter i vårt land. 


Säg hur tänker ni här regeringen? Skall inte människor som befinner sig här illegalt lämna landet? Vad är det för vits med vår lagstiftning annars och vilka andra lagar och regler kan vi med gott samvete bryta mot? Har inte Reinfeldt, när han befann sig i Finland, klart uttalat åsikten att de som får avslag på sin asylansökan förväntas lämna landet, och hur går det ihop med detta beslut? 


Länk SVT

Länk DN

UPPDATERAD:
Det hela skall tydligen finansieras med en höjning av högkostnads-skyddet. Länk SvD


Sven-Erik Österberg


Rapport har tydligen gjort en liten åsiktspejl om de som kandiderar till den socialdemokratiska partiledarposten. Kandidaten Sven-Erik Österberg vill enligt denna undersökning ”minska antalet asylsökande”. Säg hur tänker du då Österberg? Måste man inte först minska andelen som får asyl, innan antalet asylsökande minskar? Att bara önska något får ju inte så stor effekt på verkligheten. Men vi välkomnar ändå din önskan, och håller dig härmed som favorit till partiledarposten. 


Maud Olofsson ”ryter till” (he, he)


Maud Olofsson, denna fullständigt misslyckade politiker, vill nu enligt SVT se över lagen som styr vår elförsörjning. Detta efter att elpriserna och höga vinster varit en följetång på nyheterna och tidningarna flera dagar i sträck. Så trovärdigt Olofsson! Du har haft huvudansvaret för vår energipolitik under mer än fyra år och detta är ditt verk, ditt och ingen annans. Personligen skulle jag inte ens köpa en begagnad cykel av Olofsson. Hur människor faktiskt kan rösta på Olofsson övergår mitt förstånd. Så hur tänkte ni då kära väljare, ni som röstade på Olofsson i det senaste valet? 


Länk SVT

25 kommentarer:

Anonym sa...

tummen upp!

Ej anonym sa...

Instämmer med "anonym"!

Anonym sa...

Anonymast
Instämmer med både "anonym" och "Ej anonym"

Robsten sa...

Kommer osökt att tänka på en lektion i åttonde klass. Läraren ber en kompis att komparera adjektivet "död", varpå kompisen glatt komparerar enligt följande halvdöd, död, stendöd.

Anonym sa...

Vem vet hur de tänkte? Jag har då i alla fall inte mött någon centerpartist på flera år. Säkerligen en och annan taktikröstande borgare som i vanliga fall håller till i M- eller FP-lägret, men någon från C? Naah ...

Skulle förvåna mig om de lyckas hålla sig över spärren 2014, i alla fall om Maud får sitta där hon sitter. Fast det är klart, hon kanske kan lansera allmän rösträtt för illegala invandrare och få lite röster den vägen.

// L

Anonym sa...

Vilka väljare flörtar de med?
Aj, aj, nu vaknar en misstanke: Papperslösa kanske ska få rösträtt!?

Med vänliga hälsningar från en ej papperslös som står i vårdkö.

Stig sa...

Regeringen har till och med beslutat att illegala (betydde inte det olaglig/kriminell/förbjuden förr i tiden, på gammal pursvenska) invandrare ska även få rätt till att starta företag och det är väl bara en tidsfråga innan även dessa företag tillåts vara illegala, tillåts ha svartjobbare och fiffla med bokföringen så att Sverige -skurkarnas paradis även blir de laglydigas helvete.
Sådan ser dagens liberalism och humanism ut!
Regeringen är m.a.o. ett gäng politiska skurkar som inte ens följer de lagar de själva har stiftat, kallar illegala/olagliga för "papperslösa" - en sorts omskrivning som påminner om språkbruket inom cicilianska maffian.
George Orwells 1984 är inte bara en en roman längre...

Robin Shadowes sa...

Jag skulle inte ens köpa en begagnad brödrost av kärringen. Inte ens om den bara kostade en tia.

z999 sa...

Så det var ingen våldtäkt enligt regimtrogna median?
http://www.ne.se/v%C3%A5ldt%C3%A4kt-mot-barn

våldtäkt mot barn, sexualbrott som innebär att någon har samlag med ett barn under 15 år eller genomför en annan allvarligt kränkande sexuell handling som med hänsyn till kränkningen och omständigheterna i övrigt kan jämföras med samlag. Detsamma gäller i det fall då barnet är mellan 15 och 18 år och utnyttjas av vissa närstående eller andra personer som har ett särskilt ansvar för dem, t.ex. föräldrar och mor-, far- eller fosterföräldrar till barnet.

