måndag, maj 23, 2011

Norge på tur


Våra nordiska grannländer har en immigrationspolitik ungefär liknande den SD förespråkar. Trots detta så är det i princip bara Danmark som belönas med likande epitet som SD. Det skulle kanske verka konstigt om samtliga våra nordiska grannländer beskrevs i fobiska termer. Det land som haft en någorlunda liknande politik som Sverige är möjligtvis Norge, men även där har man börjar strama åt. En osignerad ledarartikel SvD (där länken pekade på Gudmundson) beskriver en åtstramning som förmodligen kommer att spilla över på vårt land. Så här står det i artikeln.
Men medan Danmarks gränskontroller mot Sverige och Finlands röster på Sannfinländarna skapar rubriker, får Norges invandringspolitik mindre uppmärksamhet. Kanske beror det på att Norge styrs av socialdemokrater, vars motiv är svåra att ifrågasätta.
En orsak till att Norges åtstramningar inte röner rubriker kan säkert vara att de har en socialdemokratisk regering. En annan orsak är säkerligen att det verkar konstigt om samtliga nordiska länder beskrivs som xenofoba, och att det bara är Sverige som utmålas som normalt. Människor kan lätt få för sig att det faktiskt är vårt land som sticker ut. Vidare i artikeln står det.
I övrigt vill man göra socialförsäkringssystemen mindre generösa, försvåra att bidrag förs ur landet, samt stimulera invandrade kvinnor att välja arbete före hemmatillvaro med barnbidrag. 
Uppdrag granskning tog för flera år sedan upp ett fall där en man tog ut pensionen för sin mamma, som visade sig vara död sedan flera år. Mannen bodde enligt uppgift i det forna Jugoslavien. Sådant skall helt enkelt inte gå för sig med vårt system. Att stimulera kvinnorna i Rosengård att skaffa sig ett arbete vore en utmaning för Borg och Reinfeldt, det skulle dessutom visa att de verkligen menade allvar med "arbetslinjen". Vidare i artikeln står det.
Möjligen gav Anders Borgs vårbudget henne rätt. ”Sedan regeringen lämnade budgetpropositionen för 2011 har utgifterna för ensamkommande barns boende ökat och prognosen över antalet inskrivna personer i Migrationsverkets mottagande skrivits upp som en följd av ett ökat antal asylsökande. De medel som anvisats är därför otillräckliga. Regeringen anser därför att anslaget 1:2 Ersättningar och bostadskostnader bör ökas med 875000000 kronor. Finansiering sker delvis genom att anslaget 1:1 Biståndsverksamhet under utgiftsområde 7 Internationellt bistånd minskas med 650465000” (Prop 2010/11:99).
Vi tog alltså biståndspengar och gav till ensamkommande barn, detta enbart för att regeringen och riksdagen skall kunna kalla sig human. Hur humant är det egentligen? Siffran 875 miljoner var det första jag såg när jag tittade i tilläggsbudgeten (och gav spridning åt uppgiften). Nu ser jag i vårproppen dessa siffror och texter. På sidan 224 i vårproppen.


Utgifterna under utgiftsområdet bedöms bli
0,6 miljarder kronor högre än ursprungligt
anvisade medel i statens budget. Framför allt
beror detta på att antalet inskrivna personer i
Migrationsverkets mottagandesystem skrivits
upp som en följd av ett ökat antal asylsökande
samt på att utgifterna för ensamkommande
barns boende ökat.


Samt på sidan 225.


För att möta de ökade kostnaderna föreslår
regeringen att anslaget 1:2 Ersättningar och
bostadskostnader ökas med sammanlagt
0,9 miljarder kronor i propositionen Vårändringsbudget
för 2011 (prop. 2010/11:99).


Så artikeln verkar stämma. Nu skyfflar Norge också över kostnader på vårt land, när de själva stramar åt. Ändå beskrivs SD:s politik som extrem, när det i själva verket är Sverige som alltmer står ensamt med en ohämmad immigrationspolitik. 

Länk SvD

Länk Vårproppen direkt PDF

Länk regeringens sida vårproppen

20 kommentarer:

utlandssvensk sa...

Sverige står helt ensamt, Robsten.

Frankrike:
"In the late 1970s, due to the end of high economic growth in France, immigration policies were considerably tightened, starting with the Pasqua laws passed in 1986 and 1993."

"immigration laws such as these, as well as notions of "zero immigration", reflected national views"

Frankrikes immigration ligger idag kring samma antal som Sveriges men eftersom befolkningen är 7 ggr så stor är så klart per capita talen mycket mindre.

http://en.wikipedia.org/wiki/Demographics_of_France

Tyskland:
”Between 1988 and 1992, 1.1 million asylum-seekers filed applications. As a reaction to this, the Lower House of the German Parliament (Bundestag) agreed to the “asylum compromise” in 1993, which made applying for political asylum in Germany considerably more difficult”

”In 2005, the Federal Ministry for Migration and Refugees (BAMF) took 48,102 decisions on asylum cases. The share of persons granted full asylum reached the historic low of 0.9%”

http://focus-migration.de/Germany.1509.0.html?&L=1

Schweiz har haft ett stort antal folkomröstningar kring immigrationspolitik de senaste 20 åren, vilket bland annat har resulterat i:
- Direktavvisning för asylsökande utan pass
- Hårda utvisningsregler
- Strikt bedömning av vilka som har rätt till asyl
-Förbud mot att bygga minareter

Den sittande statsministern i England gick till val på att få ner immigrationen under 100.000 per år, dvs motsvarande som i Sverige men återigen med en 7 ggr större befolkning.

Italien har är helt fokuserat på att eliminera immigration från tredje världen. Bland annat hade man ett avtal med Kadaffi om att direktavisa alla som kom från Afrika till Libyen och man har även legaliserat medborgargarden med syfte att hitta illegala immigranter.

Holland har ända sen Pim Fortyn för 10 år sedan skärpt sin lagstifning kraftig. Wilders känner väl alla till men faktum är att även de etablerade partierna nu i huvudsak stöder minimal immigration.

Osv, osv

Jag skulle kunna skriva en längre uppsats men en rimlig sammanfattning är:
Alla länder i västeuropa har nu i princip sagt nej till vidare immigration från tredje världen. Debatten handlar snarare om hur hårda krav man ska ställa på de som redan är inom landet, främst med avseende på muslimer. Räkna med omfattande lagstiftning de närmaste åren och bli inte förvånad om vissa länder mer eller mindre förbjuder utövandet av islam.

utlandssvensk sa...

Off Topic:
Den ledande M bloggaren, Tokmoderaten, har skrivit fullständigt otroligt nedsättande och smaklöst om SD och jag har vänt hans teknik mot honom. Han blev väldigt frustrerad och det var faktiskt riktigt kul men nu vill han inte ha fler kommentarer....

Läs denna för att förstå sammanhanget:
http://tokmoderaten.blogspot.com/2011/05/sverige-demokratin-och-en-stenad.html

Sen fick han nog av mig i denna tråd:
http://tokmoderaten.blogspot.com/2011/05/sos-alarm-och-kompetenshetsandet.html

Fast jag hade hackat på honom en del i andra poster senaste månaden. Ganska kul, tyckte jag....

Robsten sa...

Jag skickade in denna lilla skrift bland hans kommentarer.

"Det var en gång en tokmoderat, Per Bill hette han. han provsmakade vin på ett helt annat sätt en t.ex. en lägre stående Sverigedemokrat. Därefter körde den salongsberusade moderaten Bill rally med sin barnvagn, tyvärr låg hans lilla barn i vagnen. Men vad gör det när man är stärkt av dyrt moderatvin, lång, långt ifrån det illaluktande SD-vinet?

Egentligen är alla viner lika värda, men SD:s luktar så jävla illa.

Nu bar det sig inte bättre än att en liten kvinnlig vakt brottade ner den väldoftande moderaten Bill. Det blev rubriker och den väldoftande bedyrade sin oskuld. kanske var den lilla kvinnliga vakten rentav en smutsig SDare? Bill var inte berusad, en väldoftande moderat som han luktade enbart på vin. han joggade bara lätt med sin barnvagn, kryssade lite mellan pöbeln, som inte doftar lika gott som en tokmoderat.

Så, hur kändes det? "

Får se om den blir refuserad av tokmoderaten. vad tror ni?

Robsten sa...

Vet ni inte vem Per Bill är?

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article10485658.ab

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article10566274.ab

http://www.expressen.se/nyheter/1.132605/har-slass-per-bill-med-vakten

utlandssvensk sa...

Nu är nog locket tyvärr på, Robsten. Men annars var den bra, helt rätt tonläge mot Tokmoderaten.

Denna kommentar släppte han dock igenom för ett tag sen. Tyckte att den blev ganska bra:

"Tokmoderaten är verkligen fantastisk.

Han har lyckats med det som en utomstående observatör inte trodde var möjligt, nämligen att vara mer PK än den svenska pressen. Hans metod är att ta de befintliga, och krafigt vinklade, PK nyheterna och sen förgrova dem.

Givet att han uppenbarligen saknar all form av utbildning och förmåga att ta del av den internationella debatten är detta sannolikt hans bästa möjlighet att få uppmärksamhet inom sitt parti.

"Titta Fredrik, jag mobbar SD! Kan inte det vara värt en valbar plats till EU-parlamentet?"

Vem vet, kanske det fungerar. Svenska väljare, till skillnad från alla andra europeer, verkar ju vara villiga att rösta på folk som öppet ser ner på dem.

Men det är en farlig lek. Landet står bokstavligt talat i brand och en våg av våldtäkter och misshandel drabbar nu medelklassens barn. Om de någonsin begriper den uppenbara kopplingen till den immigrationspolitik som M driver lär Tokmoderaten få erfara samma konsekvenser som många gånger tidigare har drabbat de som aktivt hjälper till att kolonisera sitt eget folk.

Utlandssvensk

http://tokmoderaten.blogspot.com/2011/04/sd-den-laga-takhojdens-parti.html

Robsten sa...

Ja, he, he. Han har en del SDare bland sina kommentarer.

Robsten sa...

"Daniel Poohl
Noterar att SD kan hitta stöd för sin asylmottagning vs. bistånd-retorik på SvD:s ledarsida http://korta.nu/bzjlt"

"Lena Sundström
@Poohl Noterade också hans "så kallade" framför ensamkommande barn."

Så saklig kritik.

utlandssvensk sa...

Hujeda mig,
Poohl och Sundström....Låter som det drar ihop sig till offentlig inkvisation för stackars Per G. Men han har ju aldrig varit rädd för att spy galla på SD i trängda lägen...

Lite samma sak med en annan långvarig kritiker av multikulti, Erixon:

http://www.dagensps.se/opinionen/artiklar/2011/05/23/49636019

Ovanstående artikel är för all del fördömligt rak, men många, många gånger har jag läst inlägg som i princip helt sågar den svenska immigrationspolitiken men sen avslutas med något i stil med: Men SD är ju otrevliga mörkermän så jag röstar på centern...

Robsten sa...

Håller med till fullo Utlandssvensk. I hjärtat rebell verkar vara bara i en kammare.

Anonym sa...

Vill bara tacka för bra och genomtänkta bloggartiklar, hos dig får man alltid intressant info, intressant också att läsa en del kommentarer.

Robsten sa...

Tack anonym ;-)

utlandssvensk sa...

Robsten,
jag var inne och skrev lite på en av de största liberala bloggarna, Ingerö, angående samma ämne. För bara något år sen brukade jag få massivt mothugg där (ingen fara, jag högg tillbaka!) men nu verkar de bara ha lagt sig på rygg.

Någonting stort är nog i görningen. Börjar alla "goda" liberaler, folkpartister och numera även moderater m.fl, misstänka att allt inte står rätt till? Att de har haft fel de senaste 20 åren?

http://ingero.blogspot.com/search?q=Blind+in+Oslo+

Utlandssvensk sa...

Ett tillägg:

Det var samma story i inlägget innan, inget mothugg alls:

http://ingero.blogspot.com/search?q=Tolkien-varelser

Robsten sa...

Nej inte "alla", men säkert en del. En del har i hemlighet haft tvivel hela tiden, det är jag tämligen säker på. En del har, åtminstone delvis tyckt att SD har rätt, men dolt det väldigt väl. Andra tror på det multikulturella paradiset. Det finns sannolikt alla varianter, men visst är en liten svängning på gång, det känns så.

utlandssvensk sa...

Jo, det var nog en vettig och seriös sammanfattning. När jag skrev "alla" menade jag självklart inte bokstavligt talat.

Likväl, förändringen är enorm. För tre år sen hade jag varit själv med 10-20 uppretade inlägg mot mig. För ett år sen hade jag haft försiktigt stöd av några och 5-15 negativa kommentarer. Nu, lite stöd och inget mothugg.

Jag har skrivit kommentarer på borgerliga-liberala bloggar i många år och det känns faktiskt ganska konstigt. Ungefär som att man skulle bedriva skyttegravskrig mot en motståndare i många år och sen helt plötsligt märka att ingen ger eld när man kliver upp ur skyttegraven.

Anonym sa...

Jag vill inte vara oförskämd. Men det är inte för att politikerna vill vara "humana" eller att de inte "förstår" resultatet av sin politik. En annan föreställning som är helt fel är att politiker är ovetandes eller råkar göra fel.

Att vi har den invandringen vi har (och som ni SD:are gnäller över) beror helt enkelt på att de effekter (om de är positiva eller negativa, kan vi diskutera) som invandringen har - vill också politikerna ha i Sverige.

Mer än så är det inte. När Fredrik Reinfeldt, Lena Sundström eller Jerzy Sernecki säger något hutlöst är det inte för att de har missförsått något eller råkar säga fel. Det är en ren och skär medveten lögn.

Vi som har litet insikt bakom "Kulissen" (för min del tjänstemanna-sidan) vet att politiker, media och akademin är mycket medvetna, oftast mer medvetna om vad deras "politik" får för följder än många andra yrkesgrupper.

Jag accepterar att varken Reinfeldt, Sundström eller Sernecki arbetar för mitt bästa eller min "grupps" bästa. Jag vet också att det inte finns någon mening med att kämpa emot.

Själv blir det snart Danmark för min del. :D

DogDylan

Robsten sa...

"Att vi har den invandringen vi har (och som ni SD:are gnäller över) beror helt enkelt på att de effekter (om de är positiva eller negativa, kan vi diskutera) som invandringen har - vill också politikerna ha i Sverige. "

Delvis, men inte alla effekter. Det är nog mer komplicerat ändå. Borgarna vill t.ex. pressa ned lönenivån med immigrationspolitiken. Andra drömmer om det mångkulturella samhället. En del effekter är de som kommer att kullkasta vår nuvarande immigrationspolitik.

Utlandssvensk sa...

DogDylan,
Det är möjligt att du har rätt. Men enligt min uppfattning har liknande experiment prövats i många andra europeeiska länder och de som har sagt stopp är väljarna. Men samtidigt kan man ju bara konstatera att så inte sker i Sverige och att det sannolikt är för sent att rädda landet ändå.

Med den nya överenskommelsen mellan MP och alliansen tror jag att man kallt får räkna med kraftigt ökad immigration. Min gissning är att vi går från 100.000 till 200.000 per år, dvs cirka 800.000 fram till 2014

Malmö idag har ungefär samma demografi som Libanon 1975 och kommer att se ut som Gaza om 10-20 år. De flesta andra städer kommer då att vara som dagens Malmö.

Även om all immigration stoppas efter valet 2014 tror jag att läget är närmast hopplöst. Visst, jag röstar SD och hoppas på ett mirakel. Man det sannolika utfallet är sönderfall och möjligen inbördeskrig. Dessutom anser jag, som den otrevliga person jag är, att en stor majoritet av svenskarna har sig själva att skylla. Maken till ryggradslöst folk finns inte på denna planet.

Danmark verkar betydligt bättre. Flytta fort, innan det blir visumkrav....

Johnny sa...

Jag upplever också en markant förändring till ett friare och öppnare debattklimat och det är helt och hållet SD's förtjänst.

Ta senaste dagarna bara. Rapport publiceras om invandrar ungdomars höga arbetslöshet, SVT sänder. Nästa dag kommer Reinfeldt ut och säger att det beror på företagens diskriminering och säger att Bengt Westerberg skall utreda rasismen i Sverige, dvs en politisk undersökning. Sedan hakar tidningar på och tuggar vidare på temat. Detta är bara politisk symbolpolitik som inte kommer att lösa några praktiska problem i verkligheten med invandrares arbetslöshet och kriminalitet. men så går det till idag.

När jag läste era kul länkar till Tomoderaten och kommentarerna där så slår det mig hur hängivna många SD anhängare är, det är 1000-tals ute på nätet varje dag och argumenterar med en glöd som inga andra partier har. Detta för att vi känner att vårt land, kultur, traditioner, folk, barn och ekonomi är hotade samt hotet att bli drabbad av våld och kriminalitet. Det är allvar på riktigt.

Många SD'are har själva vuxit upp med den allt större invandring och själva upplevt allt hot, rån, våld från invandrare direkt på gatan och de har kämpat sig i genom ett formidabelt gatlopp i media och efter enormt arbete tagit sig ända in i riksdagen.

SD skulle nu behöva utveckla komplettare politik och inte bara driva invandringsfrågan.

Det finns idag tre intressanta invandringsrelaterade artiklar på Newsmill idag och det känns som att diskutera vad som helst och ingen censur direkt heller.

Gillar skarpt din blogg Robsten, keep up the good work.

Robsten sa...

Tack Jhonny!
Men...
"SD skulle nu behöva utveckla komplettare politik och inte bara driva invandringsfrågan."

SD har faktisk en politik på många andra områden, och utvecklar den hela tiden. Inget som media fokuserar på dock.