torsdag, juni 23, 2011

Vinden har vänt


Vi har alla levt under trycket från den liberala och socialdemokratiska ideologin multikulturalism och det mångkulturella samhället. Vi som anmält en avvikande uppfattning har misstänkliggjorts på det grövsta vis och ibland blivit kallade för diverse mindre trevliga epitet. För inte länge sedan såg vi mångkulturalismens främsta förespråkare, Bengt Westerberg få ännu ett regeringsuppdrag i det politiskt korrektas tjänst. Var detta ett tecken i tiden? Sannolikt inte, det finns små tecken på att vinden vänt, att pendeln nått sitt ändläge och precis startat sin bana åt motsatt håll.


I dag går Stefan Attefall ut i en DN-artikel och slår ett slag för skolavslutningar i kyrkan. Attefall tvekar inte att godkänna ett visst inslag av kristet agerande av prästen vid avslutningen (nu väntar vi med spänning på att Svenska Kyrkan skall fördöma Attefall för detta). Detta är ju den symbolfråga som mer än någon annan speglar den politisk korrekta diskursen vi lever under i vårt land. 


Länk DN


Vi ser artiklar på Axess som i alla fall andas ett stort mått av politisk inkorrekt konservatism. Bara begreppet "konservatism" har ju annars varit besudlat och misstänkliggjort i vårt debattklimat. De enda godkända politiska ideologierna har ju annars varit olika varianter av liberalism, allt från nyliberalism till socialliberalism. En ganska ny artikel på Axess är skriven av Svante Nordin. Artikeln handlar om hur intoleranta rörelser kan utnyttja toleransen i vårt samhälle för att flytta fram sina egna intoleranta positioner. Detta dilemma, denna paradox hade inte behövt vara ett problem om vi bara använde vårt sunda bondförnuft och inte gav avkall på de principer som gör vårt samhälle just till ett tolerant sådant.   


Glöm inte att läsa Sara Mohammads artikel som också snuddar vid vår akilleshäl, vår upphöjda och blinda tolerans.  


Länk Axess Nordin


Länk Axess Mohammad


Ett annat tecken på att i alla fall den politiska takhöjden blivit högre är när den skam-mördade Abbas Rezais juridiska ombud, Elisabeth Fritz sade rakt ut i TV-rutan, på bästa sändningstid, att det enda skamvåldets representanter är rädda för är utvisning. Jag tror inte innebörden i detta budskap riktigt gått fram till media och det politiska etablissemanget. Ja vi har självklart det främsta tecknet på att vinden har vänt, som vi alla vet, eller hur? ...SD i riksdagen dumbommar!


På 30-talet var den högsta politiska korrektheten rasbiologi, då främst framburen av dåtidens socialdemokrati. Vi har levt under en tung period av en särskilt sliskig variant av politisk korrekthet innehållande mångkultur, massinvandring och en massa tomma floskler. Roten till denna period kan finnas ända tillbaka till 20-talet och den svenska relativismen, med Uppsalafilosofin som speciell variant, främst företrädd av Axel Hägerström. Nu har dock vinden vänt och vi kan se fram emot en något mer sansad period vad gäller vårt politiska och ideologiska samhällsklimat.     

7 kommentarer:

cavatus.wordpress.com sa...

Danmark banar väg med sitt beslut att utvisa kriminella utlänningar/invandrare. Det blåser allt snålare på den politiska svenska toppen och verkligheten går snart inte att hålla ifrån sig.

Nisse sa...

Att vilka bevara samhället som det var för 40 år sen gör inte (SD) till ett konservativt parti. Möjligen är (SD) ett parti med vissa socialkonservativa drag - vilket också visar sig i allt mer tilltagande vänsterpopulism och välfärdskramande.

Robsten sa...

Vänsterpopulism och välfärdskramande? Så typiskt, SD genomför de saker och efter de riktlinjer som alltid stått i partiprogrammet, vilka politrukerna aldrig läst. Nu när partiet genomför de saker som de faktiskt stått för, och får uppmärksamhet för, ja då låter det vänsterpopulism.

SD kan inte hjälpa att journalister och andra politruker faktiskt inte bemödat sig om att ha läst partiprogrammet, utan populistiskt bara lyssnat på vad hjärntvättade journalister spytt ur sig gång efter gång.

Det är just för att bevara välfärden och ett drägligt land för alla invånare, som SD vill stoppa denna besinningslösa immigration. Om partiet inte brydde sig kunde det ju göra detsamma.

mullis sa...

skönt att läsa dig på mornarna robsten, det behöver jag :-))

Anonym sa...

Glad Midsommar!
Allemand

Robsten sa...

Ha en trevlig midsommar allihopa!!!

Anonym sa...

Gudmundson idag på SvD:
http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/brottslighet-bland-invandrare-borde-oroa-alla-partier_6272110.svd

Mvh. Johan