För våldtäkt mot barn finns inget krav på att våld eller hot ska ha använts i samband med övergreppet. Straff: fängelse i lägst 2 och högst 6 år; vid grovt brott fängelse i lägst 4 och högst 10 år.


Antirasister vill alltid bagatellisera våldtäkter, så även i det här fallet. Allvarligt så kan jag säga att jag känner "slicy vibes" varje gång någon stolle definierar sig som antirasist. Tyvärr så känns det likadant när folk från "extremhögern" kallar sig antirasister syftande på den andra klassiska betydelsen.

Robsten sa...

@L
Enda chansen att hon får sitta kvar.

Anonym sa...

Jag rostade pa Centerpartiet av flera skal. Dels sa har dom det absolut mest neoliberala partiprogrammet. Dels sa ar det ett parti som aven har en vettig installning till miljon. Att minstern stod emot kraven pa att kopa SAAB var kompetent och skickligt. De ar foretagarvanlig, aven om det tar lang tid att andra lagar och regler for foretag, men det arbetet har ivarjefall borjat. Vandpunkten for mig var nar Cecntern slappte sitt motstand mot karnkraft. Historiskt sa har Centerna varit borglighetens storsta parti, och om nagra ar kan man vara dar igen.

Thomas! sa...

Det är väl snarare så, att C är på väg ut ur riksdagen!
Vid nästa val så behöver C, FP och KD stödröster från M för att överleva och detta dränerar Alliansen, samtidigt som SD ökar till 10%!
Vad återstår, dåårra?

MS sa...

Det är bara att konstatera att moderaterna har kidnappats av nyliberaler. Det är därför jag anser att vi behöver ett konservativt parti värt namnet i Sverige. Ett parti som bygger sina värderingar på moral, lag och ordning. Där det ska finnas en uttalad lojalitet mot nationalstaten och dess medborgare. För nyliberaler i sin värsta form, läs Mp, existerar inga nationsgränser och det är det vi ser resultatet av nu.

Anonym sa...

"... jag tror i grunden på mänsklig rörelse. Jag tror i grunden på frihet och ÖPPNA GRÄNSER..."

Detta var en del av Reinfeldts svar vid statsministerns frågestund i riksdagen den 17 feb då Sven-Olof Sällström (SD) frågade om Reinfeldts åsikter beträffande Merkels, Camerons och Sarkozys sågningar av multikulti-samhället.

Nu finns alltså 4 partier i riksdagen som vill ha helt öppna gränser till Sverige:
V, MP, FP och M
och för C är det väl bara en tidsfråga.

Anonym sa...

Och under de här omtumlande dygnen, fick SD flera hundra tusen nya väljare:)

Anonym sa...

stackars Sverige som har fått dessa virrpannor vid makten.
Tack till alla som röstade fram dessa.

Anonym sa...

”Alla som röstade på SD, eller som kommer att rösta på SD, kan skjuta sig själva”.
”Svenska folket kan gå och hänga sig självt”
”Det finns inga svenskar, förutom när de bär sig rasistiskt åt. Det är nämligen endast svenskar som är rasister”.
”De 11-åriga flickorna hade våldfört sig på ”flyktingmännens ögon”, genom att springa omkring i bara baddräkt, utan någon som helst tillsyn. Flyktingarna kan ju inte tolka det som annat än att dessa småflickor är utbjudna för dem att bara ”ta för sig av”. ”Våld föder enbart våld”, och de unga männen var då naturligtvis tvungna att ”ge tillbaka” på de unga flickorna, och försvara sig själva genom att antasta dem, och deras ”provocerande”, ja, ”våldsamma” halvnakenhet…
När så ”svenskar i sitt rasistiska hat” går till attack mot dessa flyktingmän, så är det ingenting annat än just att försöka använda dem i sina egna rasistiska och främlingsfientliga agenda. Nej, dessa svenskar borde skämmas. ”Våld föder enbart våld, och hat föder enbart hat och krig föder enbart krig”.
De som från början varit de skyldiga, de som varit de ”uppstudsiga och provocerande”, ja, kanske också med en dold ”hatagenda”, är endast och allena de unga 11-12-åriga flickorna.
Det är de som är de skyldiga och som borde straffas.
Kanske några dagar i skamvrån eller inlåsta på sina rum kunde göra susen, eller kanske i värsta fall en svältdiet som kan få dem att skämmas lite, och inte vara så utmanande, ja, aggressiva, med sina ”attackerande” kroppar.
Det är klart att de unga männen blev arga och ville slita av flickornas baddräkter. Det kan ju vem som helst, som inte är rasist, förstå, så sluta att hata och kriga mot flyktingmännen, förlåt barnen. Glöm aldrig att ”hat föder hat, våld föder våld, och krig föder krig”. Så det så.

Anonym sa...

Kompl./ändring i sista meningen till förra inlägget:
"Det är klart att de unga männen blev arga och ville slita av flickornas baddräkter. Det kan ju vem som helst, som inte är rasist, förstå. Så sluta att hata och kriga mot flyktingmännen, förlåt, de stackars flyktingbarnen. Glöm aldrig att ”hat föder hat, våld föder våld, och krig föder krig”. Så det så.

Stig sa...

Jag har alltid tyckt att det ser så fånigt och skruvat ut när muslimska barn bär huvudduk för "dölja sina behag" men så kom då detta våldtäcktsförsök begånget av de stackars "flyktingbarnen"...Det börjar nu bli väldigt tydligt att pedofili är en mkt utbredd psykisk störning i MENA-länderna.
Pedofeten Muhammed har många efterföljare de äckliga svinen invaderar Sverige, framtiden ser MÖRK ut!

Stig sa...

Kostnaderna för denna generositet gentemot olagliga invandrare med andras pengar - dina och mina skattepengar - är 1,7 miljarder (!!) enl. SVT text-TV.
Regering och riksdag påminner starkt om Europas islamister: Ett litet muslimskt krav här och ett litet krav där leder till en ohejdad islamisering av samhället. En liten eftergift här och en liten eftergift där från politikernas sida leder till en ohejdad blandkultur in absurdum och svenskförakt, regellöshet och nedmontering av pursvenskarnas trygghet och välfärd.
Förfallet inom skola, sjukvård, äldreboenden med äggransonering och kafferansonering (som under Andra världskriget), halvkriminella elbolag med ockerpriser, ja i stort sett hela landets förrändring från 80-talets välfärdssamhälle till dagens Sverige á la "Jerusalems förstörelse". All sorts ekonomi (privat, företag, stat) och politik handlar om prioriteringar.
Vi har aldrig någonsin haft så ansvarslösa och svekfulla politiker i Rosenbad och Helgeandsholmen som nu och de senaste två decennierna.

janstefans sa...

Robsten, din sista fundering "hur kunde människor faktiskt kunde rösta på Maud", ja jag håller med, men det är lika oförståeligt att folk röstar på MP,V,S,KD,F och givetvis det största förrädarpartiet av dom alla "de nya Musl....förlåt, de nya Moderaterna. Helt otroligt. Speciellt efter hans uttalande om att man får skylla sig själv om man blir knivhuggen/misshandlad om man företräder eller röstar på SD.

Jag är så arg så jag måste snart slå en Moderat eller en annan sjuklöver:it det får de ju räkna med när de totalraserar denna välfärd....

Stig sa...

Sverige behöver en folkdomstol som röjer upp i det politiska träsket.

Galgbacken på Hammarbyhöjden är ju "berömd" men innan på 1500-talet låg avrättningsplatsen på Stigberget på Södermalm, idag med bedårande vacker utsikt över Gröna Lund, Solliden och Djurgårn. Här finns en gammal tradition att ta upp igen och det är väl egentligen ganska humant att förära sådana usla folkförrädare som Reinfeldt, Olofsson, Sahlin och Bengt Westerberg med en sista ögonblicksbild över denna vackra vy.
Det vore i alla fall humant jämfört med deras förbrytelser mot sitt eget folk.

Robsten sa...

"Det är klart att de unga männen blev arga och ville slita av flickornas baddräkter. Det kan ju vem som helst, som inte är rasist, förstå, så sluta att hata och kriga mot flyktingmännen, förlåt barnen. Glöm aldrig att ”hat föder hat, våld föder våld, och krig föder krig”. Så det så.
"

Anar vi en smula ironi här?

Anonym sa...

Det hoppas jag....

Stig sa...

Jag är däremot ALDRIG ironisk, det är emot mina principer